Προς το περιεχόμενο

OS για torrentbox/seedbox?

Biull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

άσχετο αλλά έφαγα φλασιά τώρα πώς και δεν έχουν κάτι σε φάση freeNAS να κάνει install σαν main OS αλλά να είναι torrent client μόνο και Gui από δίκτυο ? θα γαμούσε γενικός θα ήταν πανάλαφρο και δεν θα ήθελε πολλά από hardware...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
άσχετο αλλά έφαγα φλασιά τώρα πώς και δεν έχουν κάτι σε φάση freeNAS να κάνει install σαν main OS αλλά να είναι torrent client μόνο και Gui από δίκτυο ? θα γαμούσε γενικός θα ήταν πανάλαφρο και δεν θα ήθελε πολλά από hardware...

Μα ουτως η αλλως με το linux μπορεις να εχεις παλι οσο minimal θες σε απαιτησεις.. και να κανεις και την δουλεια σου.

ναι αλλά αυτό λέω γιατί να χρειάζομαι ένα OS να τρέχει μόνο για μια εφαρμογή αν πχ κάνανε το utorrent και OS τότε δεν θα χρειαζόταν τίποτα και λιγότερο space θα μπορούσε χαλαρά να τρέχει από flashάκι δες τι είναι το freeNas και θα καταλάβεις τι θέλω να πω

Το FreeNAS δεν είναι πιο minimal από ότι μπορούν να γίνουν αρκετές διανομές με το κατάλληλο customization, απλά είναι έτοιμο και έχει ενιαίο web interface και σύστημα ported εφαρμογών ("extensions"). Από πίσω είναι και αυτό ένα πλήρες λειτουργικό (π.χ. θα μπορούσες να του εγκαταστήσεις έναν bittorrent client, αν ήθελες -αν και απ' ό,τι βλέπω έχουν κάνει ήδη port με integration για το web interface κάποιον client).

Υσ. Βέβαια πολλές διανομές Linux είναι εκ σχεδιασμού σχετικά "bloated", οπότε δε θα μπορείς να τις κάνεις τόσο minimal και να εξακολουθήσεις να έχεις ένα "επίσημα" supported σύστημα, αλλά δεν είναι όλες έτσι.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το κουράζετε τόσο; Ένα debian με base install δεν πιάνει πάνω από 1gb (και πολλά λέω). Απλά στην εγκατάσταση, στο tasksel, βγάλε το Destkop Environment. Το μηχάνημα δεν χρειάζεται καθόλου γραφικό περιβάλλον για τη διαχείριση. Μια πολύ καλή εισαγωγή στις βασικές εντολές της κονσόλας είναι το http://gd.tuwien.ac.at/linuxcommand.org/. Από εκεί και πέρα υπάρχει υπεραρκετό documentation στο site του debian, http://www.debian.org/doc/. Ξεκίνα τουλάχιστον από το installation guide, και ρίξε μια ματιά στο debian reference και ίσως στο wiki (δεν είναι ανάγκη να τα διαβάσεις όλα βέβαια, απλά τα βασικότερα και αποσπάσματα που σου φαίνονται σχετικά με αυτά που θες). Σχετικά με τον client ο rtorrent είναι αρκετά καλή λύση, αλλά όχι η μόνη, υπάρχουν και άλλοι clients που προσφέρουν command line έκδοση, ενδεχομένως και απομακρυσμένη διαχείριση (ο original bittorrent, το transmission και το deluge, αν και το τελευταίο δεν είναι ακόμα διαχωρισμένο από τη γραφική έκδοση, τουλάχιστον στα packages).

Το μέγεθος του image by the way (netinst, businesscard κλπ) δεν έχει καμία σχέση με το τι θα εγκαταστήσεις στη συνέχεια στο σύστημα σου.

Τώρα κάποιες ατυχείς αναφορές σε rpm-based διανομές, τι να πω, νόμιζα ότι έχουν ξεπεραστεί ολοκληρωτικά εδώ και πολλά χρόνια, αλλά φαίνεται υπάρχουν ακόμα κάποιοι με ρετρό γούστα (ή ίσως βίτσια; ).

το κουράζουμε γιατί εσύ μπορεί να ξέρεις από linux Unix και ότι άλλο παίζει εγώ όμως πχ θα μου καθότανε πολύ πιο εύκολα σε freeNas κατάσταση να υπάρχει και το utorrent πχ τεσπα τέρμα το off πείτε εδώ στο παιδί τι θέλει

ναι Biull για αυτό λέω

το κουράζουμε γιατί εσύ μπορεί να ξέρεις από linux Unix και ότι άλλο παίζει εγώ όμως πχ θα μου καθότανε πολύ πιο εύκολα σε freeNas κατάσταση να υπάρχει και το utorrent πχ τεσπα τέρμα το off πείτε εδώ στο παιδί τι θέλει

ναι Biull για αυτό λέω

Το freenas έχει torrent client με webgui, τον transmission. Το λέει στην αρχική σελίδα. Αν θες Biull μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτή τη λύση, αν σου φαίνεται πιο εύκολο.

Ειχα εγκαταστήσει debian και μου βγήκε 20γιγα η εγκατάσταση!!!:lol:

Tι φόρτωσες για να βγεί 20 GB η εγκατάσταση του debian????

Όλα τα 21 cd 's φόρτωσες; :confused:

Το 1ο cd φτάνει δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο

Το debian είναι Η διανομή για σταθερότητα και σκληρή χρήση.

Όσο για torrents δώσε σε κονσόλα σαν root..

>apt-cache search torrent

και θα σου κατεβάσει στο τερματικό μια λίστα με όχι λίγα torrents

Το freenas έχει torrent client με webgui, τον transmission. Το λέει στην αρχική σελίδα. Αν θες Biull μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτή τη λύση, αν σου φαίνεται πιο εύκολο.

οκ δεν το ήξερα αυτό B) θα το δοκιμάσω και εγώ να δω τι λέει μόλις του κάνω update γιατί έχω παλιά έκδοση του FreeNAS

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

όντως παίζει μια χαρά

post-42566-129062986005_thumb.jpg

οκ δεν το ήξερα αυτό B) θα το δοκιμάσω και εγώ να δω τι λέει μόλις του κάνω update γιατί έχω παλιά έκδοση του FreeNAS

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

όντως παίζει μια χαρά

Τι εγκατάσταση σου έβγαλε, δηλαδή πόσα μέγα?

Και τι utilization κτλπ σου έβγαλε?

Σε cpu.

Τι να κανω τώρα?

Με κόλλησες.

Ήθελα να δουλέψω και πάνω σε linux αλλά 35 μβ και 20μβ ram δεν παίζει να βρώ σε κάποια διανομή linux.

Τα WHS που έχω τώρα τρώνε 600ΜΒ PF και το μόνο που τρέχουν είναι utorrent!

ΕΛΕΟΣ!

Τι να κάνω ρε παιδιά????

@Vatos_locos:

Αυτά που θέλω τα κάνει:

Υπάρχει ένα folder που πετάγονται τα *.torrent αρχεια στο windows μηχανημα μου ----> ο τορρεντ client τα παίρνει και τα κατεβάζει αυτόματα ---> και τα μεταφέρει σε κάποιο φάκελο σε ένα windows πάλι μηχάνημα και συνεχίζει το seedάρισμα.

δεν ξέρω αν το κάνει αυτό με τα τόρρεντ αυτόματα γιατί το transsmision και εγώ πρώτη φορά το είδα αλλά δεν νομίζω του τα φορτώνεις εσύ από web interface

σε cpu AMD AM2 3800+ @ 2.5Ghz έκανε max 2% και ήταν σε virtualbox αν κάτσω και το βάλω στο atom board θα σου πω αλλά τώρα βαριέμε γιατί έχω παλιό freenas και θέλει στήσιμο από την αρχή

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...