Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις VMware Fusion

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οταν λες "επεξεργάζεσαι βάσεις δεδομένων",

εννοείς τις έχεις εγκατεστημένες μέσα στο λαπτοπ (και σε virtual machine XP ).. σαν test databases, και αναπτύσεις καποιο πρόγραμμα.?

ή βρισκονται σε καποιο σερβερ στο δικτυο, και απλά το xp laptop βλέπει τα δεδομενα τους, με καποιο client (πχ IIS, asp, κλπ)?

στη 2η περίπτωση, τα 2 γιγα, και ολα αυτα τα γιγα δίσκου, ειναι περιττά. και με μισό γίγα ραμ, κανεις δουλειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν λες "επεξεργάζεσαι βάσεις δεδομένων",

εννοείς τις έχεις εγκατεστημένες μέσα στο λαπτοπ (και σε virtual machine XP ).. σαν test databases, και αναπτύσεις καποιο πρόγραμμα.?

ή βρισκονται σε καποιο σερβερ στο δικτυο, και απλά το xp laptop βλέπει τα δεδομενα τους, με καποιο client (πχ IIS, asp, κλπ)?

στη 2η περίπτωση, τα 2 γιγα, και ολα αυτα τα γιγα δίσκου, ειναι περιττά. και με μισό γίγα ραμ, κανεις δουλειά.

Random, η πρώτη περίπτωση είναι. Τεστάρω βάσεις δεδομένων για αυτό δε δουλεύω με κάποιο client. Ουσιαστικά θέλω να έχω εγκατεστημένη την oracle ή την SQL στο λάπτοπ μου και να "χτίζω" client προγράμματα για αναζητήσεις στις βάσεις αυτές. Όλα αυτά σε περιβάλλον windows.

Η ιδέα που θα θελα να πετύχει είναι vmware σε εξωτερικό δίσκο.

Αν γίνεται αυτό θα είμαι υπερευχαριστημένος. Δεν πολυγουστάρω το bootcamp αλλά ίσως χρειαστεί:(

Πολύ φοβάμαι, μήπως, για αυτήν τη δουλειά δε βολεύει το macbook. Αλλά δε θέλω να πάρω laptop τώρα:).

Help:fear:

Δεν χρειάζεται να κάνεις υποθέσεις. Κατέβασε τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών του VMWare και δοκίμασε το. ΑΝ δεις να πηγαίνει αργά γι' αυτό που θέλεις, τότε βλέπεις τη λύση του BootCamp...

Μια ερώτηση ακόμα:

Έχω συνδέσει το Macbook σε τοπικό δίκτυο. Θέλω να δώσω remote control στα windows xp (vmware), ώστε να μπορεί να μπει κάποιος απέξω. Γνωρίζετε αν αυτό γίνεται; Αν ναι πώς;

Εσωτερικά στο δίκτυο, από ένα Windows PC, δεν είναι απαραίτητο να έχεις περασμένο VMWare για remote access.

Εκ προεπιλογής [system Pref. > Sharing > Screen Sharing και ότι άλλο νομίζεις ότι πρέπει να πειραχτεί], μπορείς σε περιβάλλον Windows, με τον κατάλληλο client/viewer για VNC, να συνδεθείς στο Mac σου.

Γίνεται αυτόματα woken up, άρα no prob.

Αν εννοείς να τρέχεις μαζί και Mac και VMWare και να κάνεις remote control από άλλη συσκευή του τοπικού δικτύου σου, αυτό είναι αυτονόητο, νομίζω.

Απλά κάνεις την ίδια διαδικασία.

Εγώ προσωπικά έχω περάσει την Mac έκδοση του LogMeIn, και έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Μέχρι και σε Boot Camp το έχω περάσει...

Κι εγώ το ίδιο. Έχω βάλει το LogMeIn Free σε όλους τους υπολογιστές μου (mac, windows), ακόμα και στο PC του αδερφού μου για το περιστασιακό... remote support.

Extra Bonus: με το LogMeIn Ignition για το iPhone μπορώ να βλέπω και να χειρίζομαι όλους τους υπολογιστές από την οθόνη του iPhone μου, όπου κι αν βρίσκομαι. ;)

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Παίδες έχω μια εγκατάσταση xp σε vmware (σε εξωτερικό σκληρό δίσκο). Όταν πάω να το ανοίξω λέει, ότι είναι κλειδωμένο και ότι πιθανότατα χρησιμοποιείται. Πατάω το unlock, αλλά τίποτα. Καμία ιδέα ;;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...