john6945 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Επιτέλους έστησα το low budget pc μου με τα εξής: cpu: E5200 M/B: Asus P5KPL-CM Ram: 4gb Geil evo one Cooler: CoolerMaster DI5-9HDSF-PL-GP PSU: Fortron bluestorm 400 watt. Ψύξη: 2χ 12cm fan coolermaster OS: vista 64bit To πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι στο bios και στο pc probe (προγραμματάκι για monitoring της assus) η θερμοκρασία της cpu είναι κολλημένη στους 47 (δεν ανεβαίνει ούτε κατεβάινει ούτε ένα βαθμό!!!) και το ανεμιστηράκι της cpu στις 2100-2200 στροφές (μου παίρνει και τα αυτιά) με το speedstep ενεργοποιημένο. Αυτό μου φάινεται εντελώς παράλογο!!! Από την άλλη η θερμκρασία της motherboard κυμαίνεται από 32-37 βαθμούς. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά και μάλλον πρόκειται για λάθος ένδειξη της θερμοκρασίας της cpu. Όσον αφορά τη ψύξη δεν πρέπει να πηγαίνει κάτι στραβά. Η ψύκτρα είναι σωστά τοποθετημένη, εχω βάλει θερμοαγώγιμη αλοιφή, δύο ανεμιστηράκια στο κουτί αλλά τίποτα. Επίσης ακούμπησα τη ψύκτρα ενώ δουλεύει και δεν είναι ούτε χλιαρή!!! Επίσης προσπάθησα να χρησιμοποιήσω κάποιο monitoring πρόγραμμα (speedfan), για να δω θερμοκρασίες αλλά δεν έτρεχε λόγω των vista 64bit... Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να του κάνω Overclocing αλλά πλέον φοβάμαι μιας και δε θα έχω αξιόπιστες πληροφορίες για τη θερμοκρασία... Αφού ότι και να του κάνω 47 θα μου λέει!!! Καμιά ιδέα τι μπορέι να φταίει και πιθανές λύσεις???
EliasKir Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Εχει κολλημενο αισθητηρα, αν εχει εγγυηση πηγαινε τον πισω.
javaneze Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δοκιμασε και το Coretemp και πες μας ενδειξεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Εχει κολλημενο αισθητηρα, αν εχει εγγυηση πηγαινε τον πισω. πλέον το να πετύχεις Core 2 χωρίς κολλημένο DTS είναι πιο δύσκολο από το να κερδίσεις στο Joker...
john6945 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν εγκατέστησα το everest και το core temp (αφού πρώτα έβγαλα το speestep) και τα αποτελέσματα ακριβώς τα ίδια! 47 βαθμούς η συνολική θερμοκρασία και 53 βαθμοί κάθε πυρήνας! Εκεί σταθερά χωρίς καμία απολύτως αλλαγή Λέτε να είναι πραγαματικά προβληματική η cpu??? Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι το DTS. Κινδυνεύει δηλαδή να ανεβάσει θερμοκρασία κάποια στιγμή και να καεί? Η μήπως έχει η μητρική πρόβλημα? Πάντως την έχω αγοράσει πριν 2 βδομάδες από το Πλαίσιο σε tray μορφή. Λέτε γι'αυτό να έκανε 50 ευρώ μόνο... Τώρα λέτε να πάω για rma? Θα το καλύπτει η εγγύηση?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 όχι δεν υπάρχει κίνδυνος, απλά λανθασμένη ένδειξη θερμοκρασίας... πχ εμένα ο E8400 δεν πέφτει κάτω από 40-41 βαθμούς
EliasKir Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Εγγυηση εχει φυσικα. Ειναι κριμα να μην μπορεια να κλοκαρεις 5200 λογω κολλημενου αισθητηρα.
john6945 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Τελικά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα!!! Ναι μεν απενεργοποίησα από το bios to speedstep αλλά δυστυχώς βλέπω στο everest ότι είναι ενεργοποιημένο. Ο multiplier είναι στο 6 (1200 περίπου Μhz) και μόνο όταν ζοριστεί ανεβαίνει στα 12,5... Μήπως πρέπει να κάνω κάτι και στα vista (64 bit). Επίσης στο bios δεν μπορω να μπω πλέον στις ρυθμίσεις του επεξεργαστή για να μπορέσω να του κάνω overclock! H πλάκα είναι ότι χθες με έχει αφήσει να μπω και τώρα απλώς η επιλογή μένει στο auto ότι και να κάνω! Απ'οτι κατάλαβα η cpu παει κατευθείαν για rma! Λέτε να πάω και τη motherboard??? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Τελικά κατάφερα να τον clockarο και τον έφτασα στα 3ghz χωρίς να πειράξω τάσεις κτλ. Το ζήτημα είναι ότιη ένδειξη παραμένει στους 47 βαθούς κολλημένη... Οπότε κάτι δεν πάει καλά με τον αισθητήρα. Αυτό που φοβάμαι πλέον είναι να κολλήσει το ανεμιστηράκι. Ξέρετε τι γίνεται τότε? Δηλαδή σβήνειι μόνος του ή ανεβάζει θερμοκρασία μέχρι να καεί??
d3m0n Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 εγω οταν ανεβαζα θερμοκρασιες στον επεξεργαστη μου εσβηνε για να μην καει.... και μετα οταν τον ανοιγα παλι εσβηνε την ωρα που φορτωναν τα windows επειδη ανεβαιναν πολυ οι θερμοκρασιες..... και δεν τον ειχα κανει overclock... αν θες να δοκιμασεις τον επεξεργαστη σου αν αντεχει παιξε κανα βαρυ παιχνιδακι οπως GTA IV η Crysis και πες μας.....
EliasKir Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Αν ανεβασες στα 3 με ρευματα στο Auto τοτε κατα πασα πιθανοτητα ανεβηκαν και αυτα αναλογα με το ποσοστο του overclock. Πηγαινε το πισω ρε man, μην παιδευεσαι.
javaneze Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Ναι μεν απενεργοποίησα από το bios to speedstep αλλά δυστυχώς βλέπω στο everest ότι είναι ενεργοποιημένο. Ο multiplier είναι στο 6 (1200 περίπου Μhz) και μόνο όταν ζοριστεί ανεβαίνει στα 12,5....... Δηλαδή σβήνειι μόνος του ή ανεβάζει θερμοκρασία μέχρι να καεί?? Για το πρωτο σκελος, περαν του SpeedStepping πρεπει να απενεργοποιησεις και το C1E. Τα οποια βεβαια καλο ειναι μετα απο ενα πετυχημενο OC να τα ξαναενεργοποιησεις. Δεν υπαρχει λογος να τρεχεις σε 3+ GHz σε idle. Για το 2ο, με επιφυλαξη παντα, θα σβησει το pc και δεν θα κανει καν reboot... Nομιζω οταν εκανα κατι πειραματα, χωρις ανεμιστηρακι δεν ανοιγε καν η P5E με τον E8200. Eτσι ενδεικτικα .... Mεχρι και σημερα 22/03/2008 και με τις τελευταιες εκδοσεις των coretemp' date=' HWMonitor, SpeedFan ο E8200 δηλωνει 55C idle και 65C με orthros, -ειτε στο tower χωρις ανεμιστηρακια και με stock cooler -ειτε επειτα, με 4 πλεον 8αρια ανεμιστηρακια 2μπρος+2πισω και με την mugen σε default χρονισμο -ειτε τελος με 4 πλεον 8αρια ανεμιστηρακια 2μπρος+2πισω και με την mugen σε 8*400=3,2 GHz χρονισμο. [/quote']
p_under Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 εμενα δεν εκανε restart μετα απο overclock κ δεν ανεβαζε τον multi στο 12,5χ αλλα στο 12. γενικα ομως καλος μου βγηκε κ τον εχει ο μικρος μου αδερφος!! (3,14 χωρις ρευμα . . . με stock ψυκτρα )
john6945 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Όσον αφορά το οverclock τελικά έγινε. Ευχαριστώ το φίλο javaneze για τη συμβουλή του. Όλα καλά και σταθερά. Τουλάχιστον μέχρι τα 3 ghz! Αυτόματα από τις επιλογές της μητρικής, χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο σε τάσεις και μνήμη. Όμως η θερμοκρασία στο bios εξακολουθεί να μένει κολλημένη στους 47 βαθμούς.... Η τελευταία λογική εξήγηση είναι να φταίει η έκδοση του bios. Aν και σύμφωνα με την Asus υποστηρίζεται με την έκδοση που έχει τώρα o E5200. Πάντως αύριο θα βάλω τη τελευταία έκδοση του Bios και θα το τσεκάρω ξανά. Αν και φοβάμαι ότι πάλι θα είναι κολλημένο εκεί οπότε rma... Α και κατι σχετικά me την υποστήριξη τοη πλαισίου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το servise πήγαν να με βγάλουν τρελό! Μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να τους πάω όλη την κεντρική μονάδα να την ελέγξουν (πληρώνοντας βέβαια τα εργατικά!!!). Σύμφωνα με αυτούς η cpu είναι μαι χαρά και είναι θέμα Bios. Λοιπόν αύριο θα το αναβαθμίσω και αν και αυτό δε δουλέψει, rma. Aλλιώς θα έχουμε μπινελίκια με το servιce τους...
p_under Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 δεν εχεις χασει την εγγυηση απο το overclock?
Tenshi Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 δεν εχεις χασει την εγγυηση απο το overclock? Λές να μπορούν το δούν απο πουθενά; Η εγγύηση χάνεται σε έτοιμα συστήματα όταν ανοίξεις το κουτί και σε τμήματα του υπολογιστή όταν "αλλοιώνεις" τα χαρακτηριστικά τους (πχ lapping,aftermarket vga cooler)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.