Προς το περιεχόμενο

Τελικα τι ρυθμισεις σε ATI CCC;

NOPSTRIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω το εξής "πρόβλημα"

1) Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά πχ με το Crysis

είτε κατεβάσω τα πάντα στο CCC και στο game είτε τα έχω όλα στο full

έχω ακριβός την ίδια ποιότητα... ( μιλάω για AAA,AA,AF κτλ, όχι για low η high στο game)

2) Αυτήν την στιγμή τα έχω όλα full, μήπως αν κάτι το έβγαζα να είχα καλύτερα αποτελέσματα; γιατί κάπου άκουσα ότι το AAA, επηρεάζεται με το AA...

Σας δείχνω μερικές εικόνες (μήπως δεν είδα διαφορά γιατί δεν έκανα επανεκκίνηση το game; και απλά με ελαχιστοποίηση άλλαζα το CCC και ξανά έμπαινα στο game;)

Low

lowxg6.jpg

Όλα στο Full

veryhighbh1.jpg

Δημοσ.

Μπορεί να μου πει κάποιος τι δεν κάνω καλά;

ATI CCC

AA: 8x (edge detect, samples 24x)

AF: 8x

Catalyst A.I: Advanced

Mipmap: Performance (για κάποιον λόγο, αν το πάω στο quality έχει χειρότερη εικόνα, θολώνει τις λεπτομέρειες)

Vertical Refresh: Always on

Adaptive AA: quality

Δείτε τώρα τι παίζει, μόλις μπω στο crysis warhead και φορτώσω μια πίστα, με το που την φορτώσει και πατήσω να παίξω, σέρνεται απίστευτα!

Μόλις μπω στο menu και κάνω το εξής: Disabled AA (8x > off)

και μετά Enable (off > 8x), μόλις βγω από το menu και μπω στο παιχνίδι, πάει σφαίρα!!!

Γιατί;

Δημοσ.

Μα περιμένεις στα σοβαρά σε ένα τόσο βαρύ παιχνίδι όπως το Crysis Warhead να μην σέρνεται με την πιο βαριά εφαρμογή εξομάλυνσης που έχει η κάρτα;

Εξαρτάται βέβαια από την ανάλυση, αλλά συνήθως oι περισσότερες σημερινές κάρτες πάνε μέχρι και τα 2xAA + 2x (performance) adaptive AA σε υψηλές αναλύσεις. Το να βάλεις 24x edge detect που ρίχνει τις επιδόσεις μέχρι και 80% είναι σκέτη αυτοκτονία σε τέτοιο παιχνίδι.

To Μipmap μην το πειράζεις από το high quality εκτός αν σε κάποιο παιχνίδια έχεις aliasing στις υφές και θέλεις να ηρεμήσει λίγο η εικόνα. To high quality είναι στο default 0.0 LOD (level of detail για τις υφές πάντα) και όλες οι ρυθμίσεις κάτω από αυτήν αφαιρούν ευκρίνεια κατά +0.5 κάθε φορά. Επιδόσεις σπάνια κερδίζεις με οτιδήποτε κακώς ονομάσανε performance εδώ.

Δημοσ.

Μα αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι

γιατί αν πάω την ώρα που παίζω και απενεργοποιήσω το 8χ και μετά το ξανά κάνω ενεργοποίηση

τότε παίζει σφαίρα;!!!!

Το πρόβλημα μου είναι ότι σέρνεται αν δεν κάνω την παραπάνω ενέργεια

σαν δηλαδή να μην έχει βάλει σωστά τις ρυθμίσεις

και απλά μόλις το ξανά κάνεις την ώρα του gaming να παίζει μια χαρά...

Δημοσ.
Μα αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι

γιατί αν πάω την ώρα που παίζω και απενεργοποιήσω το 8χ και μετά το ξανά κάνω ενεργοποίηση

τότε παίζει σφαίρα;!!!!

Γιατί απλά απενεργοποιείται το ΑΑ και δεν ενεργοποιείται ξανά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...