Προς το περιεχόμενο

PSU συζητηση !!!

PlancK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το PPC&C έχει και τα βύσματα που θες ( 2χ6 + 2χ8 ) μπόλικα sata/molex και πολύ καλό efficiency και συνήθως παραπάνω από όσο λέμε εμένα μου ήρθε με efficiency 87% ( έρχονται με report από test που κάνουν ξεχωριστά στο κάθε ένα πριν φύγουν από το εργοστάσιο )

δεν είναι modular κάτι που είναι plus σε όσα τροφοδοτικά είναι έτσι και γενικά είναι ήσυχο σε σχέση με το etasis που είχα πριν από αυτό δλδ ένα dominator airflow ακούγετε παραπάνω και ας έχει 80άρι ανεμιστήρα

60A rated 65 το δικό μου και όλα σε single rail που και αυτό είναι μεγάλο plus σε όσα τροφοδοτικά έχουν μία και μόνο 12άρα γραμμή γιατί μπορούν και τα αξιοποιούν όλα τα A που μπορούν να δώσουν

Here are the facts: A large, single 12-volt rail (without a 240VA limit) can transfer 100% of the 12-volt output from the PSU to the computer, while a multi-rail 12-volt design has distribution losses of up to 30% of the power supply’s rating. Those losses occur because power literally gets “trapped” on under-utilized rails. For example, if the 12-volt rail that powers the CPU is rated for 17 amps and the CPU only uses 7A, the remaining 10A is unusable, since it is isolated from the rest of the system.

Since the maximum current from any one 12-volt rail of a multiple-rail PSU is limited to 20 amps (240VA / 12 volts = 20 amps), PCs with high-performance components that draw over 20 amps from the same rail are subject to over-current shutdowns. With power requirements for multiple processors and graphics cards continuing to grow, the multiple-rail design, with its 240VA limit per rail, is basically obsolete.

Seasonic δεν έπεσε ποτέ στα χέρια μου οπότε δεν ξέρω δεν απαντώ αλλά αν σκεφτείς οτι έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα ppc&c συνήθως τα pcb είναι ίδια τότε μπορώ να φανταστώ οτι θα είναι άξια αναφοράς και αυτά

Corsair καλά για τα λεφτά τους ποιοτικά αλλά μέχρι εκεί δεν νομίζω να έχουν κάτι παραπάνω όσα έχω δει και το εσωτερικό τους δεν μου γέμισε το μάτι ποτέ :P

σε αντίθεση με το ppc&c όταν έψαχνα και εγώ τροφοδωτικό δεν τα συγκρίσεις με τίποτα αν σκεφτείς μόνο και μόνο ότι η πρώην ppc&c νυν ocz συνεχίζει να μην βάζει 12άριδες ανεμιστήρες στα ppc&c για να μπορεί να βάζει πιο μεγάλους πυκνωτές εμένα αυτό μου κάνει ένα κλικ παραπάνω στην ποιότητα

Δημοσ.
Μην σπαταλισεις λεφτα σε watt που δεν προκειται να χρησιμοποιησεισ!!

προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου πάνω σε αυτό.

γιατί να πάρεις ένα psu και να παίζεις στα όρια πάντα ?

άσε που σε παραπάνω watt έχεις και παραπάνω ampere οπότε δεν είναι μόνο τα watt το θέμα

και πέρα από αυτό το psu είναι ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια σε ένα pc καλύτερα να το πληρώσει σήμερα ακριβά αλλά να έχει ήσυχο το κεφαλάκι του και από άποψη αστοχία/ποιότητας/efficiency

και από τη μεριά αναβάθμισης

επίσης είναι και το efficiency που στα καλά τροφοδοτικά είναι σοβαρά τα νούμερα

και με chieftec 500άρι το pc που θέλει να πάρει θα δουλέψει το θέμα είναι πόσα watt θα τα χάσει σε θερμότητα και πόσα θα μείνουν για το pc και τι reanility θα έχει καί στο ίδιο το psu και στο υπόλοιπο hardware

με αυτά τα λίγα και πολούς ακόμα λόγους που βαριέμε να γράψω ναι καλύτερα να πάρει watt που δεν θα τα χρειαστεί και ας πάρει χειρότερες μνήμες πχ αν το hudget ήταν/είναι πρόβλημα...

Δημοσ.

Επειδη δεν γνωριζω και πολλα...τι εννοεις "πρώην ppc&c νυν ocz" ? Η ocz ειναι η ppc&c ? Ή το αναποδο ?

Θελω να πω πως και το ΟCZ ειναι τοσο καλα?

Παρ' ολα αυτα δεν θα χανει στα κριτηρια θορυβου κ θερμοκρασιας σε σχεση με τα υπολοιπα που εχουν μεγαλυτερο fan ?

Με το Chieftec που λες , ακομη και στην πλευρα της αναβαθμισης (SLI,κτλ) θα ειμαι ok? Γιατι εδω παιζει και το θεμα του ποσα θα χρειαστω τελικα.

***Ριξτε και μια ματια στα screenshots που θα βαλω σχετικα με τα watt που μου δειχνει θεωρητικα οτι χρειαζομαι ...

Δημοσ.

την ppc&c τώρα την έχει αγοράσει η ocz.

αν είναι καλά τα ocz δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω κιόλας.

τι να σου πω δεν είπα οτι είναι deadsilent αλλά για 80άρι ανεμιστήρα και τόσα Watt τροφοδοτικό δεν ακούγετε, στην κατηγορία του χαλαρά ένα από τα πιο αθόρυβα, ούτως η άλλος η κάρτα γραφικών σου θα κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο...

το Chieftec ξέχνα το ήταν παράδειγμα για τον τύπο που πέταξε ένα "μην πάρεις watt που δεν χρειάζεσε" το pc σου και με 400άρι θα bootάρει κανωνικά το θέμα είνια πόσο σταθερά και για πόσο για αυτό πέρνουμε όλοι καλά και μεγάλα τροφοδοτικά αλλιώς όλοι θα ήμασταν με τίποτα Qtec...

screenshots να δώ που είναι ? αν και σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα με 750W το pc σου δεν θέλει τόσα σίγουρα.

εγώ με το δικό μου και 2χ3870χ2 και τον Quad και όλα clockαρισμένα/μονταρισμένα και δεν έβγαλε κιχ.

Δημοσ.

Λοιπον Liopyr,Vatos-locos,etc επειδη δεν μπορω να τις φορτωσω με imageshack κανω τις εξης επλογες στο http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

1. MOTHERBOARD: High end-Desktop

2. CPU : Intel i7920 2667

3. RAM : 2 sticks DDR3 SDRAM

4. VGA : Nvidia GeForce GTX280 (700/1400)

5. HARD DRIVES : Sata: 1 HDD

6. DRIVES : DVD-RW/DVD+RW Drive : 1 drive

7. FANS : REGULAR : 80mm : 3

Δεν πειραζω τιποτα αλλο(System Load 90%).Τα υπολοιπα οπως τα εχει.

Μετα κανω το ιδιο και για 100% System Load

Παλι με

1. MOTHERBOARD: High end-Desktop

2. CPU : Intel i7920 2667

3. RAM : 2 sticks DDR3 SDRAM

4. VGA : Nvidia GeForce GTX280 (700/1400)

5. VIDEO TYPE: SLI

6. HARD DRIVES : Sata: 2 HDDs

7. DRIVES : DVD-RW/DVD+RW Drive : 1 drive

8. PCI CARDS : TV Tuner - Cable

9. FANS : REGULAR : 80mm : 3

Χωρις παλι να πειραξω οτιδηποτε αλλο (System Load 90%),ξανα το ιδιο για 100% System Load

Και μου βγαινουν τα ποσα που σας ανεφερα παραπανω...

Δημοσ.

Ok 3 και για το triple channel...Δεν ειχα επιλεξει 2χ2Gb απο αποψης Watt απλα επειδη δεν γνωριζα...

Τελικα με αυτες τις επιλογες μου βγαζει αυτα τα Watt που ειχα γραψει...

• Moderators
Δημοσ.

οπ να τος και ο πλανκ 4μιση η ωρα! (εγω 5μιση χχαχα)

εγω ενα θα σου πω, μη το ψαχνεις ΤΟΣΟ πολυ πια, θα ξενερωσεις απο το ψαξιμο εε!

Δημοσ.
οπ να τος και ο πλανκ 4μιση η ωρα! (εγω 5μιση χχαχα

Ειδες σιγα σιγα και εγω? Καιγομαι...Διαβαζα γιατι εδινα σημερα Εργαστηρια και δεν αντεχα αλλο...:eek:

Κατ' αρχην Ευχαριστω οσους βοηθησαν σε αυτο το post.

Και για να ξεμπερδευουμε με το θεμα...τις αναγκες ουτε λιγο ουτε πολυ τις γνωριζετε...

Οποιος εχει χρονο απο οσους (και μη) συμμετειχαν στην συζητηση...μπαινει...γραφει τι προτεινει ως προσωπικη επιλογη και 1-2 καλους λογους και ΤΕΛΟΣ...

Τhanks a lot

Δημοσ.

PlancK νομίζω πως το έχουμε εξαντλήσει το θέμα.

Καλά κάνεις και το ψάχνεις, αλλά 44 post για την αγορά ενός τροφοδοτικού, είναι νομίζω αρκετά.

Αν το πιάσεις να διαβάσεις το thread από την αρχή και τα βάλεις κάτω νομίζω πως θα καταλήξεις κάπου. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...