Προς το περιεχόμενο

Ψυχολογική υποστήριξη για asus p6t deluxe

nikosl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και βεβαια να αλλαξεις timings κ χρονισμο χειροκινητα .

Aν εχεις κανει o/c τον επεξεργαστη βαλτες οσο ποιο κοντα στα 1600mhz σου επιτρεπει ή δοκιμασε και την αμεσως επομενη επιλογη που ειναι αρκετα πανω απο 1800 αλλα καλυτερα με αυτοματα timings

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είμαι και εγώ κάτοχος μια μητρικής Asus P5Q Deluxe και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω έχω ανοίξει δυο φορές thread σε αυτό το forum. Είναι η 3η Asus που έχω βάλει στο PC μου. Οι δυο προηγούμενες P5E τα είχαν φτύσει. Η τωρινή μου εδώ και 1 μήνα έχει αρχίσει τα κόλπα. Έχω φτάσει στο σημείο να μην κλείνω το pc μου γιατί αν το κάνω, για να το ανοίξω αργότερα θα πρέπει να κάνω ολόκληρη διαδικασία. Συγκεκριμένα πατάω το power button, ανοίγουν μόνο τα ανεμιστηράκια (η motherboard δεν ανταποκρίνεται), αφήνω τα ανεμιστηράκια (και ότι άλλο παίρνει ρεύμα λογικά) για κανένα τέταρτο για να ζεσταθεί το pc ( ίσως; ), μετά κλείνω με το power button και ξανανοίγω. Τελικώς έτσι παίρνει μπροστά και η motherboard.

Με βλέπω σύντομα να πηγαίνω για αλλαγή mobo. Έχε γεια Asus...

λοιπόν είχα κατά 90% το ίδιο πρόβλημα

βέβαια εσύ είσαι τυχερός έμπαιναν μπροστά τα ανεμηστηρακια ! εμένα ούτε αυτά. πήγαινε να ξεκινήσει βοοου τα ανεμηστηρακια πφφφφ έκλεινε. άλλες φορές κάνα 5 λεπτό άλλες φορές κάνα 10 λεπτό μέχρι να πάρει μπροστά. ε είχα αρχίσει να το συνηθίζω. αυτό το σκηνικό 4-5 μHνες.

κάποιες ελάχιστες φόρες βέβαια και εμένα παίρναν μπροστά τα ανεμηστηρακια μόνο.

το όλο κουλό που λογικά στο κάνει και εσένα είναι ότι άμα κάνεις ρεσταρτ ξεκινάει το πισι άμα κάνεις power off και το ξανανοιξεις μετά από 20 λεπτά δε παίρνει μπροστά

ε προχθές γέρνοντας από τη δουλειά πάω να το βάλω μπροστά και τπτ.

ε περίμενα 5 λεπτά 10 λεπτά περάσαν κοντά 50 λεπτά.. άνοιξε κλείσε νευρίασα λέω θα καούν οι δίσκοι και ξεκινάω την ενχειρηση νευριασμένος..

αυτό που παρατήρησα σε κάποια φάση είναι ότι αν τέντωνα τα καλώδια του τροφοδοτικού κατά την εκκίνηση έβλεπα τη μητρική α μη τη πολύ παλεύει..

δλδ! έβλεπα το λαμπάκι ενώ να πρέπει να είναι μόνιμα πράσινο να τρεμοπαίζει πολύ παράξενα. λέω έχει γούστο να μη παίρνει σωστά τροφοδοσία και να μην φταίει η μητρική. (παραπιπτωντος είχα τροφοδοτικό 700 watt σχεδόν 120 ευρώ το χα χρυσοπληρώσει πριν κάνα χρόνο)

τα αποσυνδέω όλα και αφήνω cpu MONO μια από τα ίδια.. λέω νταξυ του πούστη η η μητρική φταίει (που πίστευα πάντα) η το τροφοδοτικό. σκευτομαι όμως ότι αν έφταιγε η μητρική ξέρεις αυτό το οτι ανοίγει όποτε θέλει μετά από βουντού και ιστορίες δε θα άνοιγε καθόλου μιας και άμα κάτι είναι χαλασμένο σαν υλικό η θα δουλεύει η δεν θα δουλεύει σε συνδυασμό που είδα ότι και το λαμπάκι τρεμόπαιζε σαν να μην τροφοδοτείτε με σταθερή τάση όταν πήγαινε να ανοίξει λέω θα δοκιμάσω να βάλω άλλο τροφοδοτικό αλώστε σαν τεστ πιο φθηνό θα μου έβγαινε.

πάω στο πλαίσιο και παίρνω ένα τροφοδοτικό που ούτε η μάνα του δε το ξέρει 25,00 ευρω premier 450 W . λέω για τεστ μια χαρά είναι το πολύ πολύ να πέταξα 25 ευρώ (αλλα προτιμότερο από το να τεσταρα μητρικές πιο ακριβές)

το αποτέλεσμά? ΕΦΤΕΓΕ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ .

με το τροφοδοτικο της πλάκας δεν ξανά είχα κανένα πρόβλημα τπτ απόλυτος.

ούτε να φοβάμαι να κλείσω το pcμήπως δε ξανά ανάψει ούτε βουντού μάγια και παρακάλια να πάρει μπροστά. ούτε να χώνομαι κάτω απο το γραφείο και να ψάχνω το κουμπάκι πίσω απ οτο τροφοδοτικό.

έχω άλλα προβλήματα αλλά είναι τεχνικά πχ δε φτάνει το καλώδιο για τη τροφοδοσία της κάρτας γραφικών :S η κάνει περισσότερη φασαρία το ανεμηστηρακι του τροφοδοτικού η ξέρω γω έχει μονο μια τροφοδοσία για sata :S αλλά είναι πράγματα που με την αντικατάσταση ενός καλύτερου τροφοδοτικού λυνοντε

μετά από το άπειρο μπλα μπλα απλά κοίταξε και το θέμα τΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ και πίστεψε με ίδιο πρόβλημα είχαμε ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ

Δημοσ.

δεν νομιζω τις 1600 της βλεπει μια χαρα με νορμαλ τασεις.. δοκιμασε και θα δεις τη ταση παιζει. απο κει και πανω εχει ασυμβατοτητες που δεν φταιει η ασους απο οτι καταλαβα, γιατι η corsair εγγυαται πχ για τις δικιες μου που ειναι 1866 οτι δουλεουν στα 1333 στα 1.65 βολτ σιγουρα απο κει και πανω δεν το υπογραφει κιολας..

Δημοσ.
δεν νομιζω τις 1600 της βλεπει μια χαρα με νορμαλ τασεις.. δοκιμασε και θα δεις τη ταση παιζει. απο κει και πανω εχει ασυμβατοτητες που δεν φταιει η ασους απο οτι καταλαβα, γιατι η corsair εγγυαται πχ για τις δικιες μου που ειναι 1866 οτι δουλεουν στα 1333 στα 1.65 βολτ σιγουρα απο κει και πανω δεν το υπογραφει κιολας..

Aρχικα γυρισα σε το Frequency απο Αyto σε 1333 χωρις κανενα προβλμα.

Την ταση στις μνημες απο που την βλεπω ?

Μεχρι στιγμης τα εχω ολα auto.

Παντως ειναι κριμα 250ευρω μνημες στα 1600 να καθοντε.

Δημοσ.

Καλημερα.

Επειδη ΔΕΝ ξερω απο Ο.C διαλεγοντας 1600 ανεβαζω παραληλα τιποτα αλλο ?

Δηλαδη γινετε αλυσιδα με κατι αλλο το ανεβασμα της συχνοτητας της μνημης?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...