Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα! Ε5200 που ότι και να κάνω μένει στους 47 βαθμούς...

john6945

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν επιτέλους βρήκα χρόνο και πέρασα την τελευεταία έκδοση του bios (0517) αλλά το πρόβλημα παραμένει! Η cpu κολλημένη στους 47 βαθμούς στο bios ενω το core temp και το real temp μου δίνουν 47 βαθμούς συνολικά και 53 για κάθε πυρήνα χωρίς όμως και αυτά να μεταβάλλονται καθόλου. Αποφάσισα αύριο να πάω για rma. αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να πάω τη cpu, τη motherboard η και τα δύο! καμιά ιδέα?

• Super Moderators
Δημοσ.

facepalm.jpg

δεν υπήρχε περίπτωση να διορθωνόταν ότι update και να έκανες...

όπως είπε ο EliasKir τον cpu θα πας...

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι βαριέμαι απίστευτα τη διαδικασία να τρέχω στο πλαίσιο και να μείνω χωρίς υπολογίστή και εγώ δεν ξέρω για πόσες μέρες! Έχει αλλάξει κανείς cpu από το πλαίσιο? Όχι τίποτα άλλο να ξέρω πόσο καιρό πρέπει να περιμένω...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ευχαριστώ φίλοι μου, μου ανοίξατε τα ματια. είχα πάρει και εγώ 2 από τους φθηνούς E5200 που έδινε τότε το Πλαίσιο. έβαλα τον ένα στην ASUS 9300chipset (δεν θυμάμαι τον τύπο)

και προσπαθούσα να κάνω overclock. e λοιπόν ούτε στα 2.6 δεν κατάφερα να τον πάω. οποτε λέω, για πέταμα η μητρική (καθόλου overclock!). μέχρι που είδα τις θερμοκρασίες.

ο ένας πυρήνας μόνιμα στα 45!!! ο άλλος 30-35. είναι δυνατόν όμως να οφείλεται σε αυτό η αδυναμία για overclock?

ας το διαπιστώσουμε, έβαλα στην ίδια μητρική τον άλλον E5200 (normal θερμοκρασίες). άρχισα λοιπόν και τον έφτασα

στα 3GHz έτσι για πλακα, απλά πειράζοντας το FSB!

τι μαθαίνει κανεις στα γεράματα?

θα προσπαθήσω να τον πάω πίσω, κάνα νέο από Πλαίσιο?

Δημοσ.

Σε εμένα πάντως παρότι είναι κολλημένος στους 47 βαθμούς τον ανέβασα άνετα με τις αυτόματες επιλογές της μητρικής στα 3ghz και μετά έτρεξα το prime 95 για 6 ωρίτσες. Ήταν σταθερός αλλά η θερμοκρασία του έφτασε στους 60 βαθμούς. Τώρα βέβαια δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν αυτή η θερμοκρασία είναι λογική και αν μπορώ να εμπιστευτώ τον σενσορα του... Ξέρει κανείς αν παρότι είναι νκολλημένμος ο αισθητήρας θα σβήσει αν ανεβάσει υπερβολική θερμοκρασία?

Τέλοσπάντων ακόμα δεν τον έχω πάει για rma γιατιί φοβάμαι μη φάω κανένα μεταχειρισμένο- degraded κομμάτι. Οπότε αφού το πλαίσιο δίνει και 3 χρόνια εγγύηση τον κρατάω, τον ανεβάζω όσο πάει και αν ποτέ τα φτύσει ζητάω πιστωτικό...

Δημοσ.

χωρις overclocking και τπτ τετοιο εχω τον core 2 με θερμοκρασιες [δινει το everest ultimate] core 1+2 apo 36 ως 39 βαθμους..ειναι καλες οι θερμοκρασιες??λεω απο εως επειδη ας πουμε τωρα παρατηρω το προγραμμα και μια δειχνει 36 μια 37 και μια 39.το παρατηρησα επι κανα 10 λεπτο και κατα μεσο ορο 37 δειχνει πιο πολυ!

Δημοσ.

Στον E5200 με ASUS 9300 chipset μου βγάζει το coretemp γύρω στο 37 idle (με EIST) και το realtemp 39. αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι το realtemp βγάζει και μεγιστη

θερμοκρασία 61. δηλαδή μετά από εκεί καίγεται η σβήνει?!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...