Προς το περιεχόμενο

win xp& win 2000 τρελο προβλημα

IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια βοηθεια,σε ενα παλιο υπολογιστη στο γραφειο του πατερα μου εβαλα τα 2000 επειδη τα χπ σερνοντουσαν,το λαθος ειναι οτι ενω ειχε τα χπ σε ενα σκληρο,ειπα να βαλω τα 2000 στον αλλον χωρις να αποσυνδεσω ομως το πρωτο σκληρο,το αποτελεσμα ειναι το παρακατω

1)τα 2000 ξεκινανε ρωτοντας με στην αρχη με ποιο περιβαλον θελω να μπουταρω χπ η 2000

2)τα χπ δε ξεκινανε και μου βγαζουν μηνυμα λαθους

3)αν αποσυνδεσω καποιο απο τους 2σκληρους δε ξεκιναει κανενα λειτουργικο

4)εβγαλα το σκληρο με τα 2000,αφησα μεσα των χπ εβαλα το cd τους και εκανα fixboot &fix mbr

5)το ιδιο εκανα και για το σκληρο των χπ

παιδια το αποτελεσμα ειναι να μην ξεκιναει κανενα μα κανενα απο τα 2 λειτουργικα με κανενα πιθανο συνδιασμο.

αν εχει κανεις καποια ιδεα θα του ειμαι ευγνομων

Δημοσ.

Εάν δεν φοβάσαι να χάσεις δεδομένα κάνε format στον ένα που θες να τον έχεις για το λειτουργικό και να κάνεις δουλεία.

Αλλιώς με κάποιο live cd linux πάρε ότι θες σε κάποιο back και κάνε format.

Δεν θα σου συνιστούσα να τα σκαλίσεις άλλο για να μην βγουν άλλα προβλήματα στην πορεία.

Πρώτη φορά ακούω πάντως να σέρνονται τα xp και να πηγαίνουν ποιο καλά τα 2000.

Δημοσ.

Aν ήταν φορτωμένα τα XP,φυσιολογικό το βλέπω.

Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις πρώτα με recovery console,για να φορτώνει και τη καινούργια εγκατάσταση.

Ποιό μήνυμα βγαίνει όταν πας να κάνεις boot?

Δημοσ.

ισως δε τα εγραψα καλα, δε ξεκιναει κανεις σκληρος

τα λαθη ειναι 2

1)μετα απο εγκατασταση χπ εβαλα 2000 ,ενω επρεπε να το κανω αντιθετα πρωτα 2000 &μετα χπ

2)επρεπε να βγαλω το σκληρο με τα χπ οταν εγκαθηστουσα τσ 2000,τωρα το to mbr to primary σκληρου γραφτικε ξανα απο το παλιοτερο λειτουργικο,

Δημοσ.

οταν πας και κανεις εγκατασταση αλλου λειτουργικου σε αλλον δισκο εστω! τα win γενικα πανε και χαλανε το boot cector του δισκου και φτιαχνουν νεο το οποιο εχει να κανει με ολα τα λειτουργικα που εχεις βαλει δηλαδη τα 2000 χαλασανε το boot cector των xp και γιαυτο δεν ξεκιναει το μηχανημα απο xp. Λογικα θα επρεπε να ξεκινανε τα 2000 αλλα δεν ξερω γιατι δεν ξεκινανε τα 2000!!!

Δημοσ.

ok τωρα θα το κανω,καλο ειναι να δωσω την εντολη και με τουσ δυο δισκους οπως ηταν συνδεδεμενοι στη αρχη ε?

Δημοσ.

Έχω και γω τό ίδιο περίπου πρόβλημα όταν περνάω XP στον ένα δίσκο.

Είναι ένας σοβαρός λόγος για να πάρω και δεύτερο pc ώστε να αποφεύγω να χάνω ώρες για να βγάλω άκρη.

Δημοσ.

οκ μεχρι στιγμης καταφερα να ξεκινανε τα 2000 αν τα καταφερω να ξεκινανησουν και τα χπ ...

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

παιδια τα χπ απλα δε ξεκινανε,τι εγινε ρε γαμωτο,μηπως το fixmbr πρεπει να το κανω με το σιντι των 2000 και οχι με των χπ?

Δημοσ.

Επειδη για να μαθουμε ολοι........ εχουμε παθει....... αν εστησες με τον αλλο δισκο πανω........ format....... και επειδη μαλλον χαλασες και τον αλλον......... διπλο format, αντε με repair τα σωζεις και τα 2

Δημοσ.

λοιπον επεστρεψα στη δουλεια και με λυπη σας λεω οτι τα χπ δε μπορεσα ακομα να τα φτιαξω,ανακεφαλαιωση στο c:xp στο d:2000 εγκατασταση των 2000 μετα τα xp,αποτελεσμα να μη ξεκινανε με τιποτα τα χπ.

στο boot λοιπονμου εχει τις επιλογες του 2000 και μου γραφει

boot from windows 2000

boot from windows xp

με τη βοηθεια σας ξεκιναει απο τα 2000 οταν επιλεξω xpμου βγαζει το παρακατω μηνυμα λαθους

windows 2000 could not start because the folowing file is missing or corrypt

\windows\system32\config\systemd

start up ption for windows 2000 press f8

και μετα μου λεει να βαλω το δισκακι των 2000 και να πατησω r για να τα διορθωσω!

ειναι εμφανες οτι εχει μπει ο boot manager twn 2000

ομως πως θα γινει να επιστρεψει στην αρχικη κατασταση γαμωτο...

αφιαιρεσα των δισκο των 2000 εκανα repair με των δισκο των χπ και τιποτα

,μετα εκαν το ιδιο και με τους 2 δισκους μεσα και παλι τιποτα

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

βρεθηκε λυση παιδια,σας ευχαριστω

τελικα εβαλα το δισκακι απο τα xp πηκα σε recovery console και αντεγραψα τα ntldr k ntdetect.com στο partition των xp.

η διαδιακσια ειναι η εξεις:

copy x:\i386\ntldr c:\

copy x:\i386\ntedect.com c:\

οπου χ το σιντι ρομ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...