Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα! Ε5200 που ότι και να κάνω μένει στους 47 βαθμούς...

john6945

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ο Ε7400 που πηρα την προηγουμενη εβδομαδα εχει κολλημένο αισθητήρα....Ο core0 δείχνει πάντα 40 βαθμούς ελάχιστη θερμοκρασία και ο core1 32 ελάχιστη....Βέβαια σε στρεσάρισμα στρώνουν και μπορεί να δείξουν μέχρι 52-53 βαθμούς. Δεν το θεωρώ ουσιώδες το πρόβλημα για να τον στείλω πίσω πάντως από τη στιγμή που οι αισθητήρες δουλέυουν όταν πρέπει (δλδ στα ζόρια)

33kdlp44b084e0zpmls8.jpg

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βρε παιδιά, εγώ έχω έναν Q9450 .. και απ'ό,τι έχω καταλάβει, πρέπει κ ο δικός μου να είναι κολλημένος.. είναι στους 20 βαθμούς συνέχεια.. (θα το ψάξω βέβαια βάζοντας κανένα βαρύ παιχνιδάκι να δώ αν σηκώνει παραπάνω.. και θα σας πώ...)

Σε αυτή την περίπτωση τί γίνεται ? Μπορώ να τον πάω για αλλαγή ?

Πλέον δεν υπάρχει ο Q9450 απ'ό,τι ξέρω..

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια εγώ που ξεκίνησα το θέμα με τον κολλημένο E5200 τον ανέβασα στα 3,2 ghz, τον άφησα εκεί και τον χρησιμοποιώ κανονικότατα... Αν γίνει καμιά στραβή και καεί δε θα με νοιάζει και πολύ! Τρία χρόνια εγγύηση από το πλαίσιο έχει. Μακάρι κιόλας μέχρι τότε να έχει καταργηθεί και να μου δώσουν πιστωτικό να κάνω και αναβάθμιση...

• Super Moderators
Δημοσ.

ultraxmode ρώτα πρώτα στο πλαίσιο που θα πας αν έχει μείνει κάνας Q9550/Q9650 και μετά πήγαινέ τον για αλλαγή :P

Δημοσ.
ultraxmode ρώτα πρώτα στο πλαίσιο που θα πας αν έχει μείνει κάνας Q9550/Q9650 και μετά πήγαινέ τον για αλλαγή :P

Τον έχω πάρει απο ZeroOne.. Θεσσαλονίκη..

λές να πάρω τηλ. ???

Ενώ η θερμοκρασία του motherboard αυξομειώνεται.. η θερμοκρασία της CPU (Q9450) μένει στους 20 σταθερά..

τώρα.. να έχει 20 βαθμούς Κελσίου...δύσκολο το κόβω.. έτσι δεν είναι ?? Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το αποδείξω οτι δεν αλλάζει η θερμοκρασία? ??

Πάνω του έχω μία Thermalright Ultra Extreme (??) ..ή κάπως έτσι.. δεν λέω , καλή ψύκτρα.. αλλά και υδρόψυξη να είχα.. τέτοια θερμοκρασία.. λίγο απίθανο.. έτσι δεν είναι ?

• Super Moderators
Δημοσ.

ο ρε πίκρα :-(

ε ναι προφανώς, αλλά χαρά στο κουράγιο σου με τα ταχυδρομεία...

Δημοσ.

Έχεις ακούσει αντίστοιχη περίπτωση και να έχει αλλαχθεί επεξεργαστής ? Και αυτούς τους επεξεργαστές τί τους κάνουν ?

Δημοσ.
Να σου πω την αλήθεια εγώ που ξεκίνησα το θέμα με τον κολλημένο E5200 τον ανέβασα στα 3,2 ghz, τον άφησα εκεί και τον χρησιμοποιώ κανονικότατα... Αν γίνει καμιά στραβή και καεί δε θα με νοιάζει και πολύ! Τρία χρόνια εγγύηση από το πλαίσιο έχει. Μακάρι κιόλας μέχρι τότε να έχει καταργηθεί και να μου δώσουν πιστωτικό να κάνω και αναβάθμιση...

φιλε μου και εγώ στον E5200 με κολλημένο αισθητήρα στους 37 τον έχω πάει μέχρι και 4GHz! αλλα με μεγάλη τάση οποτε τώρα τον έχω στα 3.1 με default Vcore! δεν πρόκειται να καεί, επειδή ο δεύτερος E5200 με κολλημένο στους 47 (αυτός ρε παιαδιά ούτε 100MHz παραπάνω δεν πήγαινε!) τον έβαλα σε M/B με χαλασμένη Vcore και απλά ζεματίστηκε και έκλεισε το σύστημα. μετά πάλι σε άλλη καλή M/B δουλεύει super στο default :D

τι μαθαίνει κανεις!

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχεις ακούσει αντίστοιχη περίπτωση και να έχει αλλαχθεί επεξεργαστής ? Και αυτούς τους επεξεργαστές τί τους κάνουν ?

το bugged DTS (Digital Thermal Sensor) είναι πρόβλημα και έτσι είναι λόγος για RMA, αν θυμάμαι καλά ακόμα και η ίδια η Intel τους αλλάζει...

τώρα για το 01, δεν ξέρω τι παίζει

Δημοσ.

Ένα τηλέφωνο θα με βοηθήσει.. θα βρώ κάποια στιγμή χρόνο να πάρω ένα τηλεφωνάκι να μου λυθεί η απορία.. ;)

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, μόλις έστησα το παρακάτω σύστημα και βλέπω τεράστιες διαφορές μεταξύ των 2 πυρήνων του E5200, μπορεί κανείς να μου πει από τι μπορεί να προέρχεται;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

tempxen.jpg

INTEL PENTIUM DUAL CORE E5200 2.50GHZ LG

ASUS P5KPL-AM/PS WB

ADATA 2GB (2X1GB) DDR2 PC2-6400 VITESTA

OCZ OCZ500MXSP-EU MOD XSTREAM PRO POWER

ASUS EAH4830/HTDP/512MD3 512MB PCI-E RET

Δημοσ.

Για την ψύκτρα το αποκλείω γιατί τα κούμπωσα πολύ καλά τα Push pin και τα δοκίμασα κιόλας ένα ένα. Αν ήταν πρόβλημα τοποθέτησης δε θα είχε κι ο άλλος πυρήνας ανεβασμένη θερμοκρασία;;;

Ο σένσορας που υπάρχει; Στον επεξεργαστή; Κι αν έχει πρόβλημα απλώς δε μου δείχνει σωστή θερμοκρασία;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...