antonios88 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Καλημερα! αυτες τις μέρες σκεφτομαι για καινουργιο PC μιας και το παλιο μου εχει λιωσει και κοιταζα για ενα πολυ καλο μηχανημα,να μου μεινει 3-4 χρονακια να το λιωσω και αυτο! στην αρχη ειδα για i7 αλλα δε ξερω καθολου τι παιζει με αυτους,ηταν και λιγο πιο ακριβοι λογω νεας κυκλοφοριας και μετα απο ψαξιμο,με τη βοηθεια ενος φιλου,κατεληξα στον Q9650 (με μητρικη asus P5Q3 deluxe wifi-πειτε μου αν τη θεωρειτε καλη) και τελος παντων ειχα φτιαξει ενα αρκετα καλο μηχανημα στη σελιδα του e-shop,οπως το ηθελα(γυρο στα 1300 ευρο) ως εδω καλα! μπαινω παλι χθες στο e-shop να ετοιμασω την φορμα παραγγελιας και ειχε εξαντληθει η καρτα γραφικων που ειχα διαλεξει σημερα το πρωι ειπα να παω στο plaisio μπας και τη βρω εκει και να δω και εκει τι μηχανημα μπορω να φτιαξω και αμα με συμφερουν οι τιμες! πιανω τον υπαλληλο και του λεω τι θελω και μου πεταει την πρωτη καμπανια.... γιατι δε παιρνεις i7,ο q9650 (μαλιστα μου ειπε οτι τωρα πια δεν τους εχει το plaisio) σε λιγο καιρο θα ειναι για πεταμα!?!?!?!(ωπα λεω απο μεσα μου ή "μας είδε αλευρωμένους, και μας πέρασε για μυλωνάδες" ή τι διαολο εχω μεινει τοσο πισω στα πραγματα???) μου ελεγε τα πλεονεκτημα του i7(και μιλαμε παντα οχι για τον EXTREME EDITION αλλα για τον i7 2.66 GHZ γιατι μετα φευγει πολυ η τιμη!!),κατι για overclocking των συσκευων κατι τετοιο δε θυμαμαι και τελος παντων μου εφτιαξε ενα μηχανημα... βγαινω απο το plaisio και παιρνω το φιλο μου,που πηρε προσφατα pc με i7,να τον ρωτησω τις διαφορες... μου ειπε ο i7 ειναι νεα τεχνολογια (χαιρω πολυ,αυτο το ηξερα) και μου λεει οτι ειναι ταχυτερη η επικοινωνια του επεξεργαστη με τη μνημη,το κυριως πλεονεκτημα! ακομα μου ειπε οτι οι περισσοτερες μητρικες τωρα βγαινουν για i7 οποτε δε θα μπορω να κανω αναβαθμιση στο μελλον με τα υλικα που εχω διαλεξει(λογικο το βρισκω) και σας ρωταω δηλαδη τοση μεγαλη διαφορα εχουν o Q9650 με τον i7? γιατι με αυτα που ακουσα σημερα μου εδωσαν την εντυπωσει οτι ο Q9650 θα "κολλαει" με το που θα βαλω το winrar να κανει καμια αποσυμπιεση ενω ο i7 θα φυσαει!!!! μη τρελαθουμε δηλαδη........... και εξαλλου σιγα τις εφαρμογες που θα τρεχω!αυτες που τρεχω τωρα με τη "σαβουρα μου" θα τις τρεχω και μετα...αντε στη χειροτερη να βαλω vista και να παιξω κανα απαιτητικο παιχνιδακι ή εφαρμογη σε καποια φαση οχι συνεχεια!! τι προτεινετε εσεις?η αληθεια ειναι οτι εχω κατασταλλαξει στον Q9650 αλλα πειτε για επιβεβαιωση,αρκετα καλος δεν ειναι?
HellasVagabond Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δεν εχουν ΠΕΛΩΡΙΑ διαφορα αλλα και πιο γρηγορος ειναι ο i7 και πιο γρηγορα ειναι τα Triple Channel DDR3 οποτε γενικα ειναι πιο γρηγορο ενα i7 μηχανημα. Αφου αγοραζεις υπολογιστη απο την αρχη μην το σκεφτεσαι και παρε εναν i7 920.
d3m0n Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 τον Q9650 αμα τον παρεις με DDR3 μνημες κατα την γνωμη μου μπορει να ειναι και πιο γρηγορος απο τον i7 τον συγκρεκριμενο(αμα ηταν ο i7 o 940 τοτε καλυτερα να επαιρνες αυτον) και στο πλαισιο μην ακους τις μα.. που λενε γιατι θελουν μονο να πουλησουν και χεστηκαν για το συμφερον σου.... οι πωλησεις των i7 ειναι ελαχιστες επειδη εχουν πολυ ακριβες πλατφορμες για αυτο και σου προτεινουν i7.... :p
pappous_soulis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Άμα σε βγάζει το budget και για μητρική και triple channel DDR3 μνήμες, τότε δε χρειάζεται συζήτηση. Είναι καλύτεροας ο 920 απ'τον 9650, δε χωράει αμφιβολλία.
antonios88 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 ναι φιλε μου,εννοειται με DDR3 μνημες και οσο για το plaisio αυτο καταλαβα γι'αυτο ηθελα να ζητησω και εδω τις γνωμες σας... οσο για τον αλλο i7 940 που προτεινεις,με μεταει εξω ο προυπολογισμος μου!!!
HellasVagabond Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 τον Q9650 αμα τον παρεις με DDR3 μνημες κατα την γνωμη μου μπορει να ειναι και πιο γρηγορος απο τον i7 τον συγκρεκριμενο(αμα ηταν ο i7 o 940 τοτε καλυτερα να επαιρνες αυτον)και στο πλαισιο μην ακους τις μα.. που λενε γιατι θελουν μονο να πουλησουν και χεστηκαν για το συμφερον σου.... οι πωλησεις των i7 ειναι ελαχιστες επειδη εχουν πολυ ακριβες πλατφορμες για αυτο και σου προτεινουν i7.... :p Αυτο δεν ισχυει, ακομα και ο i7 920 ειναι πιο γρηγορος απο ολους τους C2D και C2Q.
d3m0n Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Αυτο δεν ισχυει, ακομα και ο i7 920 ειναι πιο γρηγορος απο ολους τους C2D και C2Q. οκ αλλα δεν το ειπα με σιγουρια μια υποθεση εκανα χωρις να ειμαι σιγουρος ναι φιλε μου,εννοειται με DDR3 μνημεςκαι οσο για το plaisio αυτο καταλαβα γι'αυτο ηθελα να ζητησω και εδω τις γνωμες σας... οσο για τον αλλο i7 940 που προτεινεις,με μεταει εξω ο προυπολογισμος μου!!! το ξερω οτι σε πεταει απο τον προυπολογισμο σου για αυτο ειπα ααααν επαιρνες το συγκεκριμενο μοντελο....
_Drakos_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Ακραίο το ότι σε λίγο καιρό ο 9650 θα είναι για πέταμα πάντως..... Τουλάχιστον από την δική μου οπτική γωνία. Εδώ το παλιό μου pc με pentium 4 στα 3GHz, κάνει πολλά πράγματα αρκετά ικανοποιητικά. Νταξ δεν μιλάμε για υπερσύγχρονα games.
HellasVagabond Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ειναι θεμα αυτο, φυσικα και θα δουλευει για αρκετο καιρο ακομα ο Q9650, απλα αφου φτιαχνει νεο μηχανημα γιατι να μην εχει το καλυτερο με αυτα τα λεφτα ?
_Drakos_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ειναι θεμα αυτο, φυσικα και θα δουλευει για αρκετο καιρο ακομα ο Q9650, απλα αφου φτιαχνει νεο μηχανημα γιατι να μην εχει το καλυτερο με αυτα τα λεφτα ? Μαζί σου. Απλά εγώ αν ήθελα να φτιάξω i7 μηχάνημα θα περίμενα λίγο ακόμα. Ακόμα θεωρώ ότι είναι πολύ ψιλά.
antonios88 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 παιδια,να σας πω.... εγω κλινω προς τον Q9650...εφοσον οι διαφορες δεν ειναι "ΠΕΛΩΡΙΕΣ" για εναν απλο χρηστη σαν και μενα,εχω φτιαξει ηδη ενα pc στο e-shop αρκετα καλο και οικονομικα με βολευει, αν ειναι να περιμενω,ποσο καιρο ακομα να περιμενω? δευτερον εγω "υπερσύγχρονα games" δε παιζω,ισως και γι'αυτο δε με απασχολει και τοσο ο i7 και γι'αυτο πιστευω οτι ο Q9650 καλυπτει τις αναγκες μου για 3-4 χρονια και μετα βλεπουμε! τωρα ομως "κολλησα" σε κατι που ανεφερε ενα παιδι οτι "ακομα και ο i7 920 ειναι πιο γρηγορος απο ολους τους C2D και C2Q" αυτο οντως ισχυει στη περιπτωση μου? να παρω τελικα τον i7 920 καλυτερα? γιατι ο i7 920 ειναι και πιο οικονομικος και ισως το ξανασκεφτω... προσωπικα ειχα τον Q9650 λιγο πιο καλο απο αυτον με βαση τα χαρακτηριστικα: i7 920 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558269 Q9650 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558266
d3m0n Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 παιδια,να σας πω....εγω κλινω προς τον Q9650...εφοσον οι διαφορες δεν ειναι "ΠΕΛΩΡΙΕΣ" για εναν απλο χρηστη σαν και μενα,εχω φτιαξει ηδη ενα pc στο e-shop αρκετα καλο και οικονομικα με βολευει, αν ειναι να περιμενω,ποσο καιρο ακομα να περιμενω? δευτερον εγω "υπερσύγχρονα games" δε παιζω,ισως και γι'αυτο δε με απασχολει και τοσο ο i7 και γι'αυτο πιστευω οτι ο Q9650 καλυπτει τις αναγκες μου για 3-4 χρονια και μετα βλεπουμε! τωρα ομως "κολλησα" σε κατι που ανεφερε ενα παιδι οτι "ακομα και ο i7 920 ειναι πιο γρηγορος απο ολους τους C2D και C2Q" αυτο οντως ισχυει στη περιπτωση μου? να παρω τελικα τον i7 920 καλυτερα? γιατι ο i7 920 ειναι και πιο οικονομικος και ισως το ξανασκεφτω... προσωπικα ειχα τον Q9650 λιγο πιο καλο απο αυτον με βαση τα χαρακτηριστικα: i7 920 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558269 Q9650 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558266 πιο οικονομικος ο i7??? τι λες??? η φνηνοτερη μητρικη για i7 ειναι γυρω στα 230€.... καταρχιν και τον Q9650 να παρεις πιος σου ειπε οτι δεν θα παιζεις υπερσινχρονα παιχνιδια?? αν παρεις και καμια καλη καρτα γραφικων οπως GTX260 και βαλεις DRR3 μνημες τοτε θα εισαι υπερκαλυμενος για τουλαχιστον 3 χρονια....
antonios88 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 ωραια παιδια,αυτο ηθελα να μαθω...αρα μενω στις επιλογες μου! δευτερα πρωι-πρωι παω να τον παραγγειλω!!! κατι τελευταιο και τελειωσα.... κοιταξα τωρα στο e-shop και εχει τελικα τη καρτα γραφικων που ειχα διαλεξει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513378 τι λετε γι'αυτην και τι ενναλακτικες προτεινετε?
HellasVagabond Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 πιο οικονομικος ο i7???τι λες??? η φνηνοτερη μητρικη για i7 ειναι γυρω στα 230€.... καταρχιν και τον Q9650 να παρεις πιος σου ειπε οτι δεν θα παιζεις υπερσινχρονα παιχνιδια?? αν παρεις και καμια καλη καρτα γραφικων οπως GTX260 και βαλεις DRR3 μνημες τοτε θα εισαι υπερκαλυμενος για τουλαχιστον 3 χρονια.... Επειδη ΔΕΝ μπορω τις ανακριβειες... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526799 199Ε Μητρικη με Χ58 που το τσιπακι ειναι κορυφη. Εγω ΔΕΝ θα επαιρνα Q9650 Οχι επειδη δεν ειναι καλος, αλλα επειδη ειναι προηγουμενη γενια σε ολα..Θελεις επεξεργαστης ? Μνημες ? Μητρικη ? Απο εκει και περα δεν καταλαβαινω γιατι μπηκες στον κοπο να ρωτησεις εμας αφου εχεις κολησει στον Q9650 ?
grimpr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Στην προκείμενη περίπτωση, η θα πας σε X58 πλατφόρμα με τον 920 και από του χρόνου σε 6 core i7 στα 32nm, η περιμένεις την mainstream πλατφόρμα σε P55 και Lynnfield i5. Ο Hellas Vagabond έχει δίκιο που σου προτείνει να πας κατευθείαν σε καινούργια πλατφόρμα αν επιμενεις σε Intel. Ειδάλλως κοίταζε προς AMD πλευρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.