DiscrCont Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Για σας παιδιά. Πρόσφατα χάλασε η κάρτα γραφικών του υπολογιστή μου, οπότε θα πρέπει να αγοράσω μια καινούρια. Είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω γύρω στα 200-300€. Το θέμα όμως είναι αν θα άξιζε να πάρω μια κάρτα σε αυτή την τιμή για το σύστημα που έχω. Συγκεκριμένα, έχω εντοπίσει την http://www.pixmania.com/gr/gr/1909482/art/sapphire-technology/radeon-hd-4850-x2-2-ga-gd.html η οποία απ' ότι έχω δει είναι αρκετά καλή και στο φάσμα χρημάτων που μπορώ να δώσω. Ένας φίλος μου, όμως, μου είπε πως ίσως δεν θα ήταν καλό να πάρω μια τέτοια κάρτα καθώς στην ανάλυση στην οποία με περιορίζει η οθόνη του υπολογιστή μου (1280x1020) φαίνεται πως είναι σημαντικότερος ο επεξεργαστής και τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι περίπου τα ίδια είτε χρησιμοποιηθεί κάποια αυτό τις τελευταίες κάρτες είτε κάποια λίγο παλιότερη. Θα μπορούσατε μου πείτε ποια νομίζετε πως θα ήταν μια κατάλληλη κάρτα για το σύστημά μου; Η χρήση του συγκεκριμένου συστήματος περιλαμβάνει τόσο εργασία όσο και παιχνίδια (π.χ. oblivion) τα οποία φαντάζομαι πως θα χρησιμοποιούν και κυρίως την κάρτα. Έχω ακούσει για την δυνατότητα που προσφέρει η NVidia να μπορούν διάφορα προγράμματα (όπως το Matlab) να αξιοποιούν τους υπολογιστικούς της πόρους μέσω του cuda. Δεν το έχω ψάξει πολύ αλλά κάτι τέτοιο μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Γνωρίζεται εάν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα για τις κάρτες της ATI; Τα σχετικά χαρακτηριστικά του συστήματος μου είναι: Λειτουργικό:Windows Xp Second Edition Μητρική: Asus A8N32 SLI Deluxe CPU: Athlon 65 Dual Core 4800+ Μνήμη: DDR 1GB (2x512MB) Οθόνη: Eizo FlexScan S1910 (είναι 17") (πρώην)Κάρτα Γραφικών: ASUS ΕΝ7800GTX Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια.
sam_@ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 φιλε με το συστημα που εχεις καλυτερη 8α του ηταν το πολυ καποια nvidia 9800gt ή την ati HD4830... (αποψη μου να παρεις την ΑΤΙ) μην κοιτας για καρτες οπως πχ την 4850 χ2 κιολας! αδικα λεφτα για την ο8ονη σου και για το συστημα σου.... καλο 8α ηταν να εκανες κ καμια αναβα8μισουλα στις ραμ...να πας δλδ 2χ1 ή 2χ2gb δες τιμες σε: ati radeon HD4830 και για ραμ 2χ2gb' μια μικρη αναβα8μισουλα στο συστημα σου οπως σ ειπα παραπανω 8α ηταν το καλυτερο που μπορεις να κανεις. -----Προστέθηκε 11/2/2009 στις 11 : 24 : 36----- κατι αλλο που μπορεις να κανεις ειναι με 300ε να αλλαξεις cpu,gpu...και ραμ φυσικα... με 310ε μπορεις να παρεις: amd phenom 9950 2.6ghz x4 HD 4830 512mb GEIL RAM 4GB (2X2GB) 8OOMHZ Kαι 8α εχεις κανει μια πολυ καλη αναβα8μιση..
ahristos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 με 310ε μπορεις να παρεις... Όχι δε μπορεί να πάρει Η μητρική είναι Socket 939, δεν παίρνει Phenom. Ούτε DDR2 επίσης. Μπορείς όμως DiscrCont αντί για 4πύρηνο Phenom να πάρεις τον καλύτερο διπύρηνο που έφτιξε ποτέ η AMD και μαζί και μιά σύγχρονη μητρική πλουσιοπάροχα εξοπλισμένη με τα ίδια χρήματα. Τα υπόλοιπα αυτά που πρότεινε ο sam_@. Και ναι, η κάρτα που αναφέρεις είναι πολύ υπερβολική για το τωρινό σου σύστημα (αν υποθέσουμε ότι έχεις ήδη πολύ καλό τροφοδοτικό για να την υποστηρίξει, πράγμα που δε νομίζω ).
caution Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Τσέκαρε το software που χρησιμοποιείς, για τυχόν υποστήριξη τέτοιων τεχνολογιών, επίσης πες μας και το τροφοδοτικό σου και μετά βλέπουμε btw imo η 4850 έχει καλύτερο value, επίσης και οι μνήμες που προτάθηκαν είναι με 5άρια...
@topos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Κοιτα καταρχην οπωσδηποτε σε +1-2gb ram! Μετα κοιτας καρτα γραφικων σε κατηγορια hd 4830/9800gt. Η ατι λανσαρε κατι αντιστοιχο με το cuda αλλα σιγουρεψε το εαν σε ενδιαφερει,αλλιως πηγαινε σε 9800 που ειναι δυο κλικ κατω σε επιδοσεις αλλα μπορεις να χρησιμοποιησεις cuda. Οπως και να εχει και οι 2 καρτουλες βρισκοντε ετη φωτος απο την γερασμενη 7800gtx.
DiscrCont Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλιά σας και τη διάθεση για να βοηθήσετε. Τα προγράματα που χρησιμοποιώ (Matlab, Mathematica κτλ.) ακόμη νομίζω πως δεν υποστηρίζουν το cuda αλλά έχω την αίσθηση πως αυτό θα γίνει σύντομα (νομίζω πως το Mathematica 7 έχει κάποια υποστήριξη). Το τροοφδοτικό μου είναι στα 620W. Είναι αλήθεια πως μια μικρή αναβάθμιση ενδεχομένως θα ήταν πιο καλή λύση από την αγορά μιας κάρτας γραφικών. Το πρόβλημα είναι πως τώρα είμαι σε μια περίοδο που δεν μπορώ χρονικά να ασχοληθώ τόσο εκτενώς με την αναβάθμιση της μονάδας μου (και ως ένα βαθμό, σε αυτή τη φάση, νομίζω πως δεν θα τη χρειαζόμουν). Ίσως σε λίγους μήνες να κάνω μια αναβάθμιση η οποία να είναι και πιο πλήρης και ενδεχομένως και χρονικά πιο κατανεμημένη. Και την κάρτα κυρίως την αλλάζω διότι η προηγούμενη μου δημιουργούσε διάφορα προβλήματα. Αυτό που σκέφτηκα ήταν πως, ενδεχομένως αγοράζοντας μια πιο καλή κάρτα, αν όντως δεν έχει προσφέρει στο σύστημα κάτι καλύτερο σε σχέση με μια πιο παλιά (αυτό είναι σίγουρο, τουλάχιστον να μην χρειαστεί να κάνω κάποια αντίστοιχη αγορά σε μελλοντική αναβάθμιση. Το άλλο βέβαια θα ήταν να αγόραζα μια πιο φτηνή κάρτα (π.χ. την 9800GT ή την 8800GT) και την αλλάζω όταν κάνω την αναβάθμιση που θα έχουν πέσει φαντάζομαι και οι τιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.