Προς το περιεχόμενο

Η διαμόρφωση φθείρει τον δίσκο????

alektor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οτιδηποτε και να κανεις φθειρει τον δισκο και μειωνει την ζωη του. Η διαμορφωση επειδη τον ελεγχει ολο και κανει αναδιοργανωση ολων των φακελων λογικο ειναι να τον φθειρει περισσοτερο απο απλα να τον εχεις και να δουλευει αλλα δεν νομιζω να ειναι μεγαλη η διαφορα.

Δημοσ.

Και η γρήγορη διαμόρφωση δεν κάνει τίποτα.

Στην ουσία ούτε η κανονική διαμόρφωση δεν φθείρει τον δίσκο. Ποιός στο είπε αυτό.

Ότι δουλεύει λίγο περισσότερο από συνήθως ο δίσκος δεν σημαίνει τίποτα.

Αν ακουμπούσαν οι κεφαλές στην επιφάνεια και την έφθειραν τότε θα έτρωγε ο δίσκος φρίκη με την πρώτη.

Οι κεφαλές δεν ακουμπάνε στην επιφάνεια του δίσκου σε καμιά περίπτωση. Ίπτανται (λέξη κι αυτή) μερικά εκατοστά του χιλιοστού από πάνω. Να φανταστείς ότι ένας κόκκος σκόνης είναι σαν λόφος μπροστά στην απόσταση αυτή.

Δημοσ.

Ούτε κυριολεκτικά, ούτε μεταφορικά.

Η ζωή του δίσκου πάει με τις ώρες λειτουργίας και όχι με τον αριθμό κινήσεων των κεφαλών πάνω από τα platters. Για τον αριθμό εγγραφών στη μαγνητική επιφάνεια ούτε λόγος, είναι αρκετά μεγάλος για να μας απασχολεί.

Για να το πω αλλιώς και λαϊκά, αν κάτι τρώει το ζόρι ύστερα από πολλά μηδενικά περιστροφών, είναι το σημείο που στηρίζονται τα platters, γι αυτό και βάζουν τριπλά ball bearing και κάνουν κατά δύναμη πιο καλούς και σφιχτούς τους συνδέσμους και την στήριξη του βηματικού κινητήρα, ώστε να μειώσουν όσο το δυνατόν το παλαντζάρισμα ύστερα από τη φυσιολογική φθορά που θα έρθει μετά από κάποιο χρόνο στο "on".

Η καταστροφή του δίσκου ενώ κινούνται οι κεφαλές αφορά την ευαισθησία στα χτυπήματα.

Εννοείται πως αστοχίες και αποκλίσεις κατά τη συναρμολόγηση μπορούν να δώσουν τέλος συντομότερα.

Δημοσ.

Η διαμόρφωση επί της ουσίας, απλά γράφει κάποια δεδομένα στο partition table του δίσκου. Αυτό μονάχα. Και τα δεδομένα αυτά, είναι και ελάχιστα.

Όπως καταλαβαίνεις, η "καταπόνηση" κατά τη διαμόρφωση είναι σαν να αντιγράφεις π.χ. ένα mp3 αρχείο.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι ο σκληρός δίσκος λέγεται σκληρός γιατί αντέχει, ειδικά εάν μιλάμε για τον δίσκο που είναι γραμμένα τα δεδομένα μάλιστα σε ένα βιβλίο λέει: Ο πολύ σκληρός για να παιθάνει δίσκος σας.

Edit: βρήκα που το γράφει είναι εδώ:http://www.freegr.gr/freenuke/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=111

τρίτη παράγραφος κάπου στη μέση.

Δημοσ.

Έχει σχέση με το low lever format που γίνονταν πιο παλιά (στην εποχή μου δηλαδή! ;) )και μπορούσε να αλλαξει η χωριτικότητα του δίσκου και να προκαλέσει φθορές. Σήμερα δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

εγω παντος που εχω ενα 250αρι δισκο στο μηχανημα οσο δεν μου ζητανε τα windows να κανω ανασυγκρωτηση δισκου, δεν πρωκειτε να το κανω μονος μου...

Δημοσ.
εγω παντος που εχω ενα 250αρι δισκο στο μηχανημα οσο δεν μου ζητανε τα windows να κανω ανασυγκρωτηση δισκου, δεν πρωκειτε να το κανω μονος μου...

Αυτό όμως ταλαιπωρεί τον δίσκο σου περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε και μειώνει τον χρόνο ζωής του θεαματικά.

Ένα defrag μια φορά το 3μηνο δεν είναι κακό.

Δημοσ.
Αυτό όμως ταλαιπωρεί τον δίσκο σου περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε και μειώνει τον χρόνο ζωής του θεαματικά.

Ένα defrag μια φορά το 3μηνο δεν είναι κακό.

αφου σου το ειπε τι επιμενεις??:lol::lol:(οσο δεν μου ζητανε τα windows να κανω ανασυγκρωτηση δισκου, δεν πρωκειτε να το κανω μονος μου):-D:-D:-D:-D

Δημοσ.
αφου σου το ειπε τι επιμενεις??:lol::lol:(οσο δεν μου ζητανε τα windows να κανω ανασυγκρωτηση δισκου, δεν πρωκειτε να το κανω μονος μου):-D:-D:-D:-D

Δηλαδή ποτέ δεν πρωκειτε... :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...