Προς το περιεχόμενο

Ati Sapphire 4870 TOXIC 512MB bios

emkatsom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε τρώει το κωλαράκι σου και παίζεις με τη φωτιά νομίζω...

Αστην έτσι όπως είναι...

Υπάρχει το RBE (Radeon BIOS Editor) για πειράγματα.

Εγώ έχω την Sapphire TOXIC 4850 και προπάθησα να αλλάξω ρυθμίσεις με το παραπάνω για να αλλάζω στροφές στο fan αλλά ειναι κλειδωμένο από την εταιρία

Δημοσ.
Σε τρώει το κωλαράκι σου και παίζεις με τη φωτιά νομίζω...

Αστην έτσι όπως είναι...

Υπάρχει το RBE (Radeon BIOS Editor) για πειράγματα.

Εγώ έχω την Sapphire TOXIC 4850 και προπάθησα να αλλάξω ρυθμίσεις με το παραπάνω για να αλλάζω στροφές στο fan αλλά ειναι κλειδωμένο από την εταιρία

Δε ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά οι 4870 στα 512MB έχουμε bug από τη μάνα τους το οποίο διορθώνεται με official bios update της ATI. Προφανώς και οι TOXIC έχουν το ίδιο chipset με τις απλές 512 η μόνη διαφορά τους υποθέτω είναι στο σύστημα ψύξης... Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν έχουν το ίδιο bios... Υποθέτω πως όχι καθώς άλλα clocks έχει η 512 και άλλα η 512 TOXIC...

Όσο για τις στροφές στο fan αλλάζουν εύκολα απο το catalyst center...

Δημοσ.

Όσο και αν προσπάθησα ΔΕΝ κατάφερα να τις αλλάξω.Βάζεις μεν στο manual πόσο % στροφές θέλεις,αλλάζει θέση ο ροοστάτης που έχει αλλά οι στροφές παραμένουν οι ίδιες.

Προσπάθησα με Riva Tuner,έφτοιαξα profile,μια από τα ίδια.Έψαξα στο net και βρήκα οτι ο έλεγχος στροφών στο σύστημα ψήξης της toxic δεν μπορεί να αλλάξει manual ούτε με επέμβαση στο BIOS.

Ερώτηση : Η δική μου 4850 έχει bug ? Ξέρεις?

Δημοσ.
Ερώτηση : Η δική μου 4850 έχει bug ? Ξέρεις?

Δεν έχω ιδέα... Αν σου κολλάει στα παιχνίδια ή σου σβήνει η οθόνη, σαφέστατα έχεις πρόβλημα, αλλιώς όχι.:-D

Δημοσ.

Δεν μου κολάει στα παιχνίδια ούτε σβήνει η οθόνη.Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι όταν βάζω το pc σε standby mode και πάω να το ξαναανοίξω,μερικές φορές (όχι συχνά όμως) μου κάνει επανεκκίνηση

Δημοσ.
Δεν μου κολάει στα παιχνίδια ούτε σβήνει η οθόνη.Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι όταν βάζω το pc σε standby mode και πάω να το ξαναανοίξω,μερικές φορές (όχι συχνά όμως) μου κάνει επανεκκίνηση

Αυτό δεν είναι πρόβλημα της GPU... Είναι θέμα λογισμικού και στη χειρότερη μητρικής. (Ψηφίζω λογισμικό)Μαντεύω πως χρησιμοποιείς VISTA σπασμένα:X Σωστά;:P

Δημοσ.
Ποτέ Vista...Μακριά.Μόνο ΧP Pro

Ο κλασσικός, ο κολλημένος, ο Έλληνας! :-)

Αφού δε σου το κάνει συχνά, δε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα... Ίσως με μία clean installation μετά από format, να μηδενιστούν τα προβλήματα... Πάντως δε βρίσκω λόγο να βάζεις το μηχάνημα σου σε standby mode, εκτός κι αν είσαι επίτιμο μέλος της Greenpeace... Η συμβουλή μου είναι "αφου δουλεύει άσ'το όπως είναι!".

Δημοσ.
Δε ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά οι 4870 στα 512MB έχουμε bug από τη μάνα τους το οποίο διορθώνεται με official bios update της ATI. Προφανώς και οι TOXIC έχουν το ίδιο chipset με τις απλές 512 η μόνη διαφορά τους υποθέτω είναι στο σύστημα ψύξης... Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν έχουν το ίδιο bios... Υποθέτω πως όχι καθώς άλλα clocks έχει η 512 και άλλα η 512 TOXIC...

Τι bug έχουνε; μπορείς να με ενημερώσεις σε παρακαλώ;

Δημοσ.
Τι bug έχουνε; μπορείς να με ενημερώσεις σε παρακαλώ;

Κοίταξε να δείς, μέτα από πολύ έρευνα κατέληξα πως οι 4870 στα 512MB crashάρουν κατά τη διάρκεια παιχνιδιών και μέσα σε άλλες εφαρμογές... Από ότι κατάλαβα υπάρχει κάποιο προβλημα με τα clocks της κάρτας το οποίο λύνεται είτε με bios update είτε με αλλάγη στα clocks μέσω VGA profile editorΛύση.

Όσο για τις 4870 TOXIC 512MB τελικά δεν έχουν πρόβλημα όπως οι απλές 4870 στα 512MB... Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας. Το όνομα του αρχείου bios είναι 85VCTOXI.008 αλλά το αρχείο, μέχρι στιγμής, δε μπορώ να το βρω και να το κατεβάσω.:mad:

Δημοσ.

Α μάλιστα! Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα τέτοιου είδους...

Επίσης δεν έχω το ίδιο bιοs που αναφέρει το παιδί οπότε λογικά δεν είμαι στην λίστα...

Δημοσ.
Α μάλιστα! Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα τέτοιου είδους...

Επίσης δεν έχω το ίδιο bιοs που αναφέρει το παιδί οπότε λογικά δεν είμαι στην λίστα...

Βασικά, ποιά κάρτα γραφικών έχεις;

Δημοσ.

Sapphire Ati 4870 512MB DDR5

Απλά το παιδί λέει ότι για να κάνεις το update, πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο bios

το οποίο εγώ δεν το έχω!

So, to make sure you have the correct card, it's easiest to consult the box where the card came in. On the box you will find a green sticker with some barcodes and some serial numbers. The BIOS update is only applicable if on your sticker the serial numbers are:

* PN 188-01E85-001SA

* SKU# 11133-00-20R

Also you can check these settings in the ATI CCC:

* Original BIOS on board with date: 24.07.2008

* BIOS version: 011.006.000.003.000000

If all of this checks out for your card the BIOS update can be done.

Δημοσ.
Sapphire Ati 4870 512MB DDR5

Απλά το παιδί λέει ότι για να κάνεις το update, πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο bios

το οποίο εγώ δεν το έχω!

Αφού λειτουργεί μια χαρά και δεν έχεις πρόβλημα μην πειράζεις τπτ ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...