Lord_Vader Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Intel Core 2 Duo E8400 P5E64WS Evolution NVidia 8800GT 2GB RAM DDR3 1600MHz CHIEFTEC 400W Παιδιά ξαναχτυπάω στο forum με μια ακόμα απορία... Πριν από λίγο καιρό πήρα το pc με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά. Όλα φαίνονταν ok εκτός από κάτι περιστασιακά κολήματα που έτρωγε και κάτι σπάνιες μπλε οθόνες(επιπλεόν περίπου 1 στις 20 το pc δεν άνοιγε δηλαδή πατούσα το κουμπί αλλά η οθόνη δεν άνοιγε). Αποφάσισα να το ψάξω, είδα τις θερμοκρασίες εξέτασα τη μνήμη Ram μπλα μπλα όλα ok. Μετά είπα να κοιτάξω λίγο το bios για καμιά περίεργη ρύθμιση. Είδα τα εξής: DRAM Dynamic Write Control --> Enabled Ai Clock Twister --> Stronger (ιδίως αυτό) Ai Transaction Booster --> Manual Αυτό που έκανα ήταν να γυρίσω τα 3 προηγούμενα στο Auto. Μετά από αυτό το pc δεν έχει ξανακολήσει, και το ενδιαφέρον είναι ότι φαίνεται πιο γρήγορο(σχετικά με ότι έχει να κάνει με μνήμη Ram) Το θέμα είναι ότι μόλις πάω να κάνω overclocking μέσω του προγράμματος ΑΙ Suite(αυτόματο, εγώ δεν πειράζω τίποτα) μετά από λίγο πετάει μπλέ οθόνη. Με τις προηγούμενες ρυθμίσεις του BIOS δεν μου έχει πετάξει ποτέ μπλε οθόνη μετά απο Overclocking.Τι λέτε να φταίει? Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και πολύ fun του overclocking αλλά θα ήθελα να ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό...
HellasVagabond Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Ασυμβατοτητα μνημης, λαθος ρυθμισεις απο το A.I Suite, ακομα και το γεγονος πως εχεις 400W τροφοδοτικο απο φτηνη εταιρεια μπορει να φταιει....
Lord_Vader Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 H μνήμη είμαι σίγουρος ότι δεν είναι ασύμβατη, έχω OCZ3P16002GK όσο για τι AI Suite δεν πειράζω τίποτα απλώς επιλέγω ένα standrard overclocking που έχει ως προεπιλογή... Τώρα για το τροφοδοτικό μπορεί αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί πριν πειράξω το BIOS δεν υπήρχε πρόβλημα...
Lord_Vader Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Όχι δεν κόλησε!!! ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Το κόβω για τροφοδοτικό...
Lord_Vader Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά λοιπόν τι λέτε? Πείτε μου καμιά γνώμη... Να το αλλάξω τελικα το PSU? Υπάρχει κύνδινος να καεί τίποτα και να πάρουν φωτιά τα παντζάκια μου?
phanispal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Έτρεξες memtest; Αν ναι, πόσα loop το άφησες;
Lord_Vader Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Έτρεξα, το άφησα μέχρις ότου μου είπε ότι το test τελείωσε και έφτασε στο 100%. Επιπλέον μια μέρα φόρτωσα το σύστημα(επεξεργαστή και Ram) όσο δεν πήγαινε άλλο και δεν κόλησε. Έχω τρέξει και βαριές εφαρμογές όπως παιχνίδια επί ώρες και πάλι δεν κόλησε... ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Του έβαλα επιπλέον να υπολογίσει τα πρώτα 100.000.000 ψηφία του π(μόνο με τον ένα πυρήνα), τελέιωσε χωρίς κανένα πρόβλημα μετά από 540s αν θυμάμαι καλά... ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** ...συνέχεια ενώ με τον άλλο πυρήνα έτρεχα 3δ εφαρμογή ταυτόχρονα
mits@kos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μια loopά memtest=τπτ... Άσ'το όλο το βράδυ όταν πας για ύπνο και κλείσ'το το μεσημέρι αύριο, να βγάλει καμιά 10-11 passes... Οι μνήμες είναι οι πλέον ύποπτες σε τέτοιες περιπτώσεις και μετά motherboard, αλλά άμα έχεις MufeX τροφοδοτικό, τότε είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να δώσει.
Lord_Vader Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Ok θα δοκιμάσω να τρέξω το test αρκετές φορές... ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Το άφησα επί δύο ώρες και έκανε 7 περάσματα χωρίς κάποιο σφάλμα, δεν νομίζω ότι είχε νόημα να το αφήσω παραπάνω...
Vatos_locos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 κάνε κανωνικά oc από το bios και όχι από win αν κατάλαβα καλά αυτό κάνεις... βάλτα όλα manual και ξεκίνα από default Mhz/volts και ανέβαζε σιγά σιγά
mits@kos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 7 περάσματα σε 2 ώρες???? 7 φορές όλα τα τεστ (test 0 - test 9) σε 2 ώρες???? WAT????
Vatos_locos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 δεν χρειάζεται όλα τα τεστ loop 5 και 8 φτάνουν η κάθε μία από καμιά 10αριά φορές
mits@kos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δε διαφωνώ, αλλά δεν διευκρινίζει τι τεστ πέρασε και μου έκανε εντύπωση το χρονικό διάστημα...
Lord_Vader Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν για να διευκρινήσω, έτρεξα το memtest86+ V2.11 επί 2 ώρες, όταν πάτησα esc η οθόνη έγραφε pass 7 , errors 0. To test έγινε 7 φορές(και από ότι κατάλαβα κάθε μια φορά έκανε αρκετά υπό-τεστ).... ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Κατέβασα το Prime95 και έτρεξα το torture test στο blend mode για 2.5 ώρες. Δεν μου παρουσίασε κάποιο σφάλμα. Οι οδηγίες έλεγαν ότι αν και κάποιο πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί και μετά από 6 ώρες, αν υπάρχει κάτι σοβαρό θα φανεί μέσα στα πρώτα λεπτά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.