stamos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Έχω κάνει μια βάση δεδομένων με στοιχεία των πελατών μου σε access 2007 και έκανα ένα πρόγραμμα μέσω της visual basic 6. Ως εδώ όλα καλά. Θέλησα να βάλω ένα Inputbox ώστε να κάνω εύρεση μιας εγγραφής αλλά μόλις τρέχω το inputbox αντί για ελληνικά γράφει κινέζικα. Ως τώρα το πρόγραμμα δεν είχε πρόβλημα με τα ελληνικά (ούτε όταν τα εμφανίζει,προσθέτει μια εγγραφή ουτε στην εύρεση όταν την κάνω σε text box). Μπόρει κάποιος πιο ειδικός να μου δώσει τα φώτα του γιατί συμβαίνει αυτό?? Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
attsifte Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Απο την VB6 όταν γράψεις ένα msgbox ή σχόλια (για παράδειγμα) μπορείς να γράψεις ελληνικά;
stamos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Όπου και να χρειάζεται να εμφανίσει ελληνικά το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνο στο inputbox έχω πρόβλημα. Στην form μου χρησιμοποιώ textbox τα οποία εμφανίζουν δεδομένα μέσα απο την Βάση Δεδομένων καθώς και msgbox όλα στα ελληνικά,επαναλαμβάνω χωρίς κανενα πρόβλημα. Ξέχασα να αναφέρω για λειτουργικό έχω windows xp με service pack 3(Αν παίζει κάποιο ρόλο).
ntaryl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 ποσταρισε το παραδειγμα θα ειναι πιο ευκολο να βρουμε λυση ευχαριστω
stamos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Σου παραθέτω τον κώδικα ntaryl παρόλο που δεν νομίζω να σε βοηθήσει στην προκειμένη περίπτωση. Ελπίζω να έχεις μια λύση γιατί δεν μπορώ ούτε να φανταστώ το τι φταίει. code Private Sub cmdsearch_Click() dim strsearch as string strsearch =inputbox("Δώσε όνομα", "Εύρεση") If strsearch <> "" Then If Not rs.EOF Then DataLoad ElseIf rs.BOF = True Then MsgBox "Το μέλος δεν βρέθηκε στην Βάση δεδομένων" End If txtname.SetFocus Else MsgBox "Δώστε όνομα μέλους για αναζήτηση" txtsearch.SetFocus End If /code
attsifte Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Το strsearch δεν το χρησιμοποιείς μέσα στο strsql, αλλά το txtsearch που δέν ξερουμε τι τιμή έχει. strsql = "select * from DATA where FULLNAME=" & Chr(34) & Trim(strsearch) & Chr(34) Και γενικά μήν αφήνεις το cn ανοιχτό απο πρίν αλλά όταν είναι να το περάσεις σε ένα κουμπί να δημιιουργείς νέο και να το κλείνεις όταν τελειώσει ο κώδικας στο κουμπί. Edit: Πρίν έβλεπα αυτό: >Private Sub cmdsearch_Click() Dim strsearch As String strsearch = InputBox("Δώσε όνομα", "Εύρεση") strsql = "select * from DATA where FULLNAME=" & Chr(34) & Trim(txtsearch.Text) & Chr(34) Set rs = New ADODB.recordSet If Trim(txtsearch.Text) <> "" Then rs.Open (strsql), cn, adOpenDynamic, adLockOptimistic If Not rs.EOF Then DataLoad ElseIf rs.BOF = True Then MsgBox "Το μέλος δεν βρέθηκε στην Βάση δεδομένων" End If txtsearch.SetFocus Else MsgBox "Δώστε όνομα μέλους για αναζήτηση" txtsearch.SetFocus End If τώρα αυτό: >Private Sub cmdsearch_Click() dim strsearch as string strsearch =inputbox("Δώσε όνομα", "Εύρεση") If strsearch <> "" Then If Not rs.EOF Then DataLoad ElseIf rs.BOF = True Then MsgBox "Το μέλος δεν βρέθηκε στην Βάση δεδομένων" End If txtname.SetFocus Else MsgBox "Δώστε όνομα μέλους για αναζήτηση" txtsearch.SetFocus End If
stamos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Έχεις απολύτο δίκιο.Απλώς το απόγευμα δοκίμαζα να δω αν βγάζει το ίδιο πρόβλημα αν για εύρεση χρησιμοποιούσα ένα textbox. To δεύτερο είναι το κανονικό.κατα το copy paste πέρασα το test που σου είπα. Συγνώμη για το μπέρδεμα. Θα το δοκιμάσω αυτό που είπες Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. -----Προστέθηκε 12/2/2009 στις 08 : 02 : 09-----
ntaryl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 καλησπερα το προβλημα σου βρισκεται στο οτι δεν αναγνωριζει unicode. Δοκιμασες να το τρεξεις σε αλλο μηχανημα ?Αν ειναι εφικτο κανε ενα compile το παραδειγμα και ανεβασε το αλλα μαζι και ολο τον κωδικα .ετσι ωστε να μπορουμε να το τεσταρουμε και να βρουμε λυση Ελπιζω δηλαδη . Υ.γ Δεν εχω εμπειρια με βασεις αλλα θα προσπαθησω τα λεμε
attsifte Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Άν ήταν τα unicode, δεν θα μπορούσε να γράψει μέσο textbox, αλλά αυτό το πρόβλημα δεν το έχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.