Προς το περιεχόμενο

Αθόρυβη Κάρτα Γραφικών.

JIMBOAthens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έστησα ένα καινούργιο pc και επέλεξα για GPU μία Gigabyte 9400GT 512ΜΒ καθώς ΔΕΝ παίζω παιχνίδια και για τις υπόλοιπες εφαρμογές μου με κάλυπτε απόλυτα (σε PCI-X slot 2.0).

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το ανεμιστηράκι της κάρτας κάνει πολύ θόρυβο σε σημείο που καταντάει ενοχλητικό.

Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε μία αξιόπιστη και κυρίως όσο το δυνατόν αθόρυβη GPU στα επίπεδα τιμής της 9400 (δηλαδή έως €55-60 max) και με τουλάχιστον παραπλήσιες δυνατότητες.

Όλες οι απόψεις δεκτές και σεβαστές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν μειωθούν οι στροφές του ανεμιστήρα τι επιπτώσεις θα έχει στην απόδοση και κυρίως στην διάρκεια ζωής της κάρτας?

-----Προστέθηκε 12/2/2009 στις 02 : 15 : 08-----

Και γιατι να μην αλλαξεις απλα ψυκτρα??

Αν είναι εφικτό και δεν είναι fixed η stok ψύκτρα γιατί όχι? Για πρότεινε καμιά λύση... :-)

Δημοσ.

Κοιτα θερμοκρασιες με καποιο προγραμμα πχ το HWMonitor. Τελος παντων, αν σε τρωει η τσεπη σου υπαρχει και 9400 με παθητικη ψυξη (τελειως αθορυβη, χωρις ανεμιστηρα) στο e-shop.

Δημοσ.
Τελος παντων, αν σε τρωει η τσεπη σου υπαρχει και 9400 με παθητικη ψυξη (τελειως αθορυβη, χωρις ανεμιστηρα) στο e-shop.

Τις είδα αλλά απλά επειδή δεν έχω δουλέψει ποτέ τέτοιου τύπου δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστη η παθητική ψύξη...

Δημοσ.

Η thermalright HR-03 λεει μεν οτι ειναι συμβατη με 9400gt αλλα:

Some manufacturers stray away from the standard and develop their own layout. For those, Thermalright holds no responsibility in case of incompatibility after purchase of Thermalright product(s).

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/vga_page/hr-03gt_mcl.htm

Εναλλακτικα μπορει να πας και σε 4350.Τετοιες καρτες δε νομιζω να εχουν προβλημα με παθητικη ψυξη.

Πρωτα ομως δοκιμασε να ριξεις στροφες που ειπε και ο EliasKir.Μεχρι 70 βαθμους load νομιζω δε θα εχεις προβλημα(ισως και παραπανω).

Δημοσ.

Είπες πρόσφατα? Αυτή δεν την είδες http://www.skroutz.gr/s/66870/MSI-GeForce-9500GT-512MB-Z-D2.html ? Κρίμα...

Τώρα καλύτερα να μην ξοδευτείς για να αγοράσεις πάλι το ίδιο πράγμα. Ή πάρε ψύκτρα μόνο ή περίμενε να βγει κάποια καλύτερη σε αθόρυβη έκδοση.

Δημοσ.
Σε ποσες στροφες το εβαλες? 30%?

25%... και δεν άλλαξα καμία άλλη παράμετρο...

-----Προστέθηκε 13/2/2009 στις 02 : 36 : 18-----

Είπες πρόσφατα? Αυτή δεν την είδες http://www.skroutz.gr/s/66870/MSI-GeForce-9500GT-512MB-Z-D2.html ? Κρίμα...

Τώρα καλύτερα να μην ξοδευτείς για να αγοράσεις πάλι το ίδιο πράγμα. Ή πάρε ψύκτρα μόνο ή περίμενε να βγει κάποια καλύτερη σε αθόρυβη έκδοση.

Άλλο €50 άλλο €70. Θα μου πεις για €20? Ναι αλλά είναι σχεδόν 50% πάνω και όντως δεν την είχα δει. Με την προϋπόθεση ότι μπορώ να διώξω την δικιά μου στα €35 προτείνεις την MSI?

A να επισημάνω και ένα άλλο μικρό πρόβλημα: αν η νέα κάρτα με την παθητική ψύξη είναι αρκετά μεγάλη σε πάχος ίσως καταλαμβάνει και την από κάτω θύρα PCI του mobo (Gigabyte GA-G31M-ES2L) πράγμα το οποίο είναι απαγορευτικό μια και την χρειάζομαι καθώς το συγκεκριμένο έχει μόλις 2...

Δημοσ.
Άλλο €50 άλλο €70. Θα μου πεις για €20? Ναι αλλά είναι σχεδόν 50% πάνω και όντως δεν την είχα δει. Με την προϋπόθεση ότι μπορώ να διώξω την δικιά μου στα €35 προτείνεις την MSI?

A να επισημάνω και ένα άλλο μικρό πρόβλημα: αν η νέα κάρτα με την παθητική ψύξη είναι αρκετά μεγάλη σε πάχος ίσως καταλαμβάνει και την από κάτω θύρα PCI του mobo (Gigabyte GA-G31M-ES2L) πράγμα το οποίο είναι απαγορευτικό μια και την χρειάζομαι καθώς το συγκεκριμένο έχει μόλις 2...

Κατά σύμπτωση βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με σένα: έχω μια τέτοια μητρική κι επειδή η σύνθεση είναι αθόρυβη εξ'ολοκλήρου και δεν είμαι σκληροπυρηνικός gamer, αναζητώ μια αξιοπρεπή και αθόρυβη κάρτα γραφικών που να μην πιάνει τη διπλανή θέση της PCI!

Έχω εξαντλήσει το ψάξιμό μου κι έχω καταλήξει είτε στο να πάρω αυτή την 9500 που σου έδειξα παραπάνω είτε να περιμένω να βγει στην αγορά η fanless 4670 της Sapphire. Είναι οι μοναδικές κάρτες σε αυτό το επίπεδο τιμής που έχουν κατάλληλη ψύκτρα για την περίπτωσή μας. (Μάλιστα είμαι σε σχετικό δίλημμα, να επιλέξω την καλύτερα συμβατή με Linux nVidia ή τη δυνατότερη ATI, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας. :-))

Συνεπώς, όπως σου είπα και παραπάνω και με βάση το δεδομένο πως θες πάση θυσία να κρατήσεις την PCI ελεύθερη για παν ενδεχόμενο, οι επιλογές σου είναι:

- Κρατάς αυτή που έχεις και ανέχεσαι το θόρυβο ή κάνεις κάποια μόντα στο ανεμιστηράκι.

- Αγοράζεις τη fanless 9500 (μην κολλάς σε brand names).

- Περιμένεις τη fanless 4670 που είναι κατά πολύ ανώτερη (προβλέπω τιμή 70-80Ε).

- Δεν έχεις υψηλές απαιτήσεις και θες οπωσδήποτε να αντικαταστήσεις την κάρτα με άλλη αθόρυβη, αλλά ταυτόχρονα να μην ξοδεύεις ένα σωρό χρήματα, οπότε μπορείς να πας στην αμέσως καταλληλότερη λύση που είναι η fanless 4550 (κι αυτή πιάνει μόνο μία θέση και οι επιδόσεις της είναι αντίστοιχες με αυτή που έχεις).

Πιστεύω πως σε κάλυψα ως προς το τι μπορείς να κάνεις, διότι πρόσφατα το έψαχνα το θέμα για την πάρτη μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...