dakangr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Ξέρει κανένας αν υπάρχει κάποια διανομή που να μην έχει πρόβλημα με το στατικό ΙΡ; Εχω δοκιμάσει Ubuntu, Fedora αλλά αυτός ο Network Manager δεν παλευεται... Α και μην προσπαθησετε να μου πείτε να το διορθώσω, γιατι το δοκίμασα αλλα το δικτυο μου είναι λίγο μπλέξιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Αφου και μονος σου διαπιστωσες οτι ο network manager 0.7, που εχει το ubuntu 8.10 και το fedora 10, ειναι για τα μπαζα, γιατι δεν τον βγαζεις? Λυσεις υπαρχουν πολλες οπως wicd*, network-config, gnome-network-admin, knetworkconf και ολες μπορουν να κανουν μια συνδεση με στατικη ip. Σε linux εισαι, δεν σε αναγκαζει κανεις να μεινεις με το προγραμμα που ηταν προεγκατεστημενο μαζι με τη διανομη σου. Αν δεν θες καποιο προγραμμα για να κανεις τα παραπανω, μπορεις παντα να ανοιξεις το /etc/network/interfaces (για debian based διανομες) και να προσθεσεις τα παρακατω (παραδειγμα απο το δικο μου αρχειο) >iface eth0 inet static address 192.168.1.1 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.254 auto eth0 * Το wicd επιδρα στο συστημα σαν ενα επιπλεον "layer" διαχειρησης συνδεσεων, οπως ακριβως και ο network manager. Ετσι μπορει να δεχτει αλλαγες απο τον απλο χρηστη. Ολα τα υπολοιπα που ανεφερα γραφουνε κατευθειαν στο /etc/network/interfaces και γιαυτο θελουν δικαιωματα root. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dakangr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό με το το /etc/network/interfaces το δοκίμασα και δεν δουλευει. Αλλά όπως είπα και πριν, το δίκτυο μου είναι ιστορία (access point στην ταράτσα, συνδεση με repeater και απο εκει με το server) και τελικά δεν δούλεψε. Αλλά θα δοκιμάσω όπως και να χει με κάποιο άλλο πρόγραμμα και ειδικά με το wicd. Απλά μια απορία: Μπορώ να κατεβάσω το πρόγραμμα μέσα απο windows που έχω δικτυο και να το εγκαταστήσω στο λίνουξ μετά;; Όπως και να χει, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό με το το /etc/network/interfaces το δοκίμασα και δεν δουλευει. Αλλά όπως είπα και πριν, το δίκτυο μου είναι ιστορία (access point στην ταράτσα, συνδεση με repeater και απο εκει με το server) και τελικά δεν δούλεψε. Αλλά θα δοκιμάσω όπως και να χει με κάποιο άλλο πρόγραμμα και ειδικά με το wicd. Απλά μια απορία: Μπορώ να κατεβάσω το πρόγραμμα μέσα απο windows που έχω δικτυο και να το εγκαταστήσω στο λίνουξ μετά;; Όπως και να χει, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έχω την εντύπωση ότι με εγκατεστημένο το network manager 0.7 τα περιεχόμενα του /etc/network/interfaces παρακάμπτονται και ισχύουν μόνο οι ρυθμίσεις του network manager. Μια ερώτηση: Στο network manager στο netmask prefix τι έβαλες; 255.255.255.0; Αν ναι, τότε δοκίμασε να βάλεις "24" και ξαναδοκίμασε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Αν βγαλεις τον network manager και δωσεις τα στοιχεια στο /etc/network/interfaces οπως παραπανω, δεν σε συνδεει? Χρειαζεται καποιο wep ή wpa key? Το /etc/network/interfaces με wep key στο laptop ειναι >iface wlan0 inet static address 192.168.1.10 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.254 wireless-key ************* wireless-essid ****** auto wlan0 Επισης μπορεις να κλεισεις τον network manager και να δεις τι μπορεις να κανεις χωρις να παρεμβαινει >sudo /etc/init.d/NetworkManager stop Αν και το σωστο ειναι να εγκαταστησεις οτι μπορεις μεσω του package manager, μπορεις να κατεβασεις κατι απο τα windows και να το βαλεις μετα με το χερι, αλλα μπορει να εχει απροβλεπτα αποτελεσματα επειδη πχ το wicd αφαιρει τον network manager. Δες εδω τι επαθε καποιος σε παρομοια περιπτωση http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=286106 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dakangr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 pkoutsias: Στο network manager στο netmask prefix εβαλα 255.255.255.0 και το αλλαζε μονο του σε 24 νομιζω. Αρα μου λες αν βαλω 24 θα το γυρίσει σε 255.255.255.0;;; jim_p: ναι έχει κάποιο wep key και θα το δοκιμασω αυτο που λες. Πάντως απεγκαθιστωντας τον network manager και δίνοντας τα στοιχεια στο /etc/network/interfaces δεν έκανε τίποτα, ουτε λαν δεν είχα. Θα δοκιμάσω να βάλω το wicd απο τα win και θα σας πω τα αποτελέσματα. Ευχαριστώ πολύ μάγκες!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 pkoutsias: Στο network manager στο netmask prefix εβαλα 255.255.255.0 και το αλλαζε μονο του σε 24 νομιζω. Αρα μου λες αν βαλω 24 θα το γυρίσει σε 255.255.255.0;;; υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε netmask και netmask prefix. Το ένα χρησιμοποιεί το συμβολισμό με 4 3άδες ψηφίων χωρισμένων με '.' και το δεύτερο έναν άλλον συμβολισμό (CIDR notation) όπου στην περίπτωση του 255.255.255.0 συμβολίζεται με 24. Το γιατί έχουν διαλέξει να αλλάξουν τη συνήθειά μας δεν το έχω καταλάβει ούτε εγώ, αν και μοιάζει βολικότερος ο 2ος συμβολισμός. Βασικά, θα σου πρότεινα και εγώ να γυρίσεις σε wicd, απλά σου ανέφερα τα παραπάνω γιατί και εγώ είχα αντίστοιχο πρόβλημα (μπορούσα να συνδεθώ μόνο με DHCP, το οποίο λύθηκε με τον παραπάνω τρόπο και μου λύθηκε η απορία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Αφου βγαλεις τον network manager, που ελπιζω να τον εβγαλες με >sudo apt-get autoremove network-manager [b]--purge[/b] ωστε να μην μεινει τιποτα απο τις ρυθμισεις του μεσα στο /etc, για να εφαρμοστουνε οι αλλαγες που εκανες στο /etc/network/interfaces πρεπει να κανεις ενα >sudo /etc/init.d/networking restart ή επανεκκινηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.