waves Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Ξεκινώντας, 1) Μπορεί να τρέχει το VMware με Windows XP μέσα από εξωτερικό σκληρό δίσκο, συνδεδεμένο με USB στο Mac, ώστε να μην καταναλώνεται χώρος του σκηρού του Mac; 2) Default κατά την εγκατάσταση του VMware νομίζω δίνει στα Windows XP 512MB RAM. Αυτό μπορεί να αλλάξει αργότερα ή πρέπει να ξαναγίνει εγκατάσταση και να δηλωθεί εκ νέου η RAM; 3) Όταν το VMware δεν είναι ανοιχτό δεν καταναλώνει πόρους, ούτε Ram σωστά; 4) Τρέχοντας τα Windows XP μέσα από VMware στο Mac μπορώ να κάνω οτιδήποτε, όπως αν τα είχα σε καθαρή εγκατάσταση PC; 5) Αν φτιάξω ένα site (για τοπική χρήση μόνο) χρησιμοποιώντας IIS, θα μπορώ να τον βλέπω και από το Safari στο Mac OS X, χρησιμοποιώντας απλά το URL (http ://localhost......); Αυτά προς το παρόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 2. Ναί, μπορείς να το αλλάξεις όποτε θέλεις από τις ρυθμίσεις του προγράμματος, φτάνει εκείνη τη στιγμή το XP να μην λειτουργεί. 3. Όχι, σβηστό δεν καταναλώνει πόρους. 4. Ναί, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε αλλά σε pc μειωμένων δυνατοτήτων, π.χ. παιχνίδια δεν θα μπορείς να τρέχεις, δεν θα τα σηκώνει. Για τα άλλα δεν ξέρω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 4. Ναί, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε αλλά σε pc μειωμένων δυνατοτήτων, π.χ. παιχνίδια δεν θα μπορείς να τρέχεις, δεν θα τα σηκώνει. Παιχνίδια δε με ενδιαφέρουν. Τί ακριβώς θα εκμεταλλεύεται (από hardware)το VMware από το καινούριο macbook unibody το φθηνό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Τίποτα, όλες οι συσκευές θα είναι εικονικές.... Για αυτό δεν έχει και επιδόσεις. Αν θέλεις να εκμεταλεύεται κάτι, τότε το bootcamp είναι μονόδρομος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Το 1 λογικά γίνεται,αρκεί να βάλεις να αποθηκεύσει τον εικονικό σκληρό στον εξωτερικό δίσκο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Αν γίνεται, από ταχύτητα θα σέρνεται όμως.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Αν ο εξωτερικός είναι NTFS σίγουρα,αλλιώς για ένα office νομίζω θα είναι ικανοποιητική η ταχύτητα,εξαρτάται τι θέλεις να τρέξεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Είναι κάτι προγράμματα για τη δουλειά μου, τα οποία θέλουν 2gb ram και διπύρηνο επεξργαστή. Σκεφτόμουν ότι με 4gb ram και dedication στο vmware των δύο gigabyte θα ήμουν εντάξει. Με τους επεξεργαστές τί γίνεται; Για κάρτα γραφικών δε με πειράζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 4) Τρέχοντας τα Windows XP μέσα από VMware στο Mac μπορώ να κάνω οτιδήποτε, όπως αν τα είχα σε καθαρή εγκατάσταση PC; 5) Αν φτιάξω ένα site (για τοπική χρήση μόνο) χρησιμοποιώντας IIS, θα μπορώ να τον βλέπω και από το Safari στο Mac OS X, χρησιμοποιώντας απλά το URL (http ://localhost......); Mac δεν έχω, αρα και το Fusion δεν το εχω δεί, αλλα χρησιμοποιώ πολύ το vmware for windows. 5. Το guest (τα xp στο εικονικό), συνδέονται δικτυακά με τον host (το mac osx), με 3-4 τρόπους : Bridged, NAT , Host-only , και Custom θα έχει τη δικιά του ip, και για τον host, και για τους άλλους. (όχι την localhost/127.0.0.1) για να μπεις με safari@host στον IIS@guest πρεπει να ξερεις αυτη την ip . για να μπεις με browser@guest στον IIS@guest μπαινεις με localhost απο safari@host , με http://localhost, θα προσπαθήσει να βρει webserver@host. --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- Bridged : αν ο host, ειναι συνδεδεμενος σε δικτυο/internet, ο guest θα παρει ip απο αυτο το δικτυο, να βγει ιντερνετ, και θα μπορουν να δουν τον iis του, και άλλα μηχανηματα, εκτος του host. NAT : αν ο host, ειναι συνδεδεμενος σε δικτυο/internet, ο guest δεν θα παρει ip απο αυτο το δικτυο, αλλα θα βγαινει ιντερνετ. Τον iis του, δεν νομιζω να μπορουν να τον δουν αλλοι, εκτος αν κανεις καποια "κολπα". Host-only : ο guest θα βλέπει μονο τον host, και θα ειναι ορατός μονο απο τον host, μεσα σε ενα εικονικό δικτυο μεταξύ τους. --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 4. δεν μπορεις να κάνεις οτιδήποτε, αλλα ειναι πιθανόν αυτα που δεν μπορεις να κάνεις να μην ειναι σημαντικά για σένα. το πράγμα περιπλέκει όταν ζητάς απο τον guest να έχει απευθείας πρόσβαση, Low level, στο hardware του Host, χωρίς να μεσολαβεί το λειτουργικό του host. Μερικές φορές αυτό ειναι απλά αδύνατο, ενω σε άλλες περιπτώσεις ειναι δυνατόν αλλα δεν έχεις την ίδια απόδοση απο το hardware, με αυτη που έχει οταν "οδηγήται" απο το λειτουργικό του host. Για τα παιχίδια, τα νεώτερα vmware, έχουν κάποιες δυνατότητες DirectX 9. απο την άλλη, αν η εφαρμογή/παιχνίδι που θέλεις να τρέξεις ειναι παλιά, ο guest μέσα σε εναν Host Core 2 Duo/Quad ειναι πολύ ισχυρότερος απο τον Host που απαιτούσε η εφαρμογή τότε που βγήκε, αρα δεν θα έχει πρόβλημα. πχ. εδώ το GTA 3 (released 2001), μεσα σε Fusion http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fusion_graphics.jpg Eνα παράδειγμα του τί δεν μπορείς να κάνεις* , ειναι να μπουτάρεις τον guest με (πραγματικό) bootable usb stick. πχ. για να το δοκιμάσεις, χωρις να κανεις reboot τον host. *(απο τη δική μου εμπειρία, αν το εχει κάνει κανείς, ας πει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 5. Το guest (τα xp στο εικονικό), συνδέονται δικτυακά με τον host (το mac osx), με 3-4 τρόπους : Bridged, NAT , Host-only , και Customθα έχει τη δικιά του ip, και για τον host, και για τους άλλους. (όχι την localhost/127.0.0.1) για να μπεις με safari@host στον IIS@guest πρεπει να ξερεις αυτη την ip . για να μπεις με browser@guest στον IIS@guest μπαινεις με localhost απο safari@host , με http://localhost, θα προσπαθήσει να βρει webserver@host. --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- Bridged : αν ο host, ειναι συνδεδεμενος σε δικτυο/internet, ο guest θα παρει ip απο αυτο το δικτυο, να βγει ιντερνετ, και θα μπορουν να δουν τον iis του, και άλλα μηχανηματα, εκτος του host. NAT : αν ο host, ειναι συνδεδεμενος σε δικτυο/internet, ο guest δεν θα παρει ip απο αυτο το δικτυο, αλλα θα βγαινει ιντερνετ. Τον iis του, δεν νομιζω να μπορουν να τον δουν αλλοι, εκτος αν κανεις καποια "κολπα". Host-only : ο guest θα βλέπει μονο τον host, και θα ειναι ορατός μονο απο τον host, μεσα σε ενα εικονικό δικτυο μεταξύ τους. --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 4. δεν μπορεις να κάνεις οτιδήποτε, αλλα ειναι πιθανόν αυτα που δεν μπορεις να κάνεις να μην ειναι σημαντικά για σένα. το πράγμα περιπλέκει όταν ζητάς απο τον guest να έχει απευθείας πρόσβαση, Low level, στο hardware του Host, χωρίς να μεσολαβεί το λειτουργικό του host. ) Ευχαριστώ πολύ Random. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αυτήν την IP που λες, που θα έχει ο guest, πώς μπορώ να τη δω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 ενας τροπος, μεταξυ άλλων: μπες στη γραμμη εντολών των xp, και δώσε IPCONFIG /ALL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Είναι κάτι προγράμματα για τη δουλειά μου, τα οποία θέλουν 2gb ram και διπύρηνο επεξργαστή. Σκεφτόμουν ότι με 4gb ram και dedication στο vmware των δύο gigabyte θα ήμουν εντάξει. Με τους επεξεργαστές τί γίνεται; Για κάρτα γραφικών δε με πειράζει. Όπως βλέπεις ακόμα και οι επεξεργαστές είναι εικονικοί.... Επαναλαμβάνω αν είναι βαριά προγράμματα η μόνη λύση είναι το bootcamp. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Επεξεργάζομαι βάσεις δεδομένων oracle και mysql με μεγάλο όγκο δεδομένων. Bootcamp και όλα καλά ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Για να θέσω πιο εύλογα την ερώτηση μιας και με καίει λίγο το θέμα. Καταρχάς, όπως αναφέρω, θέλω να δουλέψω με βάσεις δεδομένων και επεξεργασία αυτών. π.χ. SQL και Oracle. Βλέπω δύο λύσεις: VMware: Λέω να δώσω 2GB Ram και 50 -60 GB σκληρό στο VMware. Είναι αρκετά αυτά για τη χρήση, που θέλω τα XP; BootCamp: Με 50-60GB σκληρό. Προσωπικά, θα προτιμούσα την πρώτη για να "πετάγομαι" εύκολα στο OSX. Αλλά αν δε γίνεται με VMware τουλάχιστον γίνεται με BootCamp; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς και τα δυο. Τι εννοώ: Με BootCamp, μπορείς να τρέξεις απαιτητικές εφαργμογές -ανεξάρτητα από τι έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς, μπορεί κάποια στιγμή να πρέπει να τρέξεις μια τέτοια εφαρμογή. Μέσω VMWare, πάντα μπορείς να αναγνωρίσεις το partition που δημιουργεί το BootCamp, και να εκκινείς εικονικά τα Windows BootCamp μέσα σε Mac OS. Στο τελευταίο post σου, τώρα, τα 60GB θα έλεγα ότι είναι πολλά. Για εμένα τουλάχιστον. 25GB είναι αρκετά για να μην σέρνονται τα XP, αλλά δεσμεύουν -άδικα(- αρκετό από το δίσκο σου. Έτσι μπορείς να έχεις σε έναν εξωτερικό τα αρχεία των databases σου... [Το λέω μιας και έπεσε στο thread η ιδέα εξωτερικός σκληρός...] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Έτσι έκανα και εγώ. Πρώτα εγκατάστησα τα XP με bootcamp, του έδωσα 40 GB, μετά έκανα εγκατάσταση το VMware Fusion που βρήκε την εγκατάσταση bootcamp και την αναγνώρισε. Δες στην φωτο πάνω γράφει Bootcamp partition, αν και είμαι με VMware Fusion. Στην ίδια εγκατάσταση θα μπορείς να μπαίνεις και με τους δύο τρόπους. Μία εγκατάσταση, διπλή πρόσβαση ανάλογα με τις ανάγκες σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.