Προς το περιεχόμενο

Σετάρισμα Midi Keyboard & How To

Nycos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα,

μιας κ εχω κανει καποια χρονια πιανο και στο φοιτητικο μου σπιτι δεν πολυ επαιζα αποφασισα να παρω ενα midi οικονομικο keyboard να απασχολουμαι...

(ερχεται κ οικονομικη κριση... αν πεινασουμε...)

αγορασα σημερα λοιπον το M-Audio Oxygen 61

http://www.m-audio.com/products/en_us/Oxygen61.html

-- και εδω αρχιζουν τα δυσκολα --

Κατεβασα drivers απο το site τους καθως κ το προγραμμα enigma που ρυθμιζεις το πως θα ανταποκρινονται τα διαφορα κουμπακια του σε διαφορα προγραμματα...

Ξεκιναω λοιπον να κατεβαζω διαφορα προγραμματακια να ακουσω λιγο ηχο πιανου και να παω παραπερα σιγα σιγα...

Αρκετα απο αυτα δυστηχως ειναι δυσχρηστα και βαρια αλλα με λιγο παιδεμα βγαζεις ακρη...

Μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα κατι κοντα στις αναγκες μου, το SynthFont που ειδε το MIDI φορτωσε soundfont και εβγαλε ήχο!!!! επιτελους...

!!! αλλα !!!

ο ηχος ειναι μαπα και το πατημα πληκτρου με τον ηχο εχει καθυστεριση!!! (latency)

στο μικρο manual της m-audio υποστιριζει οτι το latency ειναι προβλημα καρτας ηχου ή η καρτα ηχουν δεν εχει τους αναλογους οδηγους (ASIO ή WDM).

τον μαπα ήχο καταφερα να τον κανω αξιοπρεπη παιζοντας με το Sample/Buffer αλλα το latency latency!!!

Στο pc μου εχω μια Gigabyte μητρικη GA-P35-DQ6 με καρτα ηχου on.. "Audio controller from ALC 889A codec and DTS Connect, featuring 106 dB Signal to Noise ratio and support for Blu-ray."

Απο το site της realtek εκανα Update στους τελευταιους drivers αλλα τα ιδια... latency κτλ..

Τι κανουμε τωρα? εχει κανεις εμπειρια? πρεπει να παρω καρτα ηχου? αν ναι πια? τι? ακριβη? φτηνη? πφφφφφφφ

Παιζει κανα κολπο? κανα προγραμματακι αλλο?

Αν καποιος εχει εμπειρια ας πει καμια συμβουλη, κανενα προγραμματακι τζι τζι, τιποτα ελληνικους ρυθμους κ τετοια κολπα... ξερω οτι υπαρχουν αλλα εχω κολησει... δεν ξερω τι να ψαξω κ που...

Ευχαριστω και ελπιζω απο αυτα εδω να βγαλουμε κ ενα how to για οποιον ψαχνεται...

Καλο μας βραδυ

Δημοσ.

Για να μην έχεις Latency θες κάρτα ήχου audio και όχι multimedia.Τιμές από 90€+.

Όπως γνωρίζεις το midi keyboard δεν παράγει ήχο, απλά δίνει εντολές, εξ ου και midi controller.

Ψάξε στο internet για Vistual Instruments. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Cubase για ηχογραφήσεις το οποίο

έχει τα VSTi, ορισμένα από τα οποία είναι για midi.

Για drums κορυφαίο πρόγραμμα(VSTi) είναι το ezDrummer.Βέβαια μόνο οι βιβλιοθήκες του είναι 5 DVDs.

Με την onboard κάρτα ήχου μην περιμένεις να κάνεις δουλειά πάντως.

Αυτά εν ολίγοις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...