Προς το περιεχόμενο

n790i+q9300 oc

spyraldo10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και καιρο ειχα αποριες για το OC αλλα λογω καπιου προβληματος στο PC δεν ειχα την ευκαιρια να ψαξω...

το συστημα εχει τα παρακατω:

mobo:evga 790i ultra

cpu:q9300

gpu:nvidia xfx 9800gtx+ black edition

power:thermaltake 750w

cpu cooler: coolermaster V8

case:coolermaster haf 932

οριστε κ καποιες φωτο

τα neon ειναι sound sensitive ^^

n671623400_1372981_4244.jpg

n671623400_1372988_6291.jpg

n671623400_1372990_6873.jpg

n671623400_1372991_7173.jpg

με τις ram υπαρχει ενα θεμα...ειχα τις ocz ddr3 2gb@2ghz sli ready edition

ειχαν προβλημα και τις εστειλα eshop.Τελικα μου τισ αλλαξαν και μου εδωσαν

τις ocz ddr3 2gb@2ghz platinum edition για τις οποιες ημουν σχεδον σιγουρος οτι θα εχουν προβλημα συμβατοτητας γιατι στα 2ghz πρεπει να ειναι sli edition για το 790i.Δεν τις ανοιξα και ξαναπηγα την επομενη μερα...

γενικα εχασα πολλες μερες λογω της ανικανοτητας τους και τελικα μου ειπαν να της δοκιμασω...της εβαλα και stable ηταν μονο στα 1600 δηλαδη τσαμπα τα λεφτα :mad:

τελικα εδωσα ολοκληρο το κουτι με βαρια καρδια και εχει περασει ηδη μια βδομαδα κ συνολο πανω απο μηνας ενω αυτη την στιγμη υποτιθεται δοκιμαζει καποια αλλη ram προφανως καποια sli ready που εβαλαν πριν λιγες μερες στο site :fear:

1. τον q9300 τον εφτασα στα 3.375 με voltage 1.3 ονομαασστικο αλλα εδινε 1.25

stable 12ωρο με prime95 me max 42 c.Εχετε καμια προταση η καπια γνωμη πανω σε αυτο?

2.ξερει κανεις αν θα μπορεσω να εχω ram [email protected]?sta 2ghz νομιζω ειναι αδυνατον και με OC στον cpu...1600 ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεβει ρολοι.

με 2gb στα vista υπαρχει ενα θεμα ειδικα αν ανοιξω warhammer που πιανει 1,3 gb XD

3.κατα ποσο μπορει να λειτουργησει το chipset χωρις ανεμηστιρακι στα fins?

(κανει πολυ θορυβο)

Δημοσ.

1:Εισαι μια χαρα απο θερμοκρασιες.Κοιτα μηπως σε περνει να το κατεβασεις λιγο ακομα(το vcore εννοειται)

2:Λογικα θα μπορεσεις.

3:Καλα θα ηταν να βαλεις ενα ανεμιστηρακι στο chipset.Εγω ετσι θα εκανα.Βαλε ενα τετοιο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805123

(οταν λες οτι κανει θορυβο τι εννοεις?)

Δημοσ.

κανει ψιλο θορυβο λογω του μεγεθους του και πρεπει να ριξω αρκετα τις στροφες για να ειναι οκ.

αλλα οταν παιζω καποιο game η φοραω ακουστικα η στην καλυτερη εχω τερμα τα ηχεια κ το σπιτι γινετε vietnam ειδικα σε κανα crysis οποτε δεν με ενοχλει ιδιαιτερα :-D

και δεν ξερω αν γινετε να βαλω αλλο fan...ειναι full στα fins κ πανω στα fins κουμπωνει το fan

EVGA%20790i.jpg

Δημοσ.

Α.....ΟΚ ΕΙΣΑΙ.Εγω νομιζα πως το chipset ψυχονταν με passive γι'αυτο και δεν καταλαβα το εννουσες θορυβο.Μ@ΛΆΚΙΑ μου.

Ενταξει εισαι.Αφου εχει ανεμιστηρακι δεν χρειαζεται να το αλλαξεις

Δημοσ.
1. τον q9300 τον εφτασα στα 3.375 με voltage 1.3 ονομαασστικο αλλα εδινε 1.25

stable 12ωρο με prime95 me max 42 c.Εχετε καμια προταση η καπια γνωμη πανω σε αυτο?

Ναι ότι αποκλείεται να ναι σωστή η θερμοκρασία αυτή.:P

Με το πρόγραμμα του mobo μετράς?

Δημοσ.
Ναι ότι αποκλείεται να ναι σωστή η θερμοκρασία αυτή.:P

Για πιο λογο δεν ειναι σωστη?Και εγω τοσο εχω με q6600 στα 3 και με v8.Ο q9300 ειναι και στα 45 nm........

Δημοσ.

Άσχετο, φίλος το fan controller που έχεις ποιο είναι (μοιάζει με κόκκινο musketeer, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο..)? Παίζει κανένα link?

Alexisss, έχω πάρει το ίδιο ανεμιστηράκι της Akasa και θέλω να το βάλω στη southbridge. Εσύ πώς το στερέωσες?

Δημοσ.

η V8 εινα στις 1300 κ παει μεχρι 1600 αν θυμαμαι καλα...

σε σχεση αποδοση-θορυβος ειναι οκ σε αφτες τις στροφες.

θερμοκρασιες οπως ειπα κ πριν μετραω με everest και realtemp

θερμοκρασια δωματιου δεν ξερω.

και το mobo πανω απο 25-26 δεν παει

το fan-temp controller ειναι το scythe kama meter και το βρηκα τυχαια οταν ανεβηκα θεσσαλινκη στο πλαισιο που πηγα για εναν φιλο...

δυσκολα θα το βρεις

και δεν εχω βαλει fan ετσι ειναι to mobo

Δημοσ.

Μου φαίνονται μούφα οι θερμοκρασίες ειδικά αν παίζεις στις λιγότερες δυνατές στροφές.

Το κουτί σου δηλαδή μέσα εχει +1 απο τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος???

Εντάξει εχεις πάνω τόσους ανεμιστήρες θα μου πεις αλλά και πάλι 42 θα είμουν λίγο δύσπιστος...

139 watt τραβάει η cpu σου έτσι οπως την εχεις και μου φαίνεται κάπως λίγο.

Σκέψου το ανθρώπινο σώμα σε κανονικές συνθήκες εχει 36,6 λες η cpu στα 3375 να εχει μόνο 5,4 βαθμούς απάνω.

Επίσης για το 26 του κουτιού αν εχεις ανεμιστήρες που φυσάνε βάλε απο πίσω το χερί σου και πες μου αν νιώθεις να σε ζεσταίνουν ή να σε κρυώνουν. Αν νιώθεις μια ζεστασιά σημαίνει πως είσαι πάνω απο την θερμοκρασία του χώρου μέσα στο κουτί για 3-6 βαθμους υποθέτω ανάλογα και με το πόσο ευαίσθητη είναι η αφή σου.

Για συγκριτικούς λόγους εμένα με το δωμάτιο στους 20-23 εχω incase 32-33 και στην ίδια ψύκτρα 37-62 idle load σε μικρότερο κουτί βέβαια με 1χ80 RPM 1600 μπρος 1χ12 RPM 1300 πίσω και με το PSU με 12άρη RPM~1400 και αυτό να ρουφάει προς τα εξω. Η V8 είναι τοποθετημένη οπως στο manual δηλαδή να σπρώχνει προς το πίσω φαν παίζει στις 1470-2070 RPM αλλά το εχω σετάρει με speedfan 1360 και να ανεβάζει αυτόματα 1500 όταν σπάει τους 61 και το κουτί είναι έτσι τακτοποιημένο μόνο που αντί για την bigtyphoon (είχε 38-68 με αυτήν) εχει την V8 πλέον.

3277147554_675571b386_b.jpg

O E5200 @3633 με 1,46v τραβάει περίπου 141 Watt loaded δηλαδή περίπου το ιδιο με την περιπτωσή σου.

Δημοσ.

βασικα εχεις 1,46 v ενω εγω το εχω βαλει 1,3 κ δινει 1,25...αυτο δεν παιζει ρολο?

επισης το κουτι ειναι παγωμενο συνηθως κ φαντασου οτι αν το τραβηξω πιο εξω χτυπαει ο αερας στο χερι μου και παγωνει...

αυτο το εχουν παρατηρησει αλλοι 2 φιλοι μου που εχουν το haf932

επισης οι sensors απο το fan controller μου δινουν θερμοκρασιες μεχρι 35 στιν cpu.

ενοειται δεν το εμπιστευομαι αλλα το οτι διχνει χαμηλοτερη θερμοκρασια σημαινει οτι το κουτι μεσα εχει πολυ χαμηλοτερη θερμοκρασια απο την cpu.

συνολο εχω 2x240mm,5x120mm,cpu cooler,northbridge ε και ενοειται gpu

οταν θα εχω παλι το pc στα χερια μου θα ανεωασω φοτο να δεις

Δημοσ.
βασικα εχεις 1,46 v ενω εγω το εχω βαλει 1,3 κ δινει 1,25...αυτο δεν παιζει ρολο?

Όχι γιατί τελικά τα ίδια watt βγάζουν σε load επειδή ο Q είναι τετραπύρινος.

Το core temp τι tjunction σου εχει την cpu σου.

Αν βλέπεις 95 tjunction ρύθμισε το με offset στα 100. Για να δεις την κανονική λογικά αν είναι αυτό θα είσαι 5 βαθμούς απάνω κάτι που θεωρώ πιο λογικό οι temp σου είναι temp πειραγμένης υδρόψυξης. Δε θέλω να σε αποπάρω αλλά...

Τι να πω απλά μπρεί να είσαι lucky.

O lucky lucky.:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...