BonJovi1000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 πως γινεται το παραπανω?με την εντολη--> >ffmpeg -i onoma.avi -vn onoma.mp3 δεν γινεται τιποτα εμφανιζεται ενα αρχειο το οποιο δεν παιζει....βασικα δεν το κανει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Για δες με >ffmpeg -i file.avi -ab 128000 -ar 44100 file.mp3 -i = input file -ab = audio bitrate -ar = audio frequency rate Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Unsupported codec for output stream #0.0 γιατι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lomar Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 ένα παρόμοιο πρόβλημα που είχα με mp4, το έλυσα (με τη βοήθεια φόρουμ, δεν θυμάμια ακριβώς που) ώς εξής: 1ον έγραψα το παρακάτω script, δεν κάνει τπτ φοβερόμ απλά καλέί το mplayer για να παίξει το αρχείο που θέλεις και να το κάνει εξαγωγή σε wav (το temp αρχείο διαγράφετε με την rm), μετά χρησιμοποιώ την εντολή που πρότεινε ο jim_p για να το μετατρέψω σε .ac3 (για λόγους που εξηγώ παρακάτω στο *): HINT: το μόνιμο μου πρόβλημα που δεν έχω καταφέρει να λύσω, είναι πως για να γίνει με δεξί κλίκ->σενάρια εντολών->ονομα_σκρίπτ.sh η όλη λειτουργία για να είναι πιο "άνετη", θα πρέπει το όνομα του avi να είναι 1 λέξη, πχ: κάτι.avi. (αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να το λύσω θα μου λύσει και πολλά άλλα παρόμοια ζητήματα). > mplayer $@ -vo null -vc null -ao pcm:fast ffmpeg -i audiodump.wav -ab 224k -ar 48000 -ac 2 -acodec ac3 [email protected] rm -rf audiodump.wav 2ον: εγκατέστησα το soundconverter (synaptic), και για ενεργοποίηση της υποστήριξης mp3, τρέξε το παρακάτω: sudo apt-get install gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse 3ον: εδώ χαλάει η "αυτοματοποίηση", αφού πρέπει με το ποντίκη να σύρεις το τελικό αρχείο στον soundcorverter για να το μετατρέψει σε mp3. *είχα βρει και πιο αυτοματοποιημένο τρόπο, αλλά το τελικό mp3, δεν έπαιζε στο player του κινητού μου (νόκια 62κάτι, τπτ το ιδιαίτερο δλδ), και στο pc, δεν μπορούσα να προχωρήσω το τραγούδι, για αυτό κατέληξα στη μη-αυτοματοποιημένη λύση του soundcorverter. σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες λύσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 ένα παρόμοιο πρόβλημα που είχα με mp4, το έλυσα (με τη βοήθεια φόρουμ, δεν θυμάμια ακριβώς που) ώς εξής: 1ον έγραψα το παρακάτω script, δεν κάνει τπτ φοβερόμ απλά καλέί το mplayer για να παίξει το αρχείο που θέλεις και να το κάνει εξαγωγή σε wav (το temp αρχείο διαγράφετε με την rm), μετά χρησιμοποιώ την εντολή που πρότεινε ο jim_p για να το μετατρέψω σε .ac3 (για λόγους που εξηγώ παρακάτω στο *): HINT: το μόνιμο μου πρόβλημα που δεν έχω καταφέρει να λύσω, είναι πως για να γίνει με δεξί κλίκ->σενάρια εντολών->ονομα_σκρίπτ.sh η όλη λειτουργία για να είναι πιο "άνετη", θα πρέπει το όνομα του avi να είναι 1 λέξη, πχ: κάτι.avi. (αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να το λύσω θα μου λύσει και πολλά άλλα παρόμοια ζητήματα). > mplayer $@ -vo null -vc null -ao pcm:fast ffmpeg -i audiodump.wav -ab 224k -ar 48000 -ac 2 -acodec ac3 [email protected] rm -rf audiodump.wav 2ον: εγκατέστησα το soundconverter (synaptic), και για ενεργοποίηση της υποστήριξης mp3, τρέξε το παρακάτω: sudo apt-get install gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse 3ον: εδώ χαλάει η "αυτοματοποίηση", αφού πρέπει με το ποντίκη να σύρεις το τελικό αρχείο στον soundcorverter για να το μετατρέψει σε mp3. *είχα βρει και πιο αυτοματοποιημένο τρόπο, αλλά το τελικό mp3, δεν έπαιζε στο player του κινητού μου (νόκια 62κάτι, τπτ το ιδιαίτερο δλδ), και στο pc, δεν μπορούσα να προχωρήσω το τραγούδι, για αυτό κατέληξα στη μη-αυτοματοποιημένη λύση του soundcorverter. σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες λύσεις. Λιγο πολυπλοκος!!! τελικα με 2 βηματα---->>> >ffmpeg -i onoma.avi/mpg -vn onoma.wav lame -V2 onoma.wav onoma.mp3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 HINT: το μόνιμο μου πρόβλημα που δεν έχω καταφέρει να λύσω, είναι πως για να γίνει με δεξί κλίκ->σενάρια εντολών->ονομα_σκρίπτ.sh η όλη λειτουργία για να είναι πιο "άνετη", θα πρέπει το όνομα του avi να είναι 1 λέξη, πχ: κάτι.avi. (αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να το λύσω θα μου λύσει και πολλά άλλα παρόμοια ζητήματα). Για την ακρίβεια θα πρέπει τα ονόματα να μην περιέχουν συγκεκριμένους ειδικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων και το κενό. Για να αποφύγεις την ερμηνεία των περισσότερων ειδικών χαρακτήρων (μεταξύ των οποίων και το κενό) από το shell, μπορείς απλά να βάλεις το $@ σε εισαγωγικά. http://www.gnu.org/software/bash/manual/bashref.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Να σημειωσω οτι δεν εχω το "κανονικο" ffmpeg απο το "μαμα" repo του debian, αλλα το πειραγμενο απο το debian-multimedia.org που κανει encode σε mp3, amr κλπ και αλλα formats που υποκειvται σε πνευματικα δικαιωματα και αλλα τετοια ανουσια πραγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YanG Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 >mplayer -dumpaudio AVI_FILE_NAME.avi -dumpfile MP3_FILE_NAME.mp3 και για να "κόψεις" το κομμάτι που σε ενδιαφέρει: >mp3splt MP3_FILE_NAME 10.23 11.24 πηγή: http://hwoarang.silverarrow.gr/?p=30 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lomar Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 >mplayer -dumpaudio AVI_FILE_NAME.avi -dumpfile MP3_FILE_NAME.mp3 και για να "κόψεις" το κομμάτι που σε ενδιαφέρει: >mp3splt MP3_FILE_NAME 10.23 11.24 πηγή: http://hwoarang.silverarrow.gr/?p=30 δε σταματάς να τα σπάς μωρή λινουξαρα γαμώτο, καλύτερη και απο 3 playmate στο κρεβάτι... true story Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 δε σταματάς να τα σπάς μωρή λινουξαρα γαμώτο, καλύτερη και απο 3 playmate στο κρεβάτι... true story :lol: Γάμησες, ακόμα γελάω :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikeXx Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 BonJovi1000, αν το avi έχει ήχο σε mp3, καλύτερα κάνε αυτό που λέει ο YanG, για να μη χάσεις ποιότητα. Αλλιώς παίζει μια χαρά με αρχεία βίντεο και το script που είχα παραθέσει σε άλλη παρόμοια ερώτηση σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 ευχαριστω!οντως καλυτερος αυτος ο τροπος απο αυτο που εκανα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.