teo64x Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Έχω ένα πρόβλημα με την εκκίνηση του γραφικού περιβάλλοντος (σε Debian). Ξεκινώντας με startx, αρχικά μου έβγαζε κάποια σφάλματα, μεταξύ των οποίων και το ότι δε μπορεί να βρει το module vesa. Έκανα εγκατάσταση του xserver-xorg-video-vesa και τώρα όταν καλώ το startx η οθόνη κλείνει με μήνυμα πως δε μπορεί να πιάσει το refresh rate που ζητείται. Κάνοντας dpkg-reconfigure xserver-xorg με ρωτάει τα εξής: -Use kernel framebuffer device interface? -Autodetect keyboard layout? -Ερωτήσεις για το keyboard Μόλις τελειώσει και η τελευταία ερώτηση ("keyboard options") που αφορά το πληκτρολόγιο, μου δίνει ένα μήνυμα ότι έκανε backup το παλίο μου xorg.conf και με γυρνάει πίσω στην κονσόλα. Γενικώς εγώ προσπαθώ να ρυθμίσω ανάλυση και refresh rate και με μια γρήγορη αναζήτηση στο google είδα ότι γενικώς αυτός ο wizard πρέπει να ρωτάει και για αναλύσεις, drivers, κλπ. Για ποιο λόγο δε ρωτάει στη δική μου περίπτωση; Υπάρχει άλλος τρόπος ρύθμισης; -----Προστέθηκε 11/2/2009 στις 06 : 43 : 33----- Workaround: Γράφοντας Xorg -config μου έφτιαξε ένα αρχείο configuration το οποίο το δοκίμασα και μου δούλεψε. Το μετέφερα στο /etc/X11/ και δούλεψε τελικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Παει καιρος που το dpkg-reconfigure xserver-xorg εχει περιοριστει στα απολυτως απαραιτητα και γιαυτο ειναι υπευθυνοι οι developers του xorg. Το ιδιο ακριβως ειχα παθει και εγω περυσι τον Ιουνιο http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=214808 Η καλυτερη λυση ειναι ενα >X -configure οταν δεν τρεχει το γραφικο περιβαλλον, για να σου κανει ενα καλυτερο xorg.conf.new, το οποιο μετα αντιγραφεις στην κανονικη του θεση >cp /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf Αν εισαι με vesa, πιθανον να πετυχες το ιδιο bug με εμενα που σε βγαζει σε κενη οθονη. Ειναι του vesa εκδοση 2 νομιζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo64x Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό έκανα τελικά, το πρόσθεσα στο πρώτο post λίγο πριν απαντήσεις. Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.