st4vr0s Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Θέλω να αγοράσω τα Ζ-5500 γιατί αναζητώ κάτι καλύτερο για τον ήχο του υπολογιστή μου. Πριν όμως τα αγοράσω θέλω να σας κάνω μερικές ερωτήσεις. 1) Η κάρτα ήχου μου είναι αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540183 Αυτή η κάρτα λοιπόν για να υποστηρίξει Optical out (TOSlink) θέλει πρώτα αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540193 τον αντάπτορα. Αξίζει η όλη διαδικασία ή να τα συνδέσω με τον απλό αναλογικό τρόπο? 2) Η μητρική μου ASUS P5Q http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2164&l1=3&l2=11&l3=709&l4=0 υποστηρίζει Coaxial S/PDIF_out . Άμα τα συνδέσω εκεί με ένα καλώδιο RCA 75Ω την αποκωδικοποίηση την κάνουν τα ηχεία ή η ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής? Τα ηχεία τα θέλω για μουσική και ταινίες(πολλές). Η αποδοσή τους στα παιχνιδια δεν με πολυενδιαφέρει. Παιδιά βοηθήστε με γιατί δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω και η κατάσταση δεν παλεύεται με κάτι creative 2.1 που έχω
Tzimmys Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Αφού σε ενδιαφέρουν πρώτα οι ταινίες (και η μουσική, μαζί πάνε αυτά) και μετά τα παιχνίδια, καλύτερα είναι να τα συνδέσεις ψηφιακά. Τώρα δεν ξέρω όμως το τι δουλειά κάνει αυτός ο αντάπτορας. Πιθανά να είναι καλύτερα να πουλήσεις τη κάρτα σου και να χρησιμοποιήσεις την onboard.
haHa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Απο την στιγμη που θα παρεις ηχεια με ψηφιακη εισοδο, τοτε εννοειται πως τα συνδεει με την ψηφιακη εξοδο της καρτας σου.. Κ εννοειται οτι δεν θα εχεις καμμια διαφορα στον ηχο (απο την στιγμη που θα τα συνδεσεις ψηφιακα) τι χρησιμοποιησεις την ενσωματωμενη , τι την creative. Την αποκωδικοποίηση θα την κανουν τα ηχεια.. Με λιγα λογια, βαλε πωλητηριο στην creative! (αφου πηρες καλα ηχεια με ψηφιακη συνδεση)
st4vr0s Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Το SPDIF/out της μητρικής μου δεν είναι TOSlink (οπτική ίνα) αλλά RCA (coaxial). Σε περίπτωση που αγοράσω ένα καλώδιο RCA-RCA και τα συνδέσω στην μητρική, την αποκωδικοποίηση θα την κάνουν πάλι τα ηχεία?
kabamaru21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Απο την στιγμη που θα παρεις ηχεια με ψηφιακη εισοδο, τοτε εννοειται πως τα συνδεει με την ψηφιακη εξοδο της καρτας σου.. Κ εννοειται οτι δεν θα εχεις καμμια διαφορα στον ηχο (απο την στιγμη που θα τα συνδεσεις ψηφιακα) τι χρησιμοποιησεις την ενσωματωμενη , τι την creative. Την αποκωδικοποίηση θα την κανουν τα ηχεια.. Με λιγα λογια, βαλε πωλητηριο στην creative! (αφου πηρες καλα ηχεια με ψηφιακη συνδεση) καλα τα λες οσον αναφορα τις ταινιες αλλα για τραγουδια και παιχνιδια η καρτουλα θα αποδιδει παρα πολυ καλητερα απο την καθε τυχαρπαστη onboard που τυχον να εχει.
haHa Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Το SPDIF/out της μητρικής μου δεν είναι TOSlink (οπτική ίνα) αλλά RCA (coaxial). Σε περίπτωση που αγοράσω ένα καλώδιο RCA-RCA και τα συνδέσω στην μητρική, την αποκωδικοποίηση θα την κάνουν πάλι τα ηχεία? Ναι.. Η καρτα ηχου απλα περναει ψηφιακα (κ για αυτο δεν εχει διαφορα τι καρτα ηχου θα εχεις) τον ηχο στα ηχεια κ αυτα κανουν ολη την δουλεια .. καλα τα λες οσον αναφορα τις ταινιες αλλα για τραγουδια και παιχνιδια η καρτουλα θα αποδιδει παρα πολυ καλητερα απο την καθε τυχαρπαστη onboard που τυχον να εχει. Στα τραγουδια ή στις ταινιες, οταν την εχεις συνδεδεμενη με spdif τι ειναι μια τυχαρπαστη ενσωματωμενη(που εχει spdif) τι ειναι μια ακριβη ξεχωριστη καρτα ηχου, δεν εχει καμμια διαφορα...
freestyoler93 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 τα vista εχουν προβλημα με optical..τωρα αν εχεις xp ok.σε βιστα θα σου προτεινα καλυτερα coaxial για ταινιες και για παιχνιδια και μουσικη καλυτερη ειναι η αναλογικη συνδεση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.