g1org0s Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω πληροφορίες και πηγές για το πρωτόκολλο peer to peer.
ntaryl Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 καλησπερα μαλλον θα εννοει το προτοκολλο Τcp . Δεν ειμαι σιγουρος αλλα βασιζονται σε αυτο οτιδηποτε εχει σχεση με επικοινωνια εφαρμογων .
warchief Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Ξεκίνα απο wikipedia και προχώρα. Γενικές κατηγορίες πρωτοκόλλων P2P: [*] Structured or DHT: Η συνδεση μεταξύ των peers ακολουθεί ενα συγκεκριμένο pattern. Δες τα εξής πρωτόκολλα: Can, Pastry, Chord, Tapestry, Bamboo, κτλπ [*] Unstructured: Τα peers συνδέονται τυχαία μεταξύ τους, αρκετά P2P applications υλοποιούν τέτοιου είδους συνδεσιμότητα (i.e. Gnutella based νομίζω) [*] Hybrid: Τα peers συνδέονται εν μέρη τυχαία μεταξύ τους, παρόλα αυτά σε κάποιο βαθμό ακολουθείται και ένα predefined pattern (i.e. super peers). Πάλι σε αυτή την κατηγορία θα βρείς πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται απο P2P applications (το BitTorrent είναι hybrid (και πάλι με επιφύλαξη)). Για όλα τα υπόλοιπα google is your friend (as always)
Evgenios1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Ξεκίνα απο wikipedia και προχώρα. Γενικές κατηγορίες πρωτοκόλλων P2P: [*] Structured or DHT: Η συνδεση μεταξύ των peers ακολουθεί ενα συγκεκριμένο pattern. Δες τα εξής πρωτόκολλα: Can, Pastry, Chord, Tapestry, Bamboo, κτλπ [*] Unstructured: Τα peers συνδέονται τυχαία μεταξύ τους, αρκετά P2P applications υλοποιούν τέτοιου είδους συνδεσιμότητα (i.e. Gnutella based νομίζω) [*] Hybrid: Τα peers συνδέονται εν μέρη τυχαία μεταξύ τους, παρόλα αυτά σε κάποιο βαθμό ακολουθείται και ένα predefined pattern (i.e. super peers). Πάλι σε αυτή την κατηγορία θα βρείς πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται απο P2P applications (το BitTorrent είναι hybrid (και πάλι με επιφύλαξη)). Για όλα τα υπόλοιπα google is your friend (as always) κατι μαθαμε και σημερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.