Προς το περιεχόμενο

Αθόρυβη Κάρτα Γραφικών.

JIMBOAthens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπολογίζεις και τα μεταφορικά πάντα. ;)

Δυστυχώς στο εμπόριο δεν πωλούνται παθητικά συστήματα ψύξης που να μην πιάνουν το μπροστινό PCI σε μητρικές micro-ATX που υπάρχει θέμα.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και με μεταφορικα = προσφορα: φθηνοτερη απ' οσο την ειχα αγορασει Αθηνα...

Μπορεις να βρεις και single slot cooler, αλλα (θα) ειναι τοσο αντιοικονομικο,

που καλυτερα να ψαξεις, για micro atχ μητρικη, που να αφηνει μεγαλο κενο

(υπαρχουν αρκετες για 775 & AM2) μεταξυ της PCIΧ & πρωτης PCI θυρας B)

Δημοσ.
Και με μεταφορικα = προσφορα: φθηνοτερη απ' οσο την ειχα αγορασει Αθηνα...

Όντως στο συγκεκριμένο μαγαζί (αν θυμάμαι καλά) έχω δει καλές τιμές κατά καιρούς (δεν έχει τύχει ακόμα να πάρω κάτι).

Μπορεις να βρεις και single slot cooler, αλλα (θα) ειναι τοσο αντιοικονομικο, που καλυτερα να ψαξεις, για micro atχ μητρικη, που να αφηνει μεγαλο κενο (υπαρχουν αρκετες για 775 & AM2) μεταξυ της PCIΧ & πρωτης PCI θυρας

Ναι, μπορείς να πάρεις μια κάρτα γραφικών με τέτοιου στυλ cooler, να το βγάλεις και να το κοτσάρεις σε εκείνη που θες. Αν είναι παρόμοιας ισχύος οι GPUs των δύο καρτών και σου κάτσει η μεταφορά γίνεται. :-)

Αυτό με τη μητρική που λες σωστό είναι, αλλά δυστυχώς δεν είναι ο μόνος λόγος για να επιλέξεις μητρική. Συγκεκριμένα έχω πάρει αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528438

Πρέπει να βρούμε καμιά πατέντα να κατασκευάζουμε δικές μας custom-ψύκτρες!

[edit] Μόλις πρόσεξα πως αυτή η ψύκτρα αναφέρει πως έχει "βάση διπλής όψης". Δηλαδή με βάση αυτό που βλέπω μπορεί όντως να τοποθετηθεί ώστε να κοιτάει από την άλλη πλευρά της κάρτας, αρκεί να μην βρίσκει η ψύκτρα πάνω στην ψύκτρα του northbridge που είναι από την άλλη μεριά της κάρτας (θέλει μελέτη στις διαστάσεις). Πανάκριβη πάντως.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε συ orfeas76 με τηλεπάθεια δουλεύεις? Δε θα το πιστέψεις, αλλά μόλις 1 λεπτό πριν κάνω ανανέωση στο Insomnia και δω την απάντησή σου έψαχνα ακριβώς αυτό το πράγμα και το είχα βρει μόνο στο pixmania.

http://www.pixmania.gr/gr/gr/2497312/art/sapphire-technology/radeon-hd-4670-ultimate-e.html

Δεν έχω πάρει ποτέ από το 123 (είμαι και μακριά).

Ελπίζω να τη φέρουν κι άλλοι! :-)

Δημοσ.

δεν αξιζει τον κοπο να αλλαξεις ψυκτρα σε τετοια καρτουλα..μεσω evga precision tweaker ρυθμιζεις το φανακι και εισαι μια χαρα..δοκιμασε το !!

Δημοσ.

μετά απο 1 μηνα, ισως δεν εχει πια αξιά για τον JIMBOAthens, αλλα τώρα το ειδα.

εχω μια 6600GT, και επειδή η μαμά ψύκτρα εκανε σαν τρένο, τις έβαλα μια Zalman

σαν αυτή Zalman VGA VF900-CU

μετα απο κανα χρόνο, και άγαρμπες ταρζανιές μέσα στο κουτί :lol: έσπασε ενα φτερό του ανεμιστήρα, και αρχισε κι αυτη να κάνει το τρένο!

αποσύνδεσα την τροφοδοσία απο το fan και ηρέμησα, δουλευει μηνες τώρα χωρις πρόβλημα (αλλα δεν παιζω παιχνίδια ). Μπορει να εχει σχέση και οτι η ψυκρα ζαλμαν ειναι πολυ καλύτερη απο τη στοκ, γι αυτο και αρκειται σε πολυ λογοτερες στροφες του φαν.

αν δεν παιζεις 3D games, ή κατι που να ζοριζει με το CUDA, δεν πιστευω να ζεσταίνεται ιδιαίτερα η κάρτα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Ρε συ orfeas76 με τηλεπάθεια δουλεύεις? Δε θα το πιστέψεις, αλλά μόλις 1 λεπτό πριν κάνω ανανέωση στο Insomnia και δω την απάντησή σου έψαχνα ακριβώς αυτό το πράγμα και το είχα βρει μόνο στο pixmania.

http://www.pixmania.gr/gr/gr/2497312/art/sapphire-technology/radeon-hd-4670-ultimate-e.html

Δεν έχω πάρει ποτέ από το 123 (είμαι και μακριά).

Ελπίζω να τη φέρουν κι άλλοι! :-)

Την πήρα τελικά (την 4670fanless) από 123market.

Άψογη εξυπηρέτηση, ταχύτατοι και χωρίς λάθη.

Το περίεργο είναι ότι και αυτοί από Pixmania το έφεραν!! (είχε μέσα αυτοκόλλητο και μπρελοκάκι!!)

Τώρα γεννήθηκε άλλο πρόβλημα.

Η ψήκτρα που έχει πάνω αυτή η κάρτα είναι τεράστια.

Εγώ έχω το κουτί της Shuttle SP45H7

Από την πίσω μεριά της κάρτας βρίσκεται το ρακ για τους σκληρούς και η ψήκτρα βρίσκει. Θέλει λίγο κόψιμο.

Τελικά την αφαίρεσα εντελώς την ψήκτρα και ψάχνω για κάποια άλλη πιο μικρή και μόνο από την μία μεριά.

Καμιά ιδέα κανείς ??

edit:

Απ' ότι βλέπω η Arctic Cooling Accelero S2 που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω

έχει την ψήκτρα από την ίδια μεριά της GPU και δεν είναι πολύ χοντρή.

Και είναι και πάμφτηνη. Ίσως με κάποια πατέντα τη σφηνώσω.

Δημοσ.

Από την πίσω μεριά της κάρτας βρίσκεται το ρακ για τους σκληρούς και η ψήκτρα βρίσκει. Θέλει λίγο κόψιμο.

Τελικά την αφαίρεσα εντελώς την ψήκτρα και ψάχνω για κάποια άλλη πιο μικρή και μόνο από την μία μεριά.

Ρε συ, τί να σου πω τώρα! :shock: :cry:

1ον: εγώ παρακαλάω να τη φέρουν και σε κανά μαγαζί εδώ κάτω κι εσύ που την πήρες τη διάλυσες! :fear:

2ον: το αν χωράει ή όχι έπρεπε να το δεις εκ των προτέρων (υπάρχουν φωτό στο διαδίκτυο).

3ον: πλήρωσες παραπάνω την κάρτα λόγω της ειδικής ψύκτρας και τώρα την έβγαλες και ψάχνεις γι άλλη! :X

Τί να σου πω...

Δημοσ.

Λοιπόν το πράγμα προχώρησε κι άλλο.

Επειδή είναι Σάββατο και εγώ θέλω να δω ταινία σε καμια ώρα,

δε μπορώ να περιμένω για έξτρα ψήκτρες κτλ.

Μόνο με το χέρι, υπόθεση 10 λεπτών,

έκοψα τα μεταλλικά φτερά που εμπόδιζαν

και έμειναν μόνο λίγα.

Η κάρτα χώρεσε ίσα ίσα από πίσω

και μπροστά άφησε και χώρο για PCI

post-11930-129062992636_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλύτερα που το προσπάθησες, τουλάχιστον για να εκμεταλλευτείς τα πλεονεκτήματα της κάρτας. Πιστεύω πως δε θα έχει πρόβλημα (στη χειρότερη την υποχρονίζεις ελαφρώς και θα είναι ΟΚ). :-)

Δημοσ.
μετά απο 1 μηνα, ισως δεν εχει πια αξιά για τον JIMBOAthens, αλλα τώρα το ειδα.

....αν δεν παιζεις 3D games, ή κατι που να ζοριζει με το CUDA, δεν πιστευω να ζεσταίνεται ιδιαίτερα η κάρτα.

Και εγώ τώρα το είδα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω δοκιμάσει μόνο για κανά 2ώρο (φοβήθηκα για περισσότερο) και όντως δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Εννοείται για απλές εφαρμογές χωρίς games...

Δημοσ.
Η Ultimate τι θερμοκρασιες δινει σε idle ?

Από πολύ πρόχειρες μετρήσεις (θερμόμετρο τοίχου National Geographic)

στο εσωτερικό του κουτιού (Shuttle)

η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω από 2-3 βαθμούς με την κάρτα

σε σχέση με πριν χωρίς κάρτα.

Η ίδια η κάρτα καίει με ή χωρίς χρήση παιχνιδιών.

Ισως βρω τρόπο να μητρήσω τη θερμοκρασία της

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα ύστερα από αρκετούς μήνες καθώς έμεινα όλο αυτό τον καιρό με την 9400GT και τελικά αυτό το Σαββατοκύριακο θα την πάρει ένας φίλος.

Οπότε είμαι ξανά προς αναζήτηση GPU (fanless κατά προτίμηση) με τιμή μέχρι €60. Nα υπενθυμίσω ότι ΔΕΝ παίζω παιχνίδια οπότε οτιδήποτε πάνω από αυτή την τιμή το θεωρώ περιττό. Χρησιμοποιώ 2 monitor, πολύ multitasking, encoding, εφαρμογές γραφείου, Ιnternet κ.τ.λ...

Η σύνθεσή μου είναι: Mobo: Gigabyte GA-G31M-ES2L, CPU: Intel Core2Quad 9400, Ram: Crucial Ballistix 4GB 800Mhz DDR2, HD1: WD500AAKS, ΗD2: Seagate 500GB 7200.10 όλα μέσα στο κλασικό κουτί Τurbo-X (middle ATX) του Πλαισίου με το μαμά τροφοδοτικό του (oπότε και η GPU δεν πρέπει να έχει μεγάλες απαιτήσεις σε τροφοδοσία).

Προϋπόθεση φυσικά να είναι όσο το δυνατόν αθόρυβη (και εντελώς αν είναι fanless). Mε μια γρήγορη ματιά είδα μερικές 9500GT ακόμα και με 1GB.

Πως έχουν διαμορφωθεί λοιπόν τα πράγματα σήμερα? Ποιά κάρτα μπορεί να με καλύψει? Περιμένω τις απόψεις σας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...