Προς το περιεχόμενο

PSU συζητηση !!!

PlancK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Με αφορμη την προσφατη ερευνα που εκανα για αγορα PSU, θα ηθελα να ανταλλαξουμε αποψεις σχετικα με την αγορα ενος PSU, τι πρεπει να προσεξουμε και κυριως τι χρειαζομαστε βασει αναγκων.

Για αγορα ενος pc που προκειται να κανω (και πιθανη επεκταση κομματιων σε βαθος χρονου):

1)Intel i7

2)Mobo socket 1366

3)GeForce GTX280............................(+GTX280 - διαταξη SLI)

4)1 SATA int. σκληρο δισκο..................(+1 int. σκληρο δισκο)

5)2 sticks DDR3 SDRAM

6)3 Fans........................................(+1 Fan)

7)1 DVD-R

8)................................................(+tv tuner)

τι psu χρειαζομαι στην 1η περιπτωση και τι στην 2η ?

note1!!! GTX280: (minimum 550watt psu) , (1x6-pin pci-e + 1x8-pin pci-e)

note2!!! Εχω τσεκαρει το eXtreme Power Supply Calculator Lite v2.5

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα χρηματα που δινω ειναι αναλογα με τα Watt. Δηλαδη για SLI οπου θελω τροφοδοτικο με παραπανω Watt δινω 120 εκει

Σκεφτειτε ομως πως η καρτα θελει 1x6-pin pci-e + 1x8-pin pci-e και σε περιπτωση SLI τα διπλα ...

( Ποσα Watt ομως τα τροφοδοτικα που γραφετε? )

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα τουλαχιστον 600αρι στα σιγουρα για την πρωτη περιπτωση και 850αρι για την δευτερη. Για να εισαι χαλαρος οτι και αλλο και αν ριξεις επανω.

Δημοσ.
Τα χρηματα που δινω ειναι αναλογα με τα Watt. Δηλαδη για SLI οπου θελω τροφοδοτικο με παραπανω Watt δινω 120 εκει

Σκεφτειτε ομως πως η καρτα θελει 1x6-pin pci-e + 1x8-pin pci-e και σε περιπτωση SLI τα διπλα ...

( Ποσα Watt ομως τα τροφοδοτικα που γραφετε? )

Και το seasonic650 και το Pcpower&cooling750 σε καλύπτουν, είτε χρησιμοποιήσεις SLi είτε όχι.

Είναι και τα δύο από τα κορυφαία psu που μπορείς να διαλέξεις, το πρώτο είναι πιο αθόρυβο, το δεύτερο πιο ισχυρό.

Περισσότερο μάλλον πρέπει να συζητήσουμε το κατά πόσο αξίζει να επενδύσεις σε 2χGTX280

Δημοσ.

Ξερεις γιατι το λεω ? Γιατι δεν βρισκω τα αντιστοιχα pins ( 4x6pin + 4x8pin ) που χρειαζομαι για την περιπτωση SLI.

Δεν εχω καταλαβει και τι παιζει με τα 4 ελευθερα pins για σκληρο δισκο που μπορουν να χρησιμοποιηθουν. Ξερεις να μου εξηγησεις?

Οσο για το αν αξιζει περιμενω να ακουσω τις αποψεις σας.

Οι περισσοτεροι ( αν οχι ολοι ) ειναι κατα του SLI . Ωστοσο εγω, ΑΝ εκανα SLI, θα εκανα μετα απο κανενα χρονο και ΜΟΝΟ ΑΝ εβρισκα την ιδια καρτα παρα πολυ φθηνα (150euro πχ , γιατι για μενα εχω ηδη δωσει πολλα)

Παρ' ολα αυτα δεν γνωριζω πολλα για το SLI για να κρινω αν οντως αξιζει τοσο πολυ στη τελικη.

Δημοσ.

Βάζεις adaptors αν το τροφοδοτικό δεν έχει ακριβώς αυτά που χρειάζεται η κάρτα.

Για το αν αξίζει το SLi, όταν αποφασίσεις πως το σκέφτεσαι σαν κίνηση το ξανασυζητάμε με τα τότε δεδομένα. ;)

Δημοσ.

Ok,αλλα αν εβρισκα την ιδια καρτα με 100euro.Tι λες? Θα αξιζε ή οχι?

Τα Corsair πως τα κρινεις ?

Με τα adaptors υπαρχει καποιο προβλημα ή ειναι ακριβως το ιδιο? Μετατρεπονται και σε 6xpin και σε 8xpin?

Αυτα που εχω στο νου μου ειναι :

Seasonic 650W ...............95.00euro

Corsair 650W..................105.00euro

Corsair 750W..................130.00euro

PcPower & Cooling 750W.....129.00euro

( Corsair 550W.................89.00euro )

Δημοσ.
Ok,αλλα αν εβρισκα την ιδια καρτα με 100euro.Tι λες? Θα αξιζε ή οχι?

Με τα adaptors υπαρχει καποιο προβλημα ή ειναι ακριβως το ιδιο? Μετατρεπονται και σε 6xpin και σε 8xpin?

Tο ίδιο είναι. Συνήθως οι κάρτες περιέχουν adapter στην συσκευασία.

Το αν θα αξίζει σε ένα χρόνο 2η GTX280 με 100€ δεν μπορεί να το πει κανένας με σιγουριά.

Μπορεί τότε να υπάρχει μία κάρτα που έχει 130€ και να είναι ισχυρότερη από GTX280@SLi.

Τα Corsair πως τα κρινεις ?

Αυτα που εχω στο νου μου ειναι :

Seasonic 650W ...............98.00euro

Corsair 650W..................105.00euro

Corsair 750W..................130.00euro

PcPower & Cooling 750W.....129.00euro

( Corsair 550W.................89.00euro )

Tα Corsair μια χαρά είναι. Τα μισά είναι by Seasonic και τα άλλα μισά από CWT.

Και οι δύο θεωρούνται κορυφαίοι κατασκευαστές στον χώρο. Προσωπικά θεωρώ Seasonic > CWT, αλλά αυτό ίσως αλλάζει από μοντέλα σε μοντέλα.

Το 550W της Corsair είναι ίσως λίγο οριακό για SLi με τέτοιες κάρτες.

Από τα παραπάνω εγώ θα έπαιρνα το seasonic650W, γιατί συνδιάζει τιμή/απόδοση/σταθερότητα/high efficiency/αθόρυβη λειτουργία.

Φυσικά όποιο από τα υπόλοιπα και να διαλέξεις δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά το καθένα τους χάνει σε κάποια λεπτομέρεια σε σχέση με το Seasonic. (είτε σε τιμή, είτε σε παραπάνω θόρυβο σε high wattage, είτε σε ripple noise).

Δημοσ.

Μου χαλασες την ψυχολογια με την αυτα που εγραψες για τις καρτες...Αλλα ουτως η αλλως αληθειες λες.

Κατανοητοτατος !!!

Νομιζω και εγω πως ειναι ιδανικη επιλογη,βασει και τιμης.

Ξερεις μονο τι φοβαμαι? Στο eXtreme Power Supply Calculator Lite v2.5 μου εβγαλε γυρω στα 500watt ( αν κανω SLI ) . Μηπως στα αναγκαια 500watt, θα πρεπει να εχω τροφοδοτικο >650watt , δεδομενου του οτι ολα τα ηεκτρονικομηχανικα μερη θελουν παντα ενα (σχετικο ) ευρος απο το Μax των δυνατοτητων τους ,ωστε να δουλευουν με ανεση ? ( Λεω εγω τωρα , απλα απο την εμπειρια μου σε θεματα ηλεκτρονικης και μονο , και τιποτα περισσοτερο )

Δημοσ.

Το calculator σου βγάζει ένα full load wattage που όσο και να προσπαθήσεις δεν θα το φτάσεις ποτέ.

Αλλά ακόμα και να φτάσεις τα ~500W, το Seasonic650W με το υψηλότατο efficiency είναι υπέρ αρκετο να τα χειριστεί. ;)

Αν δεν θες (για καθαρά ψυχολογικούς λόγους) να το ρισκάρεις, και αποφασίσεις να πας σε κάτι ακόμα πιο ισχυρό, πήγαινε σε PcPower&Cooling 750W.

Δημοσ.

Οk ... Βοηθας παρα πολυ ...

Τhanks...

Kαι κατι τελευταιο: Aν τελικα κανω SLI , θα μου μεινει 1χ6pin pci-e ελευθερο και τα molex. Aπο αυτα θα φτιαξω με adaptorακια το 1χ8pin pci-e που θα χρειαζομαι ακομη?

Δημοσ.

Aν υποθέσουμε πως θα πάρεις το Seasonic που έχει 2 x 6 Pin, για την GTX280 θα χρειαστείς ένα 6pin to 8 pin.

Σε SLi (μπερδεύει λίγο το πράγμα), θα χρησιμοποιήσεις και τα 2 χ 6 pin, και θα φτιάξεις άλλα 2 χ 8 pin με molex+4pin

ή

θα κάνεις τα 2 χ 6pin --> 2 x 8 pin με αυτό που σου δείχνω στην αρχή, και τα 2 χ 6 pin θα τα φτιάξεις με molex.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...