Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στη κάρτα γραφικών σε Pavilion DV2000 DV6000 DV9000 και Presario V3000 V6000

carib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα του Insomnia .

Παιδία δεν βγάζω άκρη με το πρόβλημα που εμφανίστηκε στο laptop μου.

Αν γνωρίζει κάποιο παιδί αν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο κατάστημα ώστε να μπορεί να επισκευάσει το πρόβλημα παρακαλώ ας μας πει .

Το laptop έχει ενδείξεις ότι λειτουργεί αλλά έχω μόνο έξοδο σε VGA και κάνει boot μόνο σε safe mode .

Αν κάποιοι έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο αν που καμία ιδέα

Ευχαριστώ

Spdm

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Δεν ξέρω αν το δικό μου πρόβλημα κολάει με αυτό το thread αλλά είναι ότι πιο σχετικό βρήκα!

Λοιπόν η μάνα μου έχει ένα hp pavilion dv9000 και το χειρίζεται μόνο για word, net και γενικά για δουλεία γραφείου. Που και που (δίστιχος) το χειρίζομαι και εγώ το laptop όταν ερχομέ Αθήνα. Όχι όμως για τίποτα σπουδαίο για καμία dote η για να γράψω καθόλου κώδικα για καμιά άσκηση. Πριν 1-1μισι μίνα παρουσίασε τα προβλήματα που περιγράφετε παραπάνω. Το πήγε η μάνα μου για service στο πλαίσιο γιατί από κι το είχαν πάρει και τους λένε θα το κοιτάξουμε. Με τα πολλά μετά από κάνα μήνα αφού μετά από πολλά τηλέφωνα το έστειλαν στην hp μας πίρε τηλέφωνο η Hp και είπε ότι έχει πρόβλημα το mobo και ότι θέλει αλλαγή. Μας λένε ότι η λυπητερή Θάνε 350 ευρά !!!!!! Μετά από αψιμαχίες και από ήτα δικιά μου που υποστήριζα νέο pc μας το φέρνουν πίσω. Όλα καλά όλα ωραία και η μάνα μου έκανε μια χαρά τη δουλεία της. Έρχομαι εγώ Αθήνα πάω να μπω στα ubuntu που είχα εγκαταστήσει μέσο wubi και δεν έμπαινε. Καλά λέω θα τα έπαιξαν με την αλλαγή του mobo τα βγάζω και πάω να τα ξαναβάλω αλλά τίποτα δεν μπαίνουν με τίποτα. Πέρα από όλα αυτά ενώ το πληκτρολόγιο εχει num pad όταν πάταγες το num lock ενεργοποιούσε το num pad και στο standar keyboard όπως γίνετε στα λάπτοπ χωρίς num pad. Έψαξα στο νετ και είδα ότι αυτό το παρουσίασαν πολλά dv9000 και ότι φτιαχνόταν με update στο bios. Οπότε μπαίνω στο site της hp κατεβάζω το latest bios για το mobo του dv9000 αλλά μου λέει ότι αυτή η έκδοση bios δεν είναι για το δικό μου netbook!!!!!. Επίσης αφού είδα ότι με το wubi δεν έμπαιναν τα ubuntu πήγα να τα βάλω με το cd κανονικά(με αυτό το cd τάχα βάλει στο δικό μου pc) αλλά ενώ το cd λειτουργούσε κανονικά δεν έκανε το install και τώρα δεν ξέρω αν φταίει το cd για αυτό οπότε και βάζω κάτι windows xp που είχα αλλά ούτε και σε αυτά πέρναγε στο install. Έχω ψιλοσαλέψει γιατί δεν ξέρω τι φταίει….

Άμα έχετε καμιά ιδέα τι φταίει plz μοιραστείτε την μαζί μου γιατί το βλέπω να σουτάρετε από το μπαλκόνι το laptop…

Thanks εκ τον προτέρων :)

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Τι ακριβώς κάνει ο υπολογιστής σου? Ναι ως σήμερα έχω επισκευάσει αρκετά DV9000 με αυτό το πρόβλημα (και εγώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκομαι).

Είναι ο κωδικός του μοντέλου σου στη λίστα της σελίδας που έδωσα? Δεν είμαι σίγουρος για το ποια είναι η αντιπροσωπία αλλά κάνε μία ερώτηση στη Quest και αν θέλεις ενημέρωσε μας και εδώ.

φιλε μου..που βρισκεσαι στη Θεσσαλονικη?εχεις μαγαζι?

αν οχι μπορεις να μου δωσεις το τηλεφωνο σου?

---------- Προσθήκη στις 10:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:20 ----------

και γενικα καποιος απο εσας που επισκευασε laptop με παρομοια προβληματα..

μιλαμε τωρα οταν ειναι στην μη αναστρεψιμη φαση,δλδ εχει μαυρισει η οθονη..

Δημοσ.

Να σημειώσω ότι το πρόβλημα δεν προκαλείτε από βλάβη του chip της κάρτας γραφικών (δεν καίγεται το τσιπάκι δηλαδή) αλλά από την κακή ψύξη του που έχει ως επακόλουθο την άνοδο της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα την "αποκόλλησή" του από το mobo.

Δημοσ.
ο κωδικος μοντελου μου ειναι(products number): RR342EA series:dv9062ea

και δε περιλαμβανεται στη λιστα αριθμων μοντελων της σελιδας HP Pavilion dv90xx!(τσεκαρε το κι εσυ,καλτερα)Οποτε λιγο χλωμο για quest δε νομιζεις;;

Στην αρχή : Κολoυσε ο υπολογιστής μετά από μερικές ώρες χρήσης(gaming)Τωρα το pc λειτουργει μονο σε κατασταση vga (και safe mode),ενώ σε υψηλότερη ανάλυση(πανω απο 1024χ768) ή οθονη κολάει και αφου βγαλει στιγμιαια την εξης εικονα http://www.insomnia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=15816&stc=1&d=1234388033 επανεκινειτε αυτοματα!Εχω κανει ανανεωση drivers,format αλλα τπτ,το προβλημα παραμενει!Μολις εγκαταστησω gforce drivers δε τους δεχεται και αφου αναβοσβηνει 2-3 φορες η οθονη κανει επανεκινηση!Ξανα τα ιδια μετα...(vga mode)

Ποια ειναι η διευθυνση του μαγαζιου σου;;να το συζητησουμε κι απο κοντα!

πιαδια αυτο το παραθυρο με τα ασπρα γραμματα και την μπλε οθονη ενφανιζεται οταν εχετε εγκαταστηση λογισμικο που δν τεριαζει με το συστημα σας....ειχα το ιδιο προβλημα και οταν πηγα για επιδιορθοση αυτο μου ειπαν....

Δημοσ.
Πολυ διαφωτιστικο το post σου!!επιτελους βρηκα τι γινεται!!ακριβως τα ιδια συμπτωματα εχει και ο δικος μου dv9062ea!!δε τιθεται θεμα να καηκε η καρτα γραφικων ε;;Δηλ. μπορει να επισκευαστει;;τον εχω δυο χρονια και ειναι εκτος εγγυησης!!αν παω στην quest θα τον δεχτουν;;hp στη θεσσαλινικη υπαρχει;;

Υπαρχη επισημη αντιπροσωπεια στη Θεσσαλονικη της HP και Acer

info-quest Μαρ. Αντυπα 41 Πυλαια (Απενταντι απο τα Junbo Πυλαιας)

Τηλ:2311-992000

Δημοσ.

να ρωτήσω και εγω τον ειδικό (carib). όταν συνδέω την τηλεοραση με hdmi κάποιες φορές μου πετάει μια οθόνη σαν αυτή της φωτογραφιας στο 4ο post (προφανώς κρασάρει). Πού μπορεί να οφείλεται; Κατα τ'αλλα κανένα σύμπτωμα από τα προαναφερθέντα...;

Δημοσ.

Βλέποντας το συγκεκριμένο νήμα, έρχομαι να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του carib, μια και στο δικό μου pavilion dv9542ev, κάηκε η κάρτα γραφικών, και ήταν ένα από τα τελευταία, που επισκευάστηκε από το συγκεκριμένο μαγαζί.

Έχω μόνο καλά λόγια και εντυπώσεις να καταθέσω, για την συγκεκριμένη επιχείρηση, παρά το γεγονός ότι το δικό μου laptop, φοράει chip τελευταίας έκδοσης και αναγκαστικά, έγινε αλλαγή mainboard. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και πολύ καλοί στην δουλειά τους, επιπρόσθετα σημειώνω ότι επισκευάστηκε ταχύτερα και φθηνότερα, από αυτά που ζητούσε η επίσημη αντιπροσωπεία.

Σημειώνω ότι, τους ανθρώπους δεν τους γνωρίζω από κοντά, αφού το μαγαζί βρίσκεται στη Θεσ/κη και εγώ μένω Λαμία, η όλη διαδικασία έγινε με courier, που συνεργάζεται με την επιχείρηση, χωρίς ουσιαστική δική μου ταλαιπωρία και με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι απελπισμένος! Αντιμετωπίζω πρόβλημαμε το μηχάνημά μου. Η οθόνη εμφανίζει τετραγωνάκια καφέ μετά από το μενού Ασφαλής Λειτουργία, Τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις που λειτουργούσαν κλπ. Δουελεύει με ασφαλή λειτουργία. Το πήγα στο plaisio service κ΄μου παν ότι έχει καεί η κάρτα γραφικών η οποία είναι ενσωματωμένη στη μητρική κ΄το κόστος ανέρχεται στα 400 ευρώ. Το μοντέλο είναι Hp Pavillion dv9500 με s/n: CNF7466G89 κ΄p/n: KC2115EA#b1A. Είναι εκτός εγγύησης. Έχω πάει σε 5 επισκευαστικά κ΄η κατώτερη τιμή που μου παν είναι 350€. Πείτε μου σας παρακαλώ οποιαδήποτε πληροφορία.

Δημοσ.

Ρε παιδια ενα λεπτό !! αφου ειμαστε τοσα ατομα που εχουμε τα ιδια προβληματα κ αφου η κατασκευαστρια εταιρεια ευθυνετε θα πρεπει η να μας αποζημιωση η να μας αντικαταστησει τα λαπτοπ!!! ειναι κατασκευαστικο το προβλημα! αν δεν εξαεριζεται σωστα με αποτελεσμα να καιγονται τα motherboard... δεν ειναι τυχαια τα προβληματα που παρουσιαζονται αλλα συγκεκριμενα! !!! πιστέυω πως θα πρεπει να τους καταγγείλουμε στο ΙΝΚΑ αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη... και την ειχα κ για αξιοπιστη εταιρεια την HP ...

Δημοσ.
φιλε μου..που βρισκεσαι στη Θεσσαλονικη?εχεις μαγαζι?

αν οχι μπορεις να μου δωσεις το τηλεφωνο σου?

---------- Προσθήκη στις 10:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:20 ----------

και γενικα καποιος απο εσας που επισκευασε laptop με παρομοια προβληματα..

μιλαμε τωρα οταν ειναι στην μη αναστρεψιμη φαση,δλδ εχει μαυρισει η οθονη..

Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη. http://www.computer-systems.gr'>http://www.computer-systems.gr

---------- Προσθήκη στις 00:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:44 ----------

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι απελπισμένος! Αντιμετωπίζω πρόβλημαμε το μηχάνημά μου. Η οθόνη εμφανίζει τετραγωνάκια καφέ μετά από το μενού Ασφαλής Λειτουργία, Τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις που λειτουργούσαν κλπ. Δουελεύει με ασφαλή λειτουργία. Το πήγα στο plaisio service κ΄μου παν ότι έχει καεί η κάρτα γραφικών η οποία είναι ενσωματωμένη στη μητρική κ΄το κόστος ανέρχεται στα 400 ευρώ. Το μοντέλο είναι Hp Pavillion dv9500 με s/n: CNF7466G89 κ΄p/n: KC2115EA#b1A. Είναι εκτός εγγύησης. Έχω πάει σε 5 επισκευαστικά κ΄η κατώτερη τιμή που μου παν είναι 350€. Πείτε μου σας παρακαλώ οποιαδήποτε πληροφορία.

http://www.computer-systems.gr . 90Ευρω + ΦΠΑ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω εχω εναν Pavilion dv9062ea!Επειτα απο πολυ παιδεμα,με τα γνωστα(οπως θα ειδατε στα αλλα post) κατεληξα να αλαξω μητρικη!Απο τοτε ολα καλα,αλλα ο επισκευαστης ρυθμισε το ανεμιστηρακι να δουλευει συνεχεια,προληπτικα!Επισης,αφαιρεθηκε και ο αριστερος μεντεσες της οθονης γιατι πιεζε μου ειπε τη μητρικη,και ζοριζε την καρτα γραφικων....!Τωρα χρησημοποιω το laptop στο ποδι και με ενοχλει,γιατι ειναι χαλαρη η οθονη μιας και εχει αντισταση μονο απο εναν μεντεσε,και πεφτει!Τι γινετε σε αυτη τη περιπτωση;;;

Ευχαριστω!!

Δημοσ.

εγω προσωπικα εχω ενα παρομοιο προβλημα.

Το θεμα με τις ψηλες θερμοκρασιες το απεκτησε οταν αρχισε το φαν του επεξεργαστη να κανει ενα περιεργο θοριβο οταν ειναι σε λητουργια.

Αλλο προβλημα απο τα παραπανω μεχρι στιγμης δεν μου εχει παρουσιασει.

να κανω upday το bios?εγω σκεφτομαι οτι πρεπει να αλλαξω το φαν ή χρειαζεται κατι αλλο? το μοντελο ειναι DV9820us.

Δημοσ.
Εγω εχω εναν Pavilion dv9062ea!Επειτα απο πολυ παιδεμα,με τα γνωστα(οπως θα ειδατε στα αλλα post) κατεληξα να αλαξω μητρικη!Απο τοτε ολα καλα,αλλα ο επισκευαστης ρυθμισε το ανεμιστηρακι να δουλευει συνεχεια,προληπτικα!Επισης,αφαιρεθηκε και ο αριστερος μεντεσες της οθονης γιατι πιεζε μου ειπε τη μητρικη,και ζοριζε την καρτα γραφικων....!Τωρα χρησημοποιω το laptop στο ποδι και με ενοχλει,γιατι ειναι χαλαρη η οθονη μιας και εχει αντισταση μονο απο εναν μεντεσε,και πεφτει!Τι γινετε σε αυτη τη περιπτωση;;;

Ευχαριστω!!

Γιατί να φτάσει σε αυτό το σημείο κάποιος, να βγάλει το μεντεσέ από την οθόνη???? Άκου εκεί ζόριζε την κάρτα γραφικών...

Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όχι να χαλάσουμε.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις να σου βάλει πάλι το μεντεσέ για την οθόνη.

Δημοσ.
Γιατί να φτάσει σε αυτό το σημείο κάποιος, να βγάλει το μεντεσέ από την οθόνη???? Άκου εκεί ζόριζε την κάρτα γραφικών...

Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όχι να χαλάσουμε.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις να σου βάλει πάλι το μεντεσέ για την οθόνη.

Μαλλον αυτο λεω να κανω...γιατι τωρα δε μπορω να κανω τη δουλεια μου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...