Alchemist` Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μόλις έκανα εγκατάσταση την έκδοση Kubuntu, των Linux... Οφείλω να πώ ότι μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά όπως λέει και ο τίτλος, δεν μπορώ να καταλάβω κάποια βασικά πράγματα... Μάλλον με επηρεάζει η φιλοσοφία των windows που έχω συνηθίσει και γ αυτό δεν μπορώ να τα καταλάβω αλλα τέσπα, λοιπόν, μερικές ερωτήσεις: -Χρειάζομαι antivirus? Και αν ναι, ποιό? -Υπάρχει κάτι σαν την "διαχείρηση συσκευών" των windows? Όπου βλέπω τι υλικό έχω? -Χρειάζομαι κάποιους drivers? Μέχρι στιγμής δεν μου ζήτησε κάτι...αλλά... -Πως κάνω εγκατάσταση μια εφαρμογή? Ποιος είναι ο τύπος αρχείων για τα αρχεία εγκατάστασης? Αυτή η απορία προέκυψε, γιατί αφου κατάφερα να συνδεθώ με το ρούτερ μου, και να επισκεφθώ σελίδες με τον konqueror, μπήκα σε ένα site το οποίο ήθελε το flash player, πήγα στο link για download και μου είχε 4 επιλογές, κάτι αρχεία .Tar , .rpm , .deb Και .yum ... Κατέβασα και τα 4, αλλά σε όλα με ρωτούσε με ποιά εφαρμογή να τα ανοίξω, και μου πρότεινε μια εφαρμογή "ark, arch " κάτι τέτοιο, η οποία απ ότι κατάλαβα είναι κάτι σαν το winrar... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 1) Αφού συνδέθηκα αρχικά στο ίντερνετ, μου είπε το σύστημα ότι υπάρχουν κάποια Update, πάτησα λοιπόν να τα κάνω, ήταν γύρω στα 300Mb, περίμενα αρκετή ώρα και κατέβηκαν όλα, κατόπιν πάτησα επόμενο για να εφαρμοστούν τα Update και όταν γύρισα μου είχε βγάλει ένα σφάλμα το οποίο έλεγε ότι η εφαρμογή "διάβολος" αντιμετώπισε ένα πρόβλημα, πάτησα οκ, και στο παράθυρο του update μου έλεγε ότι όλα τα patch έγιναν κανονικά... Ε δεν κάνω σκέφτομαι και μια επανεκίνηση? Όταν ξανάνοιξε το pc μου έβγαλε κάτι σαν γραμμή εντολών, έβαλα Username και Pass, και μετά πάτισα restart, αλλα τπτ, πάτησα exit, και μετά μου έβγαλε απλά μια μαύρη οθόνη, αφού έκανα reset το Pc δεν δουλεύει το ίντερνετ, απλά δεν συνδέεται, δεν ξέρω γιατί... Πάω στο Knetworkmanager και όταν κάνω αναζήτηση στα ασύρματα δίκτυα, δεν βρίσκει τίποτα... Μπορεί να βοηθήσει κανείς? Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μόλις έκανα εγκατάσταση την έκδοση Kubuntu, των Linux... Οφείλω να πώ ότι μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά όπως λέει και ο τίτλος, δεν μπορώ να καταλάβω κάποια βασικά πράγματα... Μάλλον με επηρεάζει η φιλοσοφία των windows που έχω συνηθίσει και γ αυτό δεν μπορώ να τα καταλάβω αλλα τέσπα, λοιπόν, μερικές ερωτήσεις: -Χρειάζομαι antivirus? Και αν ναι, ποιό? -Υπάρχει κάτι σαν την "διαχείρηση συσκευών" των windows? Όπου βλέπω τι υλικό έχω? -Χρειάζομαι κάποιους drivers? Μέχρι στιγμής δεν μου ζήτησε κάτι...αλλά... -Πως κάνω εγκατάσταση μια εφαρμογή? Ποιος είναι ο τύπος αρχείων για τα αρχεία εγκατάστασης? Επειδή είμαι κι εγω noobάκι σαν κι εσένα (), να σου πω τα βασικά. - Antivirus, εννοείται όχι. - Σε γραμμή εντολών, δινεις lspci για εσωτερικές συσκευές και lsusb για συσκευές usb. Ίσως υπάρχουν κι άλλα που δεν γνωρίζω. - Εκτός από drivers κάρτας γραφικών, όχι. Αλλά αν δουλεύει (βίντεο χωρίς σπασίματα κτλ) άστο όπως είναι. - Από το synaptic package manager ή με sudo apt-get install <όνομα προγράμματος>. Μην βάζεις χύμα αρχεία .deb, .tar κτλ γιατί θα τα παίξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alchemist` Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Επειδή είμαι κι εγω noobάκι σαν κι εσένα (), να σου πω τα βασικά.- Antivirus, εννοείται όχι. - Σε γραμμή εντολών, δινεις lspci για εσωτερικές συσκευές και lsusb για συσκευές usb. Ίσως υπάρχουν κι άλλα που δεν γνωρίζω. - Εκτός από drivers κάρτας γραφικών, όχι. Αλλά αν δουλεύει (βίντεο χωρίς σπασίματα κτλ) άστο όπως είναι. - Από το synaptic package manager ή με sudo apt-get install <όνομα προγράμματος>. Μην βάζεις χύμα αρχεία .deb, .tar κτλ γιατί θα τα παίξει. Ευχαριστώ, όσων αφορά την εγκατάσταση, το μόνο που βρήκα, είναι στην "έναρξη" μια εφαρμογή "adept installer", πατάω να την ανοίξω, μου ζητάει το Password, το βάζω και μετά δεν γίνεται απλά τίποτα... Μήπως να τα ξανακάνω εγκατάσταση (τα Linux)? , γιατί μετα το update Που έκανα πρέπει να τα έχει παίξει το σύστημα... ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Βασικά απ ότι βλέπω στην εκκίνηση μου βγάζει 2 κέρνελ... Αν ανοίξω τα Linux Με το παλιό kernell όλα δουλέυουν κανονικά εκτός από το ίντερνετ, το οποίο συνεχίζει να μην συνδέεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Κάπου είναι χωμένο το synaptic στο kde, κι εγώ δεν το έβρισκα Με sudo synaptic από γραμμή εντολών λογικά θα ανοίγει. Από την στιγμή που μια εγκατάσταση kubuntu παίρνει περίπου 20 λεπτά εγώ θα ξανάκανα ένα φορματάκι (αν και δεν θεωρείται σωστή λύση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 1) Αντιβιοτικο δεν χρειαζεσαι, εκτος και αν θες εσυ να σκαναρεις κατι το οποιο θα δωσεις μετα σε καποιο χρηστη windows. 2) Εκτος απο τα lsusb και lspci που σωστα ειπε ο tolis_01, υπαρχει και το gnome-device-manager, αν θελεις κατι με γραφικο περιβαλλον. Μην σε ανυσηχει που λεει gnome κλπ, παιζει και σε kde. Δυστυχως δεν θυμαμαι το αντιστοιχο με την kde ονομασια. 3) Drivers κλειστου κωδικα θα χρειαστεις μονο για την καρτα γραφικων, που απευχομαι να ειναι ati. 4) Το αντιστοιχο του synaptic στο kubuntu λεγεται adept. Απο εκει κανεις εγκατασταση οτι θες. 5) Για το ασυρματο. Υπαρχει μια περιπτωση, που ειναι και η πιο συνηθισμενη στο 8.10, o network manager να κανει του κεφαλιου του. Δες αν σκαναρει για δικτυα με >sudo iwlist scan Αν σκαναρει, τοτε πρεπει να βγαλεις τον network manager και να βαλεις κατι πιο αξιοπιστο οπως το knetworkconf μιας και εισαι σε kde. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.