johnyboy Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Το θέμα είναι αν αυτές οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να εξελιχθούν και άλλο η θα πάνε όπως είναι μέχρι τέλους.Το ίδιο έπαθε και η BMW πέρυσι που τα φράγκα τελείωσαν και ενώ οι άλλοι εξελίχθηκαν αυτοί έμειναν έτσι. Γιατί Φεράρι και Μακλάρεν είναι σίγουρο πως θα εξελιχθούν γιατί δεν υπολογίζουν και τόσο τα λεφτά.Ειδικά η φεράρι.
washcloud Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Για τον Μπαρικέλο, αυτό που έχω να πω ήταν ότι ήταν απαράδεκτο να κάνει νοήματα στον Πικέ. Δεν έχεις άδικο κατά βάση (και δεν του έχω καμμία ιδιαίτερη αγάπη ή αντίθεση), και ανεξάρτητα από το αν είσαι newbie ή πάλιουρας θα έπρεπε η συμπεριφορά να είναι ίδια, απλά ο Μπαρικέλο "εν μέρει δικιολογείται" : είναι στα τελειώματα, και έχει λίγο....ξεμωραθεί (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι "πρόσφατες" δηλώσεις περί Σουμάχερ, περί των χρόνων στη Φεράρι γενικότερα...). Γενικά όμως έχει διάγει έναν "φορμουλαενικό βίο" καθαρό, χωρίς άσχημες συμπεριφορές έσω-εξωαγωνιστικά, κωλοπαιδισμούς, προκλητικότητες κτλ, και μάλλον είναι σχετικά συμπαθής φιγούρα.... (πιο πολύ ας πούμε με έχουν πειράξει "τσαλίμια" που είχε τύχει να κάνει ο Σουμάχερ κατά καιρούς, που ενώ απ' τη μια ήταν -και θεωρούταν- ως η κρεμ ντε λα κρεμ, εν τούτοις τον πιάναν κι αυτόν "διαόλια"...) * johnyboy, σωστά η Φεράρι "τα μέσα τα έχει".......αρκεί όμως αυτό ; Όταν σε γενικές γραμμές το κλίμα είναι "άστα να παν' σταδιάλα", με δηλώσεις τύπου "θα συγκεντρωθούμε στο 2010", νομίζω λείπει η "όρεξη" - μεγάλος παράγοντας. Μακάρι να μην πάει έτσι, για το καλό του θεάματος πάνω απ' όλα - αλλά νομίζω ότι οι κόκκινοι πρέπει να undergo μεγάλες αλλαγές/ανακατατάξεις για να προκόψουν, γιατί δεν δείχνουν "διάθεση" να καλυτερέψουν, ως έχουν. "Φαίνεται" ότι "κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα", όσα λεφτά κι αν έχουν.... Τα ίδια σχεδόν και για Μακλάρεν, οι οποίοι βέβαια παρ' όλο που έχουν φάει συνεχόμενα χαστούκια (ηχηρότατα) εδώ και 2 χρόνια, παρ' όλ' αυτά φαίνεται να το παλεύουν καλύτερα...
johnyboy Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Η Φεράρι αυτή τη στιγμή δεν έχει οδηγό.Γιατί εντάξει η ομάδα δεν πάει καλά αλλά πόσο καλύτερο είναι το μονοθέσιο του Φέτελ? Αυτός ο μικρός από πέρυσι φαινόταν ότι έχει καρύδια να γίνει μεγάλος οδηγός. Την βλακεία η Φεράρι την έκανε όταν πήρε τον Ραικόνεν.Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτός ο άνθρωπος πήρε πρωτάθλημα.
Timour21 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Την βλακεία η Φεράρι την έκανε όταν πήρε τον Ραικόνεν.Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτός ο άνθρωπος πήρε πρωτάθλημα. Έ οχι και βλακεία, μια χαρά οδηγός είναι/ήταν, απλά τον τελευταίο καιρό δείχνει να βαριέται, να μην έχει πλέον κίνητρο. Ο Vettel δείχνει πάντως και όρεξη να έχει και κίνητρο. Λίγη εμπειρία χρειάζεται ακόμα (για να μην πέφτει πάνω σε άλλα αμάξια) και λίγη τύχη και κάποια στιγμή θα γίνει πρωταθλητής.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Γιατι πότε ο Ράι δεν ηταν ψυχρος κι ανεκφραστος? Ημουν που ημουν σπασμενος με τον Cartoon Μπαριτσέλο, τωρα αποσπαστηκα. Οσο πάω τη Μπρον, τον Μπατον, και τον Φετελ, τοσο αηδιαζω με τον Μπάρι...
tmjuju Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Καλά εγώ θα έλεγα ότι δεν έχουν αμάξι… ο οδηγός δεν νομίζω να έκανε και πολλά παραπάνω αλλά έτσι κι αλλιώς υποθετικά μιλάμε. Όσο για τον Κιμι… ΙΜΗΟ δεν θέλει … δεν είναι ότι δε μπορεί.
elven Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Γιατί George;Για τις χειρονομίες στον Πικέ; Αφού πρέπει να σταματήσει απο την F1 o Πικές,με το όνομα του μπαμπά είναι εκεί Για αυτό τον λόγο δεν έδωσα σημασία τι έκανε ο Μπαρικέλο,αν το έκανε σε άλλον ίσως και να μου την έσπαγε
johnyboy Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Ακριβώς για αυτό δεν πάω τον Ραικόνεν.Γιατί είναι βαρετός και αδιάφορος μέχρι αηδίας.Μπορεί να πάει καλύτερα αλλά δεν το κάνει γιατί βαριέται.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Γιατί George;Για τις χειρονομίες στον Πικέ; Nαι. Και στον πιο αθλιο παλιοοδηγο αν το εκανε (π.χ. Σούτιλ @ Φόρτσα 'Ινντια), το ιδιο θα ελεγα, εφοσον δεν υποχρεουται ο αλλος να του κανει στην ακρη αφου δεν ηταν ντουμπλάρισμα... Τον βλακα, λες και το απαιτουσε
washcloud Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Η Φεράρι αυτή τη στιγμή δεν έχει οδηγό.Γιατί εντάξει η ομάδα δεν πάει καλά αλλά πόσο καλύτερο είναι το μονοθέσιο του Φέτελ? Αυτός ο μικρός από πέρυσι φαινόταν ότι έχει καρύδια να γίνει μεγάλος οδηγός. Την βλακεία η Φεράρι την έκανε όταν πήρε τον Ραικόνεν.Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτός ο άνθρωπος πήρε πρωτάθλημα. Ακριβώς για αυτό δεν πάω τον Ραικόνεν.Γιατί είναι βαρετός και αδιάφορος μέχρι αηδίας.Μπορεί να πάει καλύτερα αλλά δεν το κάνει γιατί βαριέται. ...προσωπική μου άποψη ότι "χτυπάς" περισσότερο το σαμάρι, απ' ότι το γαϊδούρι, αν τα ρίξεις στους οδηγούς (για τον Μάσα πάντως δεν είπες τίποτα ). Επίσης άποψή μου, ότι την σήμερον ημέρα, σε γενικές γραμμές, η ομάδα κερδίζει τους αγώνες, και όχι ο οδηγός. Για παράδειγμα, ούτε ο Μπάτον ήταν "παρακάρο" μέχρι φέτος και ξαφνικά είχε επιφοίτηση, ούτε ότι πχ ο Κοβαλάινεν τζάμπα λεφτά τρώει της Μακλάρεν. Λες επίσης για το μονοθέσιο του Βέττελ.....Καλώς, αλλά πρόσεξες ότι ΚΑΙ ο ομόσταυλός του, "πρωταγωνιστεί" φέτος ; Άρα, ΝΑΙ, η RB φέτος ΕΙΝΑΙ πολύ δυνατή. Και γενικά έχουμε φύγει από την εποχή, που κάποιος με "δευτερο/τριτο" μονοθέσιο, θα έκανε "εκπλήξεις". Όλοι σχεδόν οι οδηγοί έχουν ίδιες δυνατότητες, κι όλα κρίνονται στο νήμα, στα δευτερόλεπτα, στα δέκατα, στα χιλιοστά. Ο Ραϊκόνεν ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι μόνο "πεινασμένος" δεν δείχνει - δεν έδειχνε ακόμα κι όταν πήγε στη Φεράρι και πήρε και τον τίτλο. Γι' αυτόν νομίζω "τελείωσε" η φ1, με το που έφυγε από τη Μακλάρεν. Μέχρι τότε, παρ' όλο που δεν ήταν ο "τρελλός λατίνος", είχε καλές, αξιόλογες στιγμές, και μάλιστα τον χαιρόμουν πολύ. Για κάποιον λόγο δεν έδεσε η χημεία με τη Φεράρι. In other words, ναι, δε φαίνεται να φτύνει αίμα, αλλά και να έφτυνε δε νομίζω πως θα γινόταν κάτι. Brawn Toyota & RB μαζεύουν πόντους από την αρχή, ενώ η Φεράρι κοιτάει να μαζεύει bugs.........Tη μια το κιβώτιο, την άλλη το KERS, την παρα-άλλη η στρατηγικές...........Σκορποχώρι δείχνουν. ΕΚΕΙ είναι το πρόβλημα, κι όχι στους πιλότους της, νομίζω. Και είναι λάθος να τα ρίχνεις στον Ραϊκόνεν - ή ακόμα και στον Μάσα : να σκιστούν, για να κάνουν τί, να "γλιτώσουν" τη στοχοποίηση ;
johnyboy Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Ο Μάσσα τόσο μπορεί και τόσο δίνει.Δεν είναι αδιάφορος.Ο Ραικόνεν όμως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. ότι πρώτα παίζει ρόλο η ομάδα και μετά ο οδηγός έχεις δίκιο και αυτό πρέπει να το αλλάξουν με κάποιο τρόπο.
Iron_man21 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Nαι. Και στον πιο αθλιο παλιοοδηγο αν το εκανε (π.χ. Σούτιλ @ Φόρτσα 'Ινντια), το ιδιο θα ελεγα, εφοσον δεν υποχρεουται ο αλλος να του κανει στην ακρη αφου δεν ηταν ντουμπλάρισμα... Τον βλακα, λες και το απαιτουσε πες μου οτι [ΕΙΣΑΙ ΦΑΝ ΤΗΣ ΡΕΝΟ????]!!!!!.
washcloud Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 o Κίμι πάντως νομίζω ότι "τελείωσε" με την φόρμουλα...Και να μείνει ακόμα, δεν έχει πια την κάψα του πρωταθλητή, και χωρίς αυτή, όσο καλός και να είσαι, δεν γίνεται δουλειά. Όσο για το ν' αλλάξουν οι καταστάσεις......μεγάλη κουβέντα. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο, που δεν είναι πια "αγνό" το σπορ. ...Το καλό είναι βέβαια που σκάνε με 200+ και βγαίνουν απ' το κόκπιτ με λόξυγγα μόνο, αλλά σώοι και αβλαβείς, όμως πλέον τα μονοθέσια πάνε σαν "κουρδισμένα". Ούτε τρελλά προσπεράσματα παίζουν πια, ούτε βαθμολογικές εκπλήξεις τρελλές, όλα παίζουν στα δέκατα του δευτερολέπτου, και περιμένουμε βροχή για να δούμε λίγο θέαμα. Είναι ίσως λίγο μαλακία αυτό που θα πω, αλλά για να "φανούνε" πια οι οδηγοί, ίσως χρειάζεται να τρέχουν με "φασόν" αμάξια, όπως σε άλλα πρωταθλήματα.....Δεν ξέρω.....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 πες μου οτι [ΕΙΣΑΙ ΦΑΝ ΤΗΣ ΡΕΝΟ????]!!!!!. Οχι. Το αντιθετο μαλιστα. Θα ελεγα οτι αντιπαθω κι ολας τον Πικε, ποσο μαλλον τον Αλονσο.
tmjuju Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 o Κίμι πάντως νομίζω ότι "τελείωσε" με την φόρμουλα...Και να μείνει ακόμα, δεν έχει πια την κάψα του πρωταθλητή, και χωρίς αυτή, όσο καλός και να είσαι, δεν γίνεται δουλειά. Όσο για το ν' αλλάξουν οι καταστάσεις......μεγάλη κουβέντα. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο, που δεν είναι πια "αγνό" το σπορ. ...Το καλό είναι βέβαια που σκάνε με 200+ και βγαίνουν απ' το κόκπιτ με λόξυγγα μόνο, αλλά σώοι και αβλαβείς, όμως πλέον τα μονοθέσια πάνε σαν "κουρδισμένα". Ούτε τρελλά προσπεράσματα παίζουν πια, ούτε βαθμολογικές εκπλήξεις τρελλές, όλα παίζουν στα δέκατα του δευτερολέπτου, και περιμένουμε βροχή για να δούμε λίγο θέαμα. Είναι ίσως λίγο μαλακία αυτό που θα πω, αλλά για να "φανούνε" πια οι οδηγοί, ίσως χρειάζεται να τρέχουν με "φασόν" αμάξια, όπως σε άλλα πρωταθλήματα.....Δεν ξέρω..... Επικίνδυνη αυτή η σκέψη. Βλέπουμε F1 και στην F1 απαιτούμε κατασκευαστές και ομάδες με νέες τεχνολογικές λύσεις. Τα όποια ντράβαλα οφείλονται κύρια στους showmen Bernie & Max. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:54 ---------- Οχι. Το αντιθετο μαλιστα. Θα ελεγα οτι αντιπαθω κι ολας τον Πικε, ποσο μαλλον τον Αλονσο. (πλακίτσα) Καλά δε φαντάζομαι να είσαι αντι-Ρενό Έχουμε αντιΦεράρι έχουμε αντιΜΑκ αλλά αντιΡενο φιλάθλους δε βλέπω και πολλούς ;-) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:17 ---------- Χμμ… να προσθέσω ότι υπάρχουν πολλά άλλα αθλήματα με ίδια/όμοια αγωνιστικά λ.χ. formula Renault , clio cup, Porsche cup ειδικά αυτό παίζει σχεδόν παράλληλα με την F1 και εάν πάτε σε αγώνα θα έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε. Αλλά δεν προσφέρει την ικανοποίηση που θα σας προσφέρει η F1. Για εμένα καλό θα ήταν να επανέλθει ο ανταγωνισμός στα ελαστικά, τα ecu κ.ο.κ. Και ειδικά για τα ελαστικά καθώς σέβομαι την άποψη και του Δόκτορα – ότι είναι κακό για τον οδηγό να είναι κλειδωμένος σε μια εταιρία – αν θέλουν να κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό ας μην υποχρεώνουν τις ομάδες να επιλέγουν ελαστικά από την αρχή της σεζόν αλλά σε κάθε αγώνα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλοί καπιταλιστικοί λόγοι (διαφημίσεις Μαξ&Μπέρνι show κ.ο.κ.) για να μη γίνει αυτό. Από τεχνικής άποψης είναι όντος δύσκολο. Αλλά το τέλος του ανταγωνισμού στα ελαστικά σε συνδυασμό με την υποχρέωση όλων να χρησιμοποιούν και τις δύο γόμες… είδαμε τι αποτελέσματα φέρνει…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.