nikosl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Να σας πω τον πόνο μου μπας και τον απαλύνω λίγο. Τέλη Δεκεμβρίου πήγα και αγόρασα πλατφορμα i7 με asus p6t deluxe, i7 920, ati 4870, velociraptor , 3 gb kingston @ 1066mhz. Από την πρώτη μέρα παρατήρησα ότι ο υπολογιστής δεν αναβε με την πρώτη όταν παταγα το κουμπί. Ούτε με την δεύτερη. Ούτε με την δέκατη. Έπρεπε να κλείσω το τροφοδοτικό (chieftec 650W 80+) και να το ξανανάψω για να δουλέψει. Επίσης ποτέ με επανεκίνηση δεν είχε ανάψει κανονικά. Με τα πολλά δεν βρήκα την αιτία, υπέθεσα ότι φταίει η γείωση του σπιτιού και συμβιβάστηκα. Μετά όμως είδα ότι το ρολόι του υπολογιστή έχανε περίπου 4 λεπτά την μέρα και ας μην τον αποσύνδεα από την πρίζα. Πάω αλλάζω την cmos μπαταριούλα αλλά τίποτα. Με βαριά καρδιά πάω στο πλαίσιο και τους εξήγησα τι γινότανε και πολύ ευγενικά τα παιδιά του support μεσα σε 2-3 ώρες με πήρανε τηλέφωνο ότι εγκρίθηκε η αντικατάσταση. Όλο χαρά ξαναστήνω το σύστημα, το οποίο πλέον ανάβει με την πρώτη και πάντα, κανω εγκατάσταση του λειτουργικού και βαζω και τα utilites της asus. Για πλάκα κοιτάω τις θερμοκρασίες και ΤΙ ΒΛΕΠΩ? θερμοκρασια cpu: -20oC θερμοκρασία συστήματος: +140οC. Τρελαίνομαι μπαίνω στο bios το οποίο ανέφερε τις ίδιες τιμές και εκτός των άλλων βλέπω τα voltage να έχουν βαρέσει κόκκινα!! cpu voltage: 0,528v 3,3v : 4,080v 5v : 6,128v 12v : 14,329v Κλείνω το συστημα. Κάνω reset cmos, βγαζω την μπαταριούλα, βγάζω την ψύκτρα του επεξεργαστή, καθάρισμα, πάλι θερμοαγώγιμη, βάζω και το τελευταίο bios και τελικά πάλι τα ίδια. μετά το bios splash screen βγαίνει το εξής μήνυμα : CPU OVERVOLTAGE ERROR press f1 to continue Είμαι σε απόγνωση. ΞΑΝΑ RMA?
phanispal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Με ποιο πρόγραμμα είδες αυτές τις θερμοκρασίες και τάσεις; Σίγουρα είναι όλες λάθος και κανα-δυο έτη φωτός μακριά από την πραγματικότητα... Έχει βγει νέο bios; (δε μπορώ να μπω στο download section της καταραμένης asus) Τι σε χαλούσε μια GA-EX58-UD4; Όλοι σαν τυφλοί στις asus... Edit: έχει βγει το 1102, ποιο έχει η δική σου;
nikosl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Και με το asus ai suite αλλά και το bios τις ίδιες τιμές λέει. (ασε με gigabyte έχω ορκιστεί ότι δεν ξαναπαίρνω και γι αυτό πήγα σε asus) 1102 bios το τελευταίο
phanispal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Για δοκίμασε αυτά: Everest Real Temp Core Temp HWMonitor
EliasKir Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Το θεμα ειναι στο bios να δει τα σωστα.
nikosl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Ρε παιδιά το πρόβλημά μου δεν είναι μήπως είναι χαλασμένοι οι σενσορες. Εμένα με προβληματίζουν κυρίως οι τάσεις που αναφέρει. Γιατί αν όντως η μητρική δινει 14 αντί για 12v και 7 αντί για 5 την έχω κάτσει την βάρκα γιατί θα μου έχει κάνει ζημιά σε όλα τα components.
coreygaylas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 πολυ μουφα η p6t deluxe....... μαπα το καρπουζι giga EX58-UD5 4 ever
phanispal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Αν έδινε 14V αντί 12V κλπ., θα το είχες καταλάβει εδώ και ώρα...
EliasKir Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Γινεται το τροφοδοτικο να δινει 12βολτ και η μητρικη 14? Μαλλον λαθος ενδειξεις παιζουν. Το ΗWMonitor τι λεει?
nikosl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Γινεται το τροφοδοτικο να δινει 12βολτ και η μητρικη 14? Μαλλον λαθος ενδειξεις παιζουν. Το ΗWMonitor τι λεει? Τις τιμές από το hardware monitor του bios αναφέρω.
ProDim Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 πηγαινε για RMA μεχρι να πετυχεις καποια της προκοπης. Εγω τουλαχιστον ετσι ελυσα ενα παρομοιο προβλημα αφου ταλαιπωρηθηκα κανα μηνα πρωτα...
EliasKir Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 πηγαινε για RMA μεχρι να πετυχεις καποια της προκοπης. Εγω τουλαχιστον ετσι ελυσα ενα παρομοιο προβλημα αφου ταλαιπωρηθηκα κανα μηνα πρωτα... Βασικα αυτο ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις. Κι αλλοι εχουν προβληματα με τις Asus X58. Aν μπορεις γυρνα το σε Gigabyte.
nikosl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Βασικα αυτο ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις. Κι αλλοι εχουν προβληματα με τις Asus X58. Aν μπορεις γυρνα το σε Gigabyte. Την επέστρεψα και μου δωσαν πιστωτικο απο πλαισιο. Τι να πάρω τώρα? Η msi eclipse sli τι λέει? η καλύτερα dfi?
notios7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 1)gigabyte extreme 2)gigabyte ud5 αυτες.
EliasKir Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Την UD5 που ειναι πιο φτηνη. Την extreme αν εχεις υδροψυξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.