Προς το περιεχόμενο

IQ test

Danny7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα εγω ειχα παρει ενα που πουλαγε στο Παπασωτηριου.

Μεγάλη απάτη μιλάμε...

Αφου έβγαλα το ποσο που υποτιθεται εχει το 1% του πλυθησμου της Γης. Σου λεω οι ερωτησεις ηταν κατι γελοιες περι της ομοιοτητας σχηματων περι ομαδοποιησης σε 2 κατηγοριες των αριθμων η των αντικειμενων που σου δινε και τετοια

Δημοσ.
υπαρχει καποιο site ελληνικο οπου μπορω να δω το IQ μου?!ειμαι πολυ περιεργος να δω ποσο θα μου βγαλει:lol:!
72 .

Άουτς...way below average:X

Δημοσ.

οπως ειπαν και οι προηγουμενοι, τα τεστ αυτα που κυκλοφορουν ειναι λιγο "παραπλανητικα".

πλεον το IQ μετριεται σε κατηγοριες. τι θελω να πω....πως ενας μπορει να ειναι μαθηματικη ιδιοφυια, ενας αλλος καλλιτεχνικη ιδιοφυια, αλλος να ειναι καταπληκτικος στο να αντιλαμβανεται τον χωρο γυρο του, καποιος αλλος να εχει κληση στα γλωσσικα....

ειχα εναν γνωστο που δεν μπορουσε να γραψει σωστα (λογω δυσλεξιας) αλλα στην ζωγραφικη και στο σχεδιο πεταγε! (ειναι αρχιτεκτονας τωρα).

Με αυτα θελω να σου πω, μην πολυεμπιστευτεις αυτα που κυκλοφορουν και κυριως μην τα παρεις στα σοβαρα.

......and i little hint , "MENSA"

Δημοσ.
@coolman

ετσι οπως το λες λογικο ακουγετε... αμα εισαι χαζος ασπουμε και δεν απαντας, τι θες να σου βγαλει?

Αναφέρομαι στις φορές που κάνεις το τεστ και όχι στον αριθμό των ερωτήσεων που απαντάς.

:P

Δημοσ.

Είχε διανεμηθεί στη δεκαετία του 90 από το RAM σε δισκέτα των 3,5'' ένα πολύ καλό τεστάκι. Δεν ξέρω αν το θυμάται κανένας.

Μια φίλη ψυχολόγος μου είχε πει τότε ότι ήταν αρκετά καλό αλλά όχι αντικειμενικό. Τα τέστ IQ είναι κανονικά πολυσύνθετα (εικόνες, μαθηματικά, κλπ, κλπ) και είναι πολύ εξειδικευμένα όπως προαναφέρθηκε. Αυτά που κυκλοφορούν έτσι απλά, προσπαθούν να υπολογίσουν τον μέσο δείκτη με αδρές μεθόδους. Επίσης μια ιδιοφυΐα στα μαθηματικά μπορεί να παρουσιάζει τρομερά μειωμένες ικανότητες διαχείρισης του λόγου ή της ορθογραφίας. Τι IQ έχει;

Τα τέστ αυτά είναι κατασκευασμένα ανάλογα με τον πληθυσμό που απευθύνονται. Ακραίο παράδειγμα είναι ότι όταν στις ΗΠΑ στις δεκαετίες 50-60 δίδονταν τεστ νοημοσύνης σε μετανάστες του τρίτου κόσμου για παράδειγμα, μέσα σε αυτά υπήρχαν εικόνες από ηλεκτρικές συσκευές τις οποίες ήταν αδιανόητο να γνωρίζουν οι μετανάστες από το (Χ) μέρος που δεν υπήρχε ηλεκτρισμός... (μίξερ, μπλέντερ). Σαφώς τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο καλά για τους μετανάστες...

Δημοσ.
Αναφέρομαι στις φορές που κάνεις το τεστ και όχι στον αριθμό των ερωτήσεων που απαντάς.

:P

Λογικο ειναι, απαντάς ποιο γρηγορα σε ερωτησεις που πριν σου έπαιρναν περισσότερο χρόνο καθώς θυμάσαι την απάντηση. Ετσι εχεις περισοτερο χρονο για ερωτήσεις που δεν μπορούσες να απαντήσεις. Μην ξεχνάμε οτι αυτα τα test γίνονται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...