Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στη κάρτα γραφικών σε Pavilion DV2000 DV6000 DV9000 και Presario V3000 V6000

carib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από συσσώρευση αρκετών δειγμάτων των παραπάνω μοντέλων στο εργαστήριό μου με πρόβλημα στην κάρτα γραφικών τους νομίζω ότι οφείλω να ενημερώσω τους χρήστες του forum που πιθανόν να έχουν κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα.

Η HP προχώρησε σε επέκταση εγγύησης σε αρκετές εκδόσεις των παραπάνω φορητών υπολογιστών μετά από πρόβλημα υπερθέρμανσης που παρουσίασαν.Το σχετικό link είναι αυτό http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01087277&lc=en&cc=us .

Η HP προτείνει σαν λύση την αναβάθμιση του BIOS. Η λύση όμως θα είναι αποδοτική μόνο αν δεν έχουν αρχίσει τα συμπτόματα. Αν έχουν αρχίσει τότε πρέπει ο υπολογιστής να επιστραφεί στην HP για επισκευή με δικά της έξοδα.Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα από όσα HP μου ήρθαν για επισκευή δεν συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες των μοντέλων που δέχεται η HP πίσω για επισκευή. Αν έχετε πρόβλημα με το δικό σας ρίξτε μία ματιά στις λίστες του παραπάνω link μήπως είσαστε πιο τυχεροι.....

Τα συμπτώματα:

Στην αρχή : Κολάει ο υπολογιστής μετά από μερικά λεπτά ή έστω και μετά από μερικές ώρες χρήσης. Αν δεν έχετε κάποιο trojan ή άλλο πρόβλημα λογισμικού τότε ο φορητός δεν θα πρέπει να κολήσει ποτέ ανεξάρτητα από τη χρήση....

Σε επόμενο στάδιο η οθόνη λειτουργεί μόνο σε VGA mode ενώ σε υψηλότερη ανάλυση ή κολάει ή βγάζει τετραγωνάκια. Εναλλακτικά μπορεί να μην βγάζει τίποτα ή μονο άσπρη οθόνη στη δικιά του οθόνη και να παίζει κανονικά σε εξωτερική.

Στο τελικό στάδιο ο υπολογιστής δεν βγάζει τίποτα ούτε σε εξωτερική οθόνη, ανάβουν όμως τα λαμπάκια και μπορεί να κάνει μερικά σφυρίγματα (1 μακρύ και δύο κοντά συνήθως).

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να δηλώσω ότι από τα 20 περίπου DV που μου ήρθαν τους τελευταίους μήνες για επισκευή και τα 20 θα είχαν γλυτώσει το πρόβλημα αν είχε γίνει μία σωστή συντήρηση στο σύστημα ψύξης τους. Δυστυχώς η πρόσβαση εκεί είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτείται να λυθεί εντελώς ο υπολογιστής και να βγεί ακόμη και το mainboard από πάνω. Δεν μπορώ να περιγράψω ακριβώς τι συντήρηση απαιτείται όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όσο και να φυσίξετε εξωτερικά τους αεραγωγούς και όσι θερμοαγώγιμη πάστα και να βάλετε πάνω στον επεξεργαστή ή στην κάρτα γραφικών δεν θα πετύχετε ουσιαστικά τίποτα.

Ενημερωτικά από όσα DV μου ήρθαν για επισκευή μόνο 2 δεν κατάφερα να επισκευάσω και το κόστος γενικά ήταν 70-100Ευρώ. Όπότε ακόμη και αν το DV σας έχει αρχίσει να κολάει υπάρχουν ελπίδες φθηνής και αξιόπιστης επισκευής αρκεί να βρείτε κάποιον που να μπορεί να το αναλάβει υπεύθυνα.

Ξέρω ότι πολλοί θα θεωρήσουν το μήνυμά μου αυτό ως διαφήμιση οπότε αν ενοχλεί μπορείτε να το διαγράψετε.Πιστεύω όμως ότι θα βοηθήσει πολλούς κατόχους DV και θα γλυτώσουν από αρκετή ταλαιπωρία. Άλλωστε η πρότασή μου δεν είναι "φέρτε τον υπολογιστή σας σε εμένα να τον φτιάξω" αλλά "αν λειτουργεί ακόμη, κάντε συντήρηση του συστήματος ψύξης του και αν δεν λειτουργεί επικοινωνήστε με την HP μήπως δικαιούσαστε δωρεάν επισκευή".

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολυ διαφωτιστικο το post σου!!επιτελους βρηκα τι γινεται!!ακριβως τα ιδια συμπτωματα εχει και ο δικος μου dv9062ea!!δε τιθεται θεμα να καηκε η καρτα γραφικων ε;;Δηλ. μπορει να επισκευαστει;;τον εχω δυο χρονια και ειναι εκτος εγγυησης!!αν παω στην quest θα τον δεχτουν;;hp στη θεσσαλινικη υπαρχει;;

Δημοσ.
Πολυ διαφωτιστικο το post σου!!επιτελους βρηκα τι γινεται!!ακριβως τα ιδια συμπτωματα εχει και ο δικος μου dv9062ea!!δε τιθεται θεμα να καηκε η καρτα γραφικων ε;;Δηλ. μπορει να επισκευαστει;;τον εχω δυο χρονια και ειναι εκτος εγγυησης!!αν παω στην quest θα τον δεχτουν;;hp στη θεσσαλινικη υπαρχει;;

Τι ακριβώς κάνει ο υπολογιστής σου? Ναι ως σήμερα έχω επισκευάσει αρκετά DV9000 με αυτό το πρόβλημα (και εγώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκομαι).

Είναι ο κωδικός του μοντέλου σου στη λίστα της σελίδας που έδωσα? Δεν είμαι σίγουρος για το ποια είναι η αντιπροσωπία αλλά κάνε μία ερώτηση στη Quest και αν θέλεις ενημέρωσε μας και εδώ.

Δημοσ.
Τι ακριβώς κάνει ο υπολογιστής σου? Ναι ως σήμερα έχω επισκευάσει αρκετά DV9000 με αυτό το πρόβλημα (και εγώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκομαι).

Είναι ο κωδικός του μοντέλου σου στη λίστα της σελίδας που έδωσα? Δεν είμαι σίγουρος για το ποια είναι η αντιπροσωπία αλλά κάνε μία ερώτηση στη Quest και αν θέλεις ενημέρωσε μας και εδώ.

ο κωδικος μοντελου μου ειναι(products number): RR342EA series:dv9062ea

και δε περιλαμβανεται στη λιστα αριθμων μοντελων της σελιδας HP Pavilion dv90xx!(τσεκαρε το κι εσυ,καλτερα)Οποτε λιγο χλωμο για quest δε νομιζεις;;

Στην αρχή : Κολoυσε ο υπολογιστής μετά από μερικές ώρες χρήσης(gaming)Τωρα το pc λειτουργει μονο σε κατασταση vga (και safe mode),ενώ σε υψηλότερη ανάλυση(πανω απο 1024χ768) ή οθονη κολάει και αφου βγαλει στιγμιαια την εξης εικονα http://www.insomnia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=15816&stc=1&d=1234388033 επανεκινειτε αυτοματα!Εχω κανει ανανεωση drivers,format αλλα τπτ,το προβλημα παραμενει!Μολις εγκαταστησω gforce drivers δε τους δεχεται και αφου αναβοσβηνει 2-3 φορες η οθονη κανει επανεκινηση!Ξανα τα ιδια μετα...(vga mode)

Ποια ειναι η διευθυνση του μαγαζιου σου;;να το συζητησουμε κι απο κοντα!

post-103713-129062985961_thumb.jpg

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας. Εγω δυστυχως δεν το προλαβα και φαινεται πως εχει καει η καρτα γραφικων μου. Βασικα εχει σιγουρα καει! =( Συν οτι ειχα σχεδον παντα προβληματα με τη θερμοτητα. Η εγκυηση μου τελειωσε τον Αυγουστο. Ξερεις μηπως αν δικαιουμε την δωρεαν επισκευη? Το μοντελο μου πρεπει να ειναι στη λιστα (θα το ελεγξω και θα σας πω με σιγουρια) γιατι ειναι το dv9312ea. και αν δεν τη δικαιουμε το κοστος θα μου βγει περιπου 400€???? γιατι αμα ειναι ετσι δεν νομιζω να με πολυ συμφερει... Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.
Γεια σας. Εγω δυστυχως δεν το προλαβα και φαινεται πως εχει καει η καρτα γραφικων μου. Βασικα εχει σιγουρα καει! =( Συν οτι ειχα σχεδον παντα προβληματα με τη θερμοτητα. Η εγκυηση μου τελειωσε τον Αυγουστο. Ξερεις μηπως αν δικαιουμε την δωρεαν επισκευη? Το μοντελο μου πρεπει να ειναι στη λιστα (θα το ελεγξω και θα σας πω με σιγουρια) γιατι ειναι το dv9312ea. και αν δεν τη δικαιουμε το κοστος θα μου βγει περιπου 400€???? γιατι αμα ειναι ετσι δεν νομιζω να με πολυ συμφερει... Ευχαριστω πολυ.

Τι ενοείτε έχει καεί? Στην πραγματικότητα δεν καίγεται αλλά ξεκολάει ο επεξεργαστής της. Τι κάνει τώρα ο υπολογιστής? Εγώ προσωπικά έχω επισκευάσει αρκετά DV τους τελευταίους μήνες και το κόστος είναι 70-90Ευρώ.

Δημοσ.
Τι ενοείτε έχει καεί? Στην πραγματικότητα δεν καίγεται αλλά ξεκολάει ο επεξεργαστής της. Τι κάνει τώρα ο υπολογιστής? Εγώ προσωπικά έχω επισκευάσει αρκετά DV τους τελευταίους μήνες και το κόστος είναι 70-90Ευρώ.

Βασικα, ανοιξα το λαπτοπ χθες (που πριν απο 2 ωρες δουλευε μια χαρα) και η οθονη δε δουλευε καθολου. δοκιμασα οτι μπορουσα εκεινη τη στιγμη και δεν καταφερα να το ανοιξω. Μετα βρηκα μια αλλη οθονη που δουλευει μια χαρα και την συνδεσα με το λαπτοπ. Πηγα να το ανοιξω κανονικα και μεχρι και τα γραμματα απο το συστημα ειχαν περιεργες γραμμες. Φορτωνουν τα windows και ετα βγαζει μπλε οθονη. μπαινω με safe mode και τα γραφικα ειναι στη μικροτερη αναλυση με 4χρωματα κι δεν εχω αλλη επιλογη. εκει καταλαβα οτι μαλλον τα εφτισε η καρτα... Τελος απενεργοποιηση την καρτα γραφικων κι μετα εμπαινα κανονικα στα windows (με χαλια γραφικα βεβαια) αλλα παλι δεν δουλευε η οθονη του λαπτοπ..... αυτα εχουν συμβει στο ηρωικο μου μηχανηματκι! =)

Δημοσ.
Βασικα, ανοιξα το λαπτοπ χθες (που πριν απο 2 ωρες δουλευε μια χαρα) και η οθονη δε δουλευε καθολου. δοκιμασα οτι μπορουσα εκεινη τη στιγμη και δεν καταφερα να το ανοιξω. Μετα βρηκα μια αλλη οθονη που δουλευει μια χαρα και την συνδεσα με το λαπτοπ. Πηγα να το ανοιξω κανονικα και μεχρι και τα γραμματα απο το συστημα ειχαν περιεργες γραμμες. Φορτωνουν τα windows και ετα βγαζει μπλε οθονη. μπαινω με safe mode και τα γραφικα ειναι στη μικροτερη αναλυση με 4χρωματα κι δεν εχω αλλη επιλογη. εκει καταλαβα οτι μαλλον τα εφτισε η καρτα... Τελος απενεργοποιηση την καρτα γραφικων κι μετα εμπαινα κανονικα στα windows (με χαλια γραφικα βεβαια) αλλα παλι δεν δουλευε η οθονη του λαπτοπ..... αυτα εχουν συμβει στο ηρωικο μου μηχανηματκι! =)

Οκ. Τότε το πρόβλημα είναι αντίστοιχο με του φίλου Δημήτρη που ανέβασε τη φωτογραφία παραπάνω. Το συγγεκριμένο νομίζω ότι έχει πλέον επισκευαστεί καθώς εδώ και 2 μέρες το έχω και λειτουργεί κανονικά χωρίς να βγάζει γραμμές κτλ οπότε θεωρώ ότι και το δικό σας έχει εξήσου καλές πιθανότητες να επισκευαστεί.

Δημοσ.

Ναι υπάρχει αλλά δεν θυμάμαι τη διεύθυνση είναι η εταιρία login πάρε τηλ στην Αθήνα να σου πουν 2106087100

Δημοσ.
Ναι υπάρχει αλλά δεν θυμάμαι τη διεύθυνση είναι η εταιρία login πάρε τηλ στην Αθήνα να σου πουν 2106087100

Ή μπορείς να τον πας στον carib ;)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κάποιο ανάλογο πρόβλημα αντιμετοπίζω και εγώ με την κάρτα γραφικών που μου χωρίζει την οθόνη σε 4 οριζόντια κομμάτια και επίσης οι εξόδοι που έχει για εξωτερική οθόνη δεν λειτούργούν.

@carib: Αν θές στείλε μου με pm κάποιο τηλ επικοινωνίας να μιλήσουμε αν γίνετε να σου το στείλω για να το επισκευάσεις.

Ευχαριστώ!

:-)

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα του Insomnia .

Εδώ και μέρες αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το laptop μου (DV9312ea).

Μετά από επικοινωνία με την HP η απάντηση ήταν ότι το p/n δεν ανήκει στην λίστα που έχουν για τα προβληματικά και ότι χρειάζεται αλλαγή motherboard μίας και η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη .

Λόγω του ότι το pc είναι σε άριστη κατάσταση και δεν σκοπεύω να το πετάξω θα ήθελα μιας και το πρόβλημα έχει εμφανιστεί και σε αλλά παιδία αν γνωρίζεται που μπορώ να απευθυνθώ για να σώσω το laptop .

Ευχαριστώ προκαταβολικά ….

Σπύρος

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:47 ----------

Αν γνωρίζει κάποιος ας ρίξει καμία ιδέα

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Καλημέρα στην παρέα του Insomnia .

Εδώ και μέρες αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το laptop μου (DV9312ea).

Μετά από επικοινωνία με την HP η απάντηση ήταν ότι το p/n δεν ανήκει στην λίστα που έχουν για τα προβληματικά και ότι χρειάζεται αλλαγή motherboard μίας και η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη .

Λόγω του ότι το pc είναι σε άριστη κατάσταση και δεν σκοπεύω να το πετάξω θα ήθελα μιας και το πρόβλημα έχει εμφανιστεί και σε αλλά παιδία αν γνωρίζεται που μπορώ να απευθυνθώ για να σώσω το laptop .

Ευχαριστώ προκαταβολικά ….

Σπύρος

ΜΗΝ ανησυχείς φίλε , προφανώς είναι μέσα στην εγγύηση το laptop σου ! Να ξέρεις ότι ο Ο Αστικός Κώδικας (άρθρο 554) προβλέπει πως ο αγοραστής έχει το δικαίωμα εγγύησης από το κατάστημα αγοράς για δύο χρόνια , οπότε η εγγύησή σου είναι το λιγότερο 2 χρόνια!!!!!!

Σχετικά με το πρόβλημα που λες , ΑΝ όντως είναι μέσα στα "προβληματικά" ... και ΕΙΝΑΙ και μέσα στην εγγύηση, θα σου αντικαταστήσουν τα κομμάτια που έχουν πρόβλημα!

Επικοινώνησε με τα κεντρικά και θα σου πουν τι θα κάνεις! Θα σε στείλουν στο κοντινότερο σε σένα εξουσιοδοτημένο service!!!

Έχω και γω HP και είμαι ΥΠΕΡευχαρηστημένος με το service τους!!!:-)

Δημοσ.

Και αν η εγγύηση του μηχανήματος έχει λέιξει τον προυγουμενο μήνα και δεν είναι στη λίστα της HP τοτε δεν υπάρχει λύση ? . Επικοινώνησα με την HP μου είπαν ότι τα συμπτωματα ειναι όμιοα με αυτα που έιχαν το προβλημά αλλα δεν μπορουν να κάνουν κάτι . Τι λετε εσείς ?

Ειναι κριμα το μηχανημα να το αφήσω ..

Δημοσ.
Και αν η εγγύηση του μηχανήματος έχει λέιξει τον προυγουμενο μήνα και δεν είναι στη λίστα της HP τοτε δεν υπάρχει λύση ? . Επικοινώνησα με την HP μου είπαν ότι τα συμπτωματα ειναι όμιοα με αυτα που έιχαν το προβλημά αλλα δεν μπορουν να κάνουν κάτι . Τι λετε εσείς ?

Ειναι κριμα το μηχανημα να το αφήσω ..

Μπορεί να μην είναι τότε πρόβλημα στο hardware ... αλλά να έχεις πρόβλημα στο software!

Βασικά μπες εδώ και κάνε ΟΛΕΣ τις αναβαθμίσεις , δώσε έμφαση στο ΒΙΟS και στο Firmware!

Επίσης αναβάθμισε και τους drivers της nvidia!

Good Luck!:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...