Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
αυτο λεμε ρε Poulinos, οτι για καλο ανοιξαν οι τηλεπιοκοινωνιες για να υπαρξη αναπτυξη και να ξεκουνηθει ο ΟΤΕ απο τη αναλγησια του κρατικου μηχανισμου, δε μπορω να ξερω τι και ποσα χρειαζονται για να λειτουργησει ο ΟΤΕ. Δυο ειναι αυτα που ξερω. Οτι οι εγκαταστασεις που πρεπει να λειτουργησουν κατω απο τη στεγη του ΟΤΕ ουδεμια σχεση εχουν με τις εγκαταστασεις των εναλλακτικων και οτι υπο κρατικη διοικηση τα πραγματα ποτε δε γινονται οπως πρεπει. Ισως θα επρεπε ενας συγκεκριμενος φορεας να αναλανει τη διαχειρηση του τμηματος του δικτυου που ανηκει στον Ελληνικο λαο και να ανεξαρτητοποιηθει απο τον ΟΤΕ

Πες τα Χρυσόστομε....

Δεν έχω καταλάβει γιατί αυτοί οι αρχιμαλ@κες του ελληνικού κράτους δεν έχουν χωρίσει τη συντήρηση του δικτύου και την λιανική του ΟΤΕ σε δύο εταιρίες.

Το δίκτυο (backbone και last mile) παραμένει υπό κρατικό έλεγχο, με ιδιωτικό management και υποδομές που θα τις πληρώνουν όλοι ισόποσα,

και η λιανική (συνδρομητές και υπηρεσίες) ιδιωτικοποιείται.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ (λένε ότι) θέλανε να κάνουν απελευθέρωση της αγοράς, άφησαν τον ΟΤΕ ως μία ενιαία οντότητα να πουλάει και λιανική και να έχει και το δίκτυο.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από αυτό.

Και τώρα τι ακριβώς πούλησαν στους Γερμανούς? Και τη συντήρηση του δικτύου και τη λιανική ?

Ρε τι ζώα είναι αυτά??

Έχω ΟΝ πάνω από χρόνο και κάθε 2 μήνες εκεί που είμαι μια χαρά όλο και κάποια βλακειούλα θα γίνει και θα τρέχω...μία το τηλέφωνο ,μία το ιντερνετ....Τον Αύγουστο είχε κοπέι το τηλέφωνο και το ιντερνετ για ένα μήνα,τους πήρα τηλέφωνο 200 φορές και το αποτέλεσμα μηδέν...Τους παίρνω στο τέλος και τους λέω ότι ετοιμάζω καταγγελία.Σε χρόνο ρεκόρ είχα τηλέφωνο και ίντερνετ ως εκ θαύματος.Τους ξαναπαίρνω και τους λέω μην τολμήσετε να στείλετε λογαριασμό για αυτόν τον μήνα γιατί θα σας τρέξω...

Τελικά φοβήθηκαν και δεν πλήρωσα για τον Αύστο τίποτα.Από τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (φτού φτού) κι η ταχύτητα που κλειδώνω είναι στα 8 mb/s.

H ερώτηση μου είναι...αν αλλάξω πάροχο υπάρχει περίπτωση να πιάσω μεγαλύτερη ταχύτητα ή αυτά είναι στάνταρ;Δηλαδή ότι ταχύτητα έπιασα στην Ον θα πιάνω σε όλους;

ΥΓ.Αν βοηθάει μένω Χαϊδάρι.

Έχω μια μικρή εταιρία πληροφορικής.

Ήμουν σε OTE-VIVODI (shared LLU) με adsl απλό (έως 8mbit) over ISDN. ΠΟΤΕ δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό (πέρα από 1-2 reset στο netmode) εδώ και 4 χρόνια).

Πήγα στην On το Νοέμβριο (On Office 24/1 με δύο γραμμές).

Μου κόψανε τη γραμμή χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να μου έχουν στείλει τον εξοπλισμό (ενώ στη σύμβαση λέγανε ότι θα κοπεί μόνο για λίγες ώρες τη μέρα της μεταφοράς, και ότι θα μου έχουν στείλει τον εξοπλισμό πρώτα και θα με έχουν ενημερώσει για την ημερομηνία της μεταφοράς - ενεργοποίησης).

Μετά από 10 τηλέφωνα , ώρες αναμονής στο κωλοhelpdesk τους, και τις σχετικές Παναγίες (βγήκε off το site μας , τα τηλέφωνα, και τα emails που έχουμε σε exchange), ήρθε τεχνικός με το pirelli και έκανε την ενεργοποίηση μετά από 2 μέρες.

Πήρα 100 τηλέφωνα γιατί συνέχεια είχα διακοπές, τελικά με κατέβασαν στα 9mbit για να μην αποσυνδέεται (φταίει η γραμμή !!!!!).

Πήρα 100 τηλέφωνα για να μου ενεργοποιήσουν τον τηλεφωνητή...

Πήρα 100 τηλέφωνα για να ενεργοποιήσουν την αναγνώριση κλήσεων...

Από τις 12 Ιανουαρίου κόπηκαν τα πάντα και έμεινα για 3 εβδομάδες χωρίς οποιαδήποτε επικοινωνία (καλωδιακή βλάβη μου είπαν, φταίει ο ΟΤΕ).

Έδινα τη βλάβη κάθε μέρα ουρλιάζοντας μπας και γίνει κάτι.

Θεωρητικά διορθώθηκε η βλάβη μετά από τρεις εβδομάδες, αλλά ακόμα και σήμερα κάνει 15 διακοπές τη μέρα και με θόρυβο απίστευτο (σαν να είμαι σε ΚΕΠΥΚ με μανιβέλλες στη μονάδα).

Το router συγχρονίζει στα 3mbit (interleave) και με διακοπές σχεδόν κάθε 5 λεπτά.

Επειδή δεν μπορούσα να είμαι όλη τη μέρα στο τηλέφωνο με το κωλοsupport τους για να κάνουν reset το router, και επειδή πλέον δεν μου έδιναν καμιά λύση, έφαγα 2 μέρες και έφτιαξα ένα VBSCRIPT που τρέχει κάθε 3 λεπτά (scheduled task) και κάνει RETRAIN ADSL στο Pirelli αν δεν παίρνει ping από συγκεκριμένο web url (τους DNS servers μας που είναι εξωτερικοί).

Τουλάχιστον με αυτό μπορούμε και ψιλοδουλεύουμε τα emails μας και δεν έχουμε γίνει 100% ρόμπα ...

Τους έχω ζητήσει με 3 τουλάχιστον φαξ και 5 επικοινωνίες στο 13808, να μου στείλουν το αρχείο κλήσεων και βλαβών μας προς αυτούς, και τις σχετικές βλάβες που έχουν δώσει αυτοί στον ΟΤΕ (επειδή συνεχώς επικαλούνταν προβλήματα δικτύου), για να κάνουμε αγωγές , αλλά με έγραψαν και δεν έστειλαν τίποτα...

Φυσικά, έχω κάνει αίτηση μεταφοράς πίσω στον ΟΤΕ.

Προσπάθησα να σπάσω το μονοπώλιο αλλά όχι και εις βάρος της επιχείρησης μου και της επιβίωσης μου. Τέτοια αθλιότητα δεν την περίμενα.

Και θα τα πούμε και στα δικαστήρια, αν δεν έχουν κλείσει μέχρι τότε.

Καλημερα ,οχι δεν παρεξηγηθηκα απλως λεω το παραπονο μου ,το πιο σημαντικο δεν το εγραψα ειχα προβλημα με το adsl πηρα τηλ. ενα 801.... μετα μου δωσανε ενα 12.. (δεν τα θυμαμαι) ολα αυτα γυρω στις 23¨00 το βραδυ κ τελικα ξερεις ποια ηταν η απαντηση ? Το τμημα ειναι ανοιχτο απο το πρωι μεχρι τις 21:00 το βραδυ κ εμεινα ΚΑΓΚΕΛΟ :X ,γιατι λοιπον η Ον να εχει 24ωρη τηλ. εξυπηρετηση κ ο Οτε που ειναι πιο σωστος (που εχει τις βασεις...) να μας γραφει στα ...ρια του,δεν του βγαινει ρε παιδι μου να εχει 24ωρη τηλ. εξυπηρετηση ? Ας μεγαλωσει το παγιο :X :lol::lol::lol::lol::lol: για να παρει υπαλληλους (πλακα κανω ετσι :-)) .

Καταλαβες λοιπον ,δεν ειναι κακο να σεβοντε το καταναλωτη κ να προσφερουν υπηρεσιες συμφωνα με τις υπαρχουσες αναγκες που υπαρχουν κ οχι να μενουν πισω .Καλημερα κ παλι.

Το εταιρικό support της On "δουλεύει" 09:00-20:00 καθημερινές και 09:00-17:00 το Σάββατο (μόνο το home δουλεύει 24ωρο). Τώρα τελευταία πήρα τηλέφωνο ένα Σάββατο (από τα πολλά) στις 11:00 το πρωί και έβγαινε ο τηλεφωνητής που ανέφερε τα παραπάνω ωράρια, αλλά το τμήμα ήταν κλειστό :confused::confused: και σε προωθούσε στο Home support , απλά για να καταγράψουν το μήνυμα σου και να σε γράψουν στα @ρχiδι@ τους μέχρι τη Δευτέρα το πρωί :mad::mad: .

Έχω μάθει σχεδόν όλους τους τεχνικούς και τους τηλεφωνητές με τα επώνυμα τους (Καραγιάννης, Τζούρος, Χαριτάτου, Παπαδόπουλος κλπ.)

Η δουλειά μου όμως δεν γίνεται.

Ολόκληρο τμήμα support δουλεύει με 10-15 άτομα προσωπικό, και όλες τις εξωτερικές εργασίες τις δίνουν υπεργολαβία, ενώ μαθαίνω ότι δεν πάει κανείς υπεργολάβος να δουλέψει για αυτούς, γιατί τους χρωστάνε τα κέρατα τους.

Από το γ@μ..... το τηλέφωνο όμως βλάβη δεν φτιάχνεται, εγώ αυτό ξέρω...

σωστος για αυτο που λες αλλα θα σου πω και κατι αλλο.αν ο οτε εφτιαχνε πραγματι τις βλαβες σε 2 μερες οπως λεει τοτε ολοι οι εναλακτικοι θα ειχαν το 1/3 δουλειας απο αυτο που εχουν τωρα.αλλα εδω που κατηγορω τους εναλακτικους ειναι οτι εφοσον η κατασταση ειναι ετσι και δεν προκειτε να αλλαξει οτι θα πρεπε να ειχαν παραπανω ατομα.

Απ' ότι έμαθα με τον πιο σκληρό τρόπο, ο γ@μΟΤΕ δίνει τις βλάβες των εναλλακτικών σε εργολάβους, οι οποίοι δεν επαρκούν (ή/και είναι στα τέτοια τους) και κάνουν 3-4 εβδομάδες για να τις φτιάξουν.

Τις δικές του βλάβες, προσπαθεί και τις διορθώνει πιο γρήγορα με δικό του προσωπικό.

Φυσικά και σαμποτάρει τους εναλλακτικούς, αφού είναι ανταγωνιστής τους, και έχει και τη συντήρηση του δικτύου (για αυτό λέω στην αρχή ότι το ελληνικό κράτος αποτελείται από αρχιμ@λ@κες) και δεν υπάρχει κοινή λογική...

οι παροχοι εχουν πραγματικα ελαχιστο προσωπικο...

επισης θα προτεινα οι παροχοι να ειχαν και ρητρα προς τον οτε για τις βλαβες τους γιατι ο οτε εχει αρκετουλικες βλαβες. οι νεες συνδεσεις εχουν προχωρισει αρκετα (λογικο λογω ανταγωνισμου) και γινονται μεσα σε μια δυο μερες αλλα οι βλαβες.... γιουχου!

Αυτό που είπα παραπάνω, για τα 15 άτομα ισχύει... Και κανείς από αυτούς δεν βγαίνει έξω σε πελάτες. Τρελλό χαϊλίκι αδερφέ!!!!!

Οπως λες δεν προλαβαίνουν να ελεγξουν τις βλαβες. Ωραια, δεκτο. Τοτε γιατι τις επιστρέφουν χωρις ελεγχο εντος 24ωρου ως επιδιορθωμένες, ή ακομα χειρότερα, τις επιστρεφουν ως βλαβες στη χωνευτή; Το RUO μιλάει για προθεσμία 24 ωρων για ελεγχο βλάβης στο ζευγος, οποτε κι εμεις τι να κανουμε, δινουμε πίσω τη βλάβη (με autoresponder?? :P) και συνεχίζουμε την οινοποσία στο κοντινο ταβερνάκι..

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες, το ξύσιμο γινεται με τσουγκράνα.. :fear:

Αυτή την κομπίνα την ξέρω κι εγώ.

Η λύση είναι να ξαναδίνεις τη βλάβη 100 φορές τη μέρα , γιατί τους τσούζει αυτό...

Ή να τους στέλνεις συνέχεια fax τα οποία να τα κοινοποιείς και στην ΕΕΤΤ..

Γενικά μιλώντας, είμαι σίγουρος ότι ο ΟΤΕ σαμποτάρει τους εναλλακτικούς, και πιστεύω επίσης ότι δημιουργεί και βλάβες επίτηδες .

Δεν εξηγείται αλλιώς , πως έχω τέτοια απίστευτα προβλήματα μέσα στο τρίμηνο που είμαι στην On, ενώ τόσα χρόνια δεν είχα ούτε μια διακοπή.

Από την άλλη, οι εναλλακτικοί χρωστάνε όλοι τα κέρατα τους, ξεκίνησαν όπως πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα με ηλίθια business plans, χωρίς κεφάλαια, και με μοναδικό στόχο την αρπαχτή και την μεταπώληση, και όντως θα μείνουν 2 ή 3 το πολύ.

Η On συγκεκριμένα, έχει δάνεια διπλάσια από τον τζίρο της. Πως διάολο λοιπόν θα τα πληρώσει ?? Κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να τα αναχρηματοδοτήσει, και τότε ΤΕΛΟΣ!!!

Τώρα που θα ξαναγυρίσω στον ΟΤΕ, με μηδενική πλέον υπομονή , θα κόψω τις ευγένειες. Και το καλό με τον ΟΤΕ είναι ότι έχει και τα καταστήματα, όπου εκεί θα εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλλους, έτσι και μου το παίξει κανένας έξυπνος.

Τους άλλους τους αγιογδύτες μόνο από το τηλέφωνο μπορούσες να του βρίσεις, τώρα όμως θα πληρώνω παραπάνω , αλλά θα μπορώ να σβερκώνω κιόλας.

Δημοσ.

logika το ζευγαρι σου εχει χαλασει ποιοτικα και κλειδωνεις πιο κατω αλλα ο οτε αλλαγη ζευγους δεν κανει ετσι απλα.και απειρα ζευγαρια χαλανε και σκουριαζουν.οι απλες οι βλαβες αλλαγες ζευγους φτιαχονται απο οτε.εναερια ζευγαρια και οτι εχει σχεση με αλλαγη καλωδιου ειναι εργολαβια.και οσο συνεχιζει ο οτε να μαμαει ετσι ετσι θα κλεινουν ετερειες διαφορες .οχι οτι οι ετερειες δεν κανουν λαθη αλλα.....β.για να ακους θορυβο γραμμη εκει 99 τις 100 ειναι χαλκος.συν οτι ο καθενας στον εναλακτικο προσπαθει να φτιαχνει και κοματια που δεν ειναι στην ιδιοκτησια του.παραδειγματα πραγματικα .καποια στιγμι ειχε χαλασει το εναεριο καλωδιο και δωθηκε πολλες φορες βλαβη σε οτε και ο οτε δεν πηγε να το φτιαξει .τελικα αφου εγινε πατεντα και ενωθηκε σωστα για να παιξει περασα μετα απο 6 μηνες για να δω οτι δεν το ιχαν φτιαξει ακομα.προβληματα σε εναερια καλωδια που ο οτε δεν τα φτιαχνει και σου κλεινει τις βλαβες και πας εσυ να κανεις αλλαγη ζευγους στο εναεριο η να περασεις δευτερο εναεριο δικτυου.και οπως λες να σβερκωσεις δεν εχει νοημα διοτι με τον υπαλληλο θα μιλας.επισης εχω δει το ιδιο προβλημα με εναλακτικο σε 2 διαμερισματα στην ιδια πολυκατοικια.φενεται οτι ο οτε επιτηδες δεν τα ιχε φτιαξει σωστα.το ιδιο προβληματα δεν γινετε να υπαρχει ταυτοχρονα σε δυο.ειναι απειρα αμα κατσουμε να τα αναλυσουμε.

Δημοσ.
logika το ζευγαρι σου εχει χαλασει ποιοτικα και κλειδωνεις πιο κατω αλλα ο οτε αλλαγη ζευγους δεν κανει ετσι απλα.και απειρα ζευγαρια χαλανε και σκουριαζουν.οι απλες οι βλαβες αλλαγες ζευγους φτιαχονται απο οτε.εναερια ζευγαρια και οτι εχει σχεση με αλλαγη καλωδιου ειναι εργολαβια.και οσο συνεχιζει ο οτε να μαμαει ετσι ετσι θα κλεινουν ετερειες διαφορες .οχι οτι οι ετερειες δεν κανουν λαθη αλλα.....β.για να ακους θορυβο γραμμη εκει 99 τις 100 ειναι χαλκος.συν οτι ο καθενας στον εναλακτικο προσπαθει να φτιαχνει και κοματια που δεν ειναι στην ιδιοκτησια του.παραδειγματα πραγματικα .καποια στιγμι ειχε χαλασει το εναεριο καλωδιο και δωθηκε πολλες φορες βλαβη σε οτε και ο οτε δεν πηγε να το φτιαξει .τελικα αφου εγινε πατεντα και ενωθηκε σωστα για να παιξει περασα μετα απο 6 μηνες για να δω οτι δεν το ιχαν φτιαξει ακομα.προβληματα σε εναερια καλωδια που ο οτε δεν τα φτιαχνει και σου κλεινει τις βλαβες και πας εσυ να κανεις αλλαγη ζευγους στο εναεριο η να περασεις δευτερο εναεριο δικτυου.και οπως λες να σβερκωσεις δεν εχει νοημα διοτι με τον υπαλληλο θα μιλας.επισης εχω δει το ιδιο προβλημα με εναλακτικο σε 2 διαμερισματα στην ιδια πολυκατοικια.φενεται οτι ο οτε επιτηδες δεν τα ιχε φτιαξει σωστα.το ιδιο προβληματα δεν γινετε να υπαρχει ταυτοχρονα σε δυο.ειναι απειρα αμα κατσουμε να τα αναλυσουμε.

Πραγματικά δεν αντέχω να ασχοληθώ άλλο με το θέμα.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση, πως τα πήρε όλα ο διάολος μόλις πήγα στην On, γι αυτό και πιστεύω ότι επίτηδες έχουν προκληθεί βλάβες που δεν διορθώνονται.

Φυσικά αυτό δεν το επικαλείσαι στο δικαστήριο, αλλά μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση για τη χασούρα σου, και σε αυτή την περίπτωση αυτό θα κάνω.

Πλάκα θα έχει , τώρα που θα γυρίσω πίσω στον ΟΤΕ να με πληρώνουν κιόλας (την αποζημίωση εννοώ) γιατί θα τον συμπεριλάβουμε και αυτόν στην αγωγή.

Μέχρι δικό μου ηλεκτρολόγο έφερα για να τσεκάρει και να μετρήσει την εγκατάσταση του κτιρίου για να βεβαιωθώ ότι δεν φταίω εγώ.

Δυστυχώς όσο ισχύει αυτό το καθεστώς με τον ΟΤΕ ιδιωτικοδημόσιο και τους εναλλακτικούς στην αρπαχτή,ο ανταγωνισμός σταδιακά θα χαθεί , και θα μείνει πάλι ο ΟΤΕ και άλλοι 2-3.

Δημοσ.

εχεις δικιο.και γενικα μεσα στο σπιτι ειναι καπως πιο δυσκολο να γινει κατι απο την στιγμη που επαιζες τοσο καιρο.αμα δνε επαιζε απο την αρχη οκ αλλα αμα επαιξει ειναι 1 στις 1000 να γινει κατι.οσο για τον ηλεκτρολογο μην τους πιστευειςκαι πολυ διοτι οι μισοι απο αυτους απλα δεν ξερουν και το μονο που μετρανε ειναι μια ταση και τιποτε αλλο διοτι δεν ξερουν καν τι ειναι το adsl πως παιζει κτλ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω παντως σαν οικιακος χρήστης είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την σύνδεση και χρησιμοποιω αρκετα την τηλεοραση.

Με εξαίρεση βέβαια μέχρι την ενεργοποιηση της γραμμής που έπρεπε να παρακαλέσω να μου στείλουν τον εξοπλισμό (δυσκολο να πετυχεις υπαλληλο που να μπορει να συννενοηθεί).

Δεν θέλουν όλοι να πληρώνουν τον ΟΤΕ για να έχουν τηλεφωνο.

Αν κυνδινέψει νομίζω πως θα την απορροφησει η Forthnet όπως και τη Nova...

Δημοσ.
πολλες ετερειες εχουν να βαλουν λουκετο η να εξαγοραστουν απο αλλες.

Από κανέναν Γερμανό ίσως που είναι και της μόδας τωρα!!!:lol::lol::lol::lol:

• Super Moderators
Δημοσ.
πολλες ετερειες εχουν να βαλουν λουκετο η να εξαγοραστουν απο αλλες.

η Ναυτεμπορική έριξε rumor ότι η Forthnet σκέφτεται να εξαγοράσει την On Telecoms :P

Δημοσ.

h ον εχει καμποσους πελατες απλα αππο την αλλη δεν εχει ρευστο και ψαχνει επενδυτη κτλ για να μπει χρηματιστηριο κτλ.τωρα αμα την εξαγορασει τι θα γινει με την tv της on δεν ξερω η αν θα τους ριξουν ολους σε dslam forthnet η δεν ξερω τι τθα γινει.αλλα πρεπει να εχει κοντα στους 80.000 πελατες η On.

Δημοσ.

Πως και απέκτησε τόσους πολλούς η εν λόγο εταιρία μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια;Λόγω διαφήμισης να φανταστώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...