Προς το περιεχόμενο

2 καρτες γραφικών - Interaction

Ruler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια,

Έχω 2 κάρτες γραφικών. Η μια ειναι , EN8600GT SILENT ASSUS, και η 2η: GIGABYTE GEFORCE 8400 GS.

Θέλω να τις βάλω να συνεργαατούν στο ίδιο motherboard, αλλά η 8400 δεν υποστηρίζει εσωτερική επικοινωνία, επομένως θα πρέπει να τις συνδέσω εξωατερικά. Καμμιά πληροφορία/αποψη για το πως γίνεται αυτό ;

Δημοσ.

Προφανως θα μιλας για το sli.Θα πρεπει να ξερεις οτι για να γινει αυτο θα πρεπει οι καρτες να ειναι ακριβως οι ιδιες.Στην περιπτωση σου δεν γινεται.Τωρα τι εννοεις εσυ οτι θα τις συνδεσεις εξωτερικα............:rolleyes:

Δημοσ.

1) Χρειάζεσαι motherboard που να υποστηρίζει SLi.

2) Για να κάνεις SLi πρέπει τα μοντέλα να είναι ίδια, και φυσικά να υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

3) Το SLi δεν αξίζει παρά μόνο αν έχεις δυο κορυφαίες κάρτες.

Δημοσ.

2) Για να κάνεις SLi πρέπει τα μοντέλα να είναι ίδια, και φυσικά να υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

αυτος ειναι ο απολυτος ορισμος του sli.σωστος.;)

Δημοσ.

όπως τα λες μόνο μια μικρή διαφωνία χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος....έχω την εντύπωση ότι τώρα πια μπορείς να βάλεις 2 διαφορετικές κάρτες σε sli όπου την υποδεέστερη την χρησιμοποιείς για αποκλειστική διαχείριση των physics...αυτή την εντύπωση έχω και σα να θυμάμαι ότι το είχε πει ο ailouros(χωρίς να είμαι σίγουρος)

Δημοσ.
όπως τα λες μόνο μια μικρή διαφωνία χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος....έχω την εντύπωση ότι τώρα πια μπορείς να βάλεις 2 διαφορετικές κάρτες σε sli όπου την υποδεέστερη την χρησιμοποιείς για αποκλειστική διαχείριση των physics...αυτή την εντύπωση έχω και σα να θυμάμαι ότι το είχε πει ο ailouros(χωρίς να είμαι σίγουρος)

Δεν ισχύει. ΘΑ γίνει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, αλλά θα το υποστηρίζουν εννοείται στην αρχή τα high end και πανάκριβα chipset.

Δημοσ.

Αυτή η δυνατότητα δεν έχει σχέση με το SLi νομίζω.

Θυμάμαι ένας κινέζος είχε βάλει μια Ati για τα γραφικά και είχε κοτσάρει και μια Nvidia στη δεύτερη PCI-Express η οποία αναλάμβανε τα physics,και τα αποτελέσματα ήταν καλό.

Δημοσ.

ναι αλλα δεν ειναι sli!

Δημοσ.

Αν έχει 2 PCI express μπορείς να τις βάλεις πάνω και να φτιάξει video wall :P

Πέρα από την πλάκα βάλε στην silent ένα καλό φουρφούρι και clockαρε την όσο πάει ;)

Δημοσ.
Δεν ισχύει. ΘΑ γίνει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, αλλά θα το υποστηρίζουν εννοείται στην αρχή τα high end και πανάκριβα chipset.

To μέλλον είναι εδώ:

http://www.slizone.com/object/sli_cuda_learn.html

PhysX™ supported GPUs: NVIDIA® GeForce® 8-series, 9-series, and 200-series GPUs with a minimum of 256MB dedicated graphics memory

Card 1: Graphics rendering

Card 2: Dedicated to PhysX acceleration

Graphics card 2 is not required to have the same GPU as graphics card 1

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1476&pageID=6252

Για το θέμα ωστόσο γενικά όχι δεν αξίζει ιδιαίτερα τον κόπο να βάλει και τις 2 κάρτες σε ένα σύστημα για physics.

Προσωπικά θα πουλούσα αμφότερες κάρτες και θα έδινα ένα πενηντάρικο για μια 9500GT, but that's just me.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους παλι! Ήμουν αρκετό καιρό εκτός Υπολογιστή και ίντερνετ και τώρα που μπήκα είδα τις απαντήσεις σας, ευχαριστώ πολυ.

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Η motherboard, υποστηρίζει SLI , αλλά η 2η κάρτα 8400 δεν το υποστηρίζει. Οπότε για το SLI δε τίθεται θέμα. Απλά είχα την εντύπωση ότι με SLI , μπορούν να συνδεθούν όμως και 2 διαφορετικές κάρτες που υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Πέρα απο το SLI, υπάρχει δυνατότητα εξωτερικής σύνδεσης των 2 καρτών ώστε να μπορούν να συνεργάζονται όντας συνδεδεμένες και οι 2 πάνω στο Board ?

Αυτή η δυνατότητα δεν έχει σχέση με το SLi νομίζω.

Θυμάμαι ένας κινέζος είχε βάλει μια Ati για τα γραφικά και είχε κοτσάρει και μια Nvidia στη δεύτερη PCI-Express η οποία αναλάμβανε τα physics,και τα αποτελέσματα ήταν καλό.

Έχω βάλει την 1η κάρτα στη 1η θύρα PCI Express και τη 2η στη 2η θύρα αντίστοιχα.

Με βάση αυτό που προτείνεις υπάρχει καμμιά λύση να πετύχω συνεργασία αυτών των 2 καρτών πάνω στο ίδιο motherboard ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...