Προς το περιεχόμενο

Dock, Expose, Taskbar και λοιπές φιλοσοφικές αναζητήσεις

elven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και μένα τα corners με βοηθάνε απίστευτα. Πας οπουδήποτε μόνο με κινήσεις από το ποντίκι. Κάτω αριστερά, expose, κάτω δεξιά, spaces.

Μικραίνεις και λίγο το dock για να μη τα ενεργοποιείς κατά λάθος και μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν βάζεις hot corners ?? Προσωπικά ποτέ μου δεν πάτησα fn + f8 για expose ... Αντιθέτως πάω πάνω δεξια και boom .. ( όπως λέει και ο Steve :lol: ) Expose για specific app δεν χρησιμοποιώ .. Ποτέ μου δεν έχω τόσα πολλά ανοικτά ... Ή αν έχω, χρησιμοποιώ αρκετά το cmd + h για εκείνα που θέλω να είναι μόνιμα στο backround ...

Εχω hot corners αν κ κυριως χρησιμοποιω κουμπι απο το ποντικι που ενεργοποιει κατευθειαν το expose..

Αυτο θα ηθελα:

Μια απλη taskbar-χωρο στο dock, οπου θα βλεπαμε κατευθειαν, ευκολα κ σε σταθερο μερος (χωρις να ειναι ανακατεμενες με τα shortcuts) ποιες ειναι οι ανοιχτες εφαρμογες .

Πχ πως οταν κανουμε minimize τα παραθυρα, μαζευονται σε συγκεκριμενο μερος, με συγκεκριμενη σειρα(αναλογα με το ποιο εκανες πρωτο minimize) κ μπορουμε πανευκολα να τα επιλεξουμε με ενα κλικ χωρις ψαξιμο(λογω συγκεκριμενης σειρας).

Η αλήθεια είναι ότι το dock είναι αρκετά δύσχρηστο στην ουσία έτσι όπως είναι τώρα είναι ένα αρκετά αναβαθμισμένο quick lunch των windows..

σίγουρα χρειάζεται αναβάθμιση αν και δεν νομίζω ότι έτσι όπως είναι τώρα μπορεί να γίνει κάτι...μάλλον πρέπει να γίνει ανασχεδιασμός από την αρχή.

Προσωπικά πλέον το έχω συνηθίσει αλλά και πάλι βρίσκω την taskbar των windows πολύ πιο εύχρηστη και κυρίως πιο "γρήγορη".

ps. Ποτέ δεν κατάλαβα τους windows users που βάζουν διάφορα plugins για να προσομοιόσουν το dock...

ps. Ποτέ δεν κατάλαβα τους windows users που βάζουν διάφορα plugins για να προσομοιόσουν το dock...

και εγώ... δεν με βολεύει καθόλου. Το πιο βολικό είναι αυτό που υπάρχει σε linux και έχω κάνει και εγώ σχεδόν σε κάθε υπολογιστή που κάθομαι.

Κατηγοριοποιώ τα προγράμματα, πχ "design""internet""games" κτλ... τις συντομεύσεις τους δηλαδή σε φάκελο και τους φακέλους όλους μαζί σε έναν ακόμα

41266212e04bda13-872c.png[/img]

το expose όμως είναι πάρα πολύ βολικό και έχω βάλει το αντίστοιχο του για windows

Και εγώ με Expose' και Spaces δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο.... Στιγμιαία μπορώ να περάσω από την μία εφαρμογή στην άλλη ανάμεσα στις περίπου 10 που έχω συνήθως ανοιχτές.

Προσωπικά πλέον το έχω συνηθίσει αλλά και πάλι βρίσκω την taskbar των windows πολύ πιο εύχρηστη και κυρίως πιο "γρήγορη".

+1

Με ενα μονο κλικ εχεις αλλαξει ενεργη εφαρμογη, ενω ολες οι ανοιχτες εφαρμογες ειναι μαζεμενες σε συγκεκριμενο μερος (χωρις να ειναι ανακατεμενες με shortcuts) κ ειναι κ με συγκεκριμενη σειρα (αναλογα ποια ανοιξες πρωτη) .

Εμένα (και όχι επειδή όπως θα προτρέξουν να πούνε κάποιοι μου αρέσουν ΟΛΑ όσα κάνει η Apple) μ' αρέσει το dock, γιατί το συνηθίζεις σιγά σιγά και κάθε εφαρμογή είναι πάντα στο μέρος της.

Αυτό που όλα ανοίγουν με τη σειρά που τα άνοιξες, δεν με βολεύει. Γιατί έχω βάλει και τις βασικές 9 εφαρμογές που χρησιμοποιώ στα 9 spaces που έχω ανοιχτά και έχω ενεργοποιήσει την επιλογή όποτε πατάω κάποια από αυτές, να με πηγαίνει στο αντίστοιχο space. Oπότε το λιτό και διακριτικό φωτάκι κάτω από την εικόνα, με βολεύει πολύ, γιατί διατηρεί καθαρό και πάντα ΙΔΙΟ το χώρο. Τίποτα δεν κινείται, οπότε όλα είναι θέμα συνήθειας.

Τώρα για να δω ποια προγράμματα είναι ανοιχτά, απλά πατάω το Cmd+Tab, παρά ψάχνω τα φωτάκια.

Αυτό που δε μ' αρέσει, είναι που υπάρχουν κάποια παράθυρα, κυρίως σε εγκαταστάσεις and such, τα οποία δεν υπακούν στους ίδιους κανόνες με τα υπόλοιπα (πχ στο expose).

Επίσης δε μ' αρέσει πολύ ο Finder, όπως έχω ξαναγράψει (έτσι να πω και μερικά αρνητικά, για να μη με λένε φανατισμένο).

Τώρα για να δω ποια προγράμματα είναι ανοιχτά, απλά πατάω το Cmd+Tab, παρά ψάχνω τα φωτάκια.

Εγω αυτο θελω να αποφυγω:

να μην χρειαζεται να παταω εξτρα κουμπια για να δω τι ειναι ανοιχτο κλπ.

Θελω με μονο ενα κλικ να μπορω να αλλαζω κατευθειαν ενεργη εφαρμογη..

Multitasking!

Επίσης δε μ' αρέσει πολύ ο Finder, όπως έχω ξαναγράψει (έτσι να πω και μερικά αρνητικά, για να μη με λένε φανατισμένο).

Ουτε για τα βασικα δεν κανει.

Πολυ δυσχρηστος.

Λυση ο pathfinder:

http://www.cocoatech.com/

Εγω αυτο θελω να αποφυγω:

να μην χρειαζεται να παταω εξτρα κουμπια για να δω τι ειναι ανοιχτο κλπ.

Θελω με μονο ενα κλικ να μπορω να αλλαζω κατευθειαν ενεργη εφαρμογη..

Ε, είπαμε γι' αυτό. Το πιο εύκολο, χωρίς κανένα κλικ, είναι spaces σε μια γωνία και μετά expose σε μια άλλη (λειτουργούν και ταυτόχρονα). :-)

Τον pathfinder τον δοκίμασα κάποια στιγμή. Δε θυμάμαι γιατί δεν τον χρησιμοποίησα. Μάλλον μου φάνηκε βαρύς ή μου δημιούργησε προβλήματα. Έτσι κι αλλιώς, σοβαρά προβλήματα δεν έχω με τον Finder.

Eγω αν και στην αρχη ειχα εντυπωσιαστει απο την dock, στην πορεια αλλαξα γνωμη για λογους που προαναφερθησαν και μεχρι τωρα ο καλυτερος συνδιασμος που εχω δει (θα συμφωνησω με τον Alexzzz)ειναι το taskbar των Windows σε συνδιασμο με το "expose" για τα Windows (switcher) !!

Ε, είπαμε γι' αυτό. Το πιο εύκολο, χωρίς κανένα κλικ, είναι spaces σε μια γωνία και μετά expose σε μια άλλη (λειτουργούν και ταυτόχρονα). :-)

Κ αυτο δυσχρηστη λυση:

Πρεπει να παω το ποντικι σε μια γωνια κ μετα πρεπει να ψαξω που ακριβως ειναι η εφαρμογη που θελω στο expose.(γιατι εμφανιζονται ακανονιστα)

Η ταχυτητα-ευχρηστια που εχει η taskbar των windows, δεν πιανεται:

Ολες οι ανοιχτες εφαρμογες μαζεμενες σε ενα μερος, με συγκεκριμενη σειρα.

Αν το παλεψεις λιγο, μπορεις να αλλαξεις εφαρμογη κ με κλειστα ματια!

Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό του καθενός, τελικά. Το πως μεταφράζει οπτικά την οργάνωση που έχει στο μυαλό του. Το καλύτερο θα ήταν το κάθε λειτουργικό να προσφέρει πολλαπλές λύσεις, γιατί δεν υπάρχει κάποια που να είναι η καλύτερη για όλους.

Η συζήτηση μου θυμίζει μια κουβέντα που κάναμε κάποτε για το πως φαντάζεται ο καθένας τα νούμερα στο κεφάλι του και πως κάνει πράξεις. Ήταν η πρώτη φορά που διαπίστωσα ότι ο καθένας σκέφτεται εντελώς άλλο πράγμα. Κάποιοι οριζόντιο άξονα, κάποιοι κάθετο, κάποιοι ξυλάκια, κάποιοι ρολόι κ.ο.κ. Μέχρι εκείνη την ώρα πίστευα ότι όλοι σκέφτονται με τον "προφανή δικό μου" τρόπο (κάθετος άξονας).

Ως νέος κάτοχος mac και switcher η αλλαγή εφαρμογών/παραθύρων στο Mac Οs X μου φαίνεται παιχνιδάκι. Μέχρι τώρα το προτιμώ από την taskbar των windows. Το expose είναι που κάνει τη διαφορά. Θέλει δύο κλικ να αλλάξεις το πρόγραμμα, αλλά δε χαμηλώνω το βλέμα μου στην taskbar:) Δε θα μου άρεσε σε μια 24άρα οθόνη να ψάχνω. Γενικά, υπάρχει μια υποκειμενικότητα στο όλο θέμα:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...