Προς το περιεχόμενο

Q9550 + P35-DQ6 Multiplier πρόβλημα?

earthdog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Λόγω αγοράς μιας GTX295 αποφάσισα χτες να την υποστηρίξω λίγο παραπάνω με μια αναβάθμιση CPU. Ετσι πήρα έναν 9550 σε αντικατάσταση ενός Core 2 Duo που είχα.

Η μητρική είναι η Gigabyte P35-DQ6. Το BIOS της είναι το τελευταίο ΜΗ-ΒΕΤΑ , F7.

Το θέμα μου είναι ότι το CPU-z μου τον δείχνει στα 2.0Ghz με multiplier 6x τη στιγμή που το BIOS τον έχει 8.5χ (8 +0,5)...

Εκτελώντας όμως το 3D Mark Vantage το cpu-z τον δείχνει να ανεβαίνει στα 2,8 κανονικά.

Σκέφτηκα ότι κάτι είχα κάνει λάθος στο BIOS με την ρύθμιση CIA για intelligent ρύθμιση της CPU.Ομως δεν είναι ενεργοποιημένο.

Η μνήμη είναι DDR2/800/1066

Το 3D Mark έδειξε ένα σκορ 36400~ CPU / 17500~ GPU.

1) Τι άλλο μπορώ να κοιτάξω για το θέμα της ταχύτητας.

2) Πρέπει να πάω σε μια άλλη μητρική. Αν ναι πως μπορώ να το κάνω αυτό οικονομικά? Μια Gigabyte με P45 ισως;

Καλημέρα και ευχαριστώ!

Ηλίας

Δημοσ.
Καλημέρα,

Λόγω αγοράς μιας GTX295 αποφάσισα χτες να την υποστηρίξω λίγο παραπάνω με μια αναβάθμιση CPU. Ετσι πήρα έναν 9550 σε αντικατάσταση ενός Core 2 Duo που είχα.

Η μητρική είναι η Gigabyte P35-DQ6. Το BIOS της είναι το τελευταίο ΜΗ-ΒΕΤΑ , F7.

Το θέμα μου είναι ότι το CPU-z μου τον δείχνει στα 2.0Ghz με multiplier 6x τη στιγμή που το BIOS τον έχει 8.5χ (8 +0,5)...

Εκτελώντας όμως το 3D Mark Vantage το cpu-z τον δείχνει να ανεβαίνει στα 2,8 κανονικά.

Σκέφτηκα ότι κάτι είχα κάνει λάθος στο BIOS με την ρύθμιση CIA για intelligent ρύθμιση της CPU.Ομως δεν είναι ενεργοποιημένο.

Η μνήμη είναι DDR2/800/1066

Το 3D Mark έδειξε ένα σκορ 36400~ CPU / 17500~ GPU.

1) Τι άλλο μπορώ να κοιτάξω για το θέμα της ταχύτητας.

2) Πρέπει να πάω σε μια άλλη μητρική. Αν ναι πως μπορώ να το κάνω αυτό οικονομικά? Μια Gigabyte με P45 ισως;

Καλημέρα και ευχαριστώ!

Ηλίας

μην ανησυχης η CPU σου ειναι μια χαρα...

απλος οταν ειναι σε Indle κατασταση, ενεργοποιειται το EIST function...

και ριχνει την ταχυτητα του πολλαπλασιαστη για οικονομια και χαμηλοτερες θερμοκρασιες :-)

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Με προβληματίζει το γεγονός μήπως δεν αξιοποιώ σωστά την GTX295 + 9550 με το εν λόγω M/B , και αναρωτιέμαι μήπως μια μεταπήδηση σε ένα άλλο π.χ. P45-DS4 θα είχε αισθητή διαφορά.

Καμιά ιδέα;

Ηλίας

Δημοσ.

ειχα Gigabyte X38-DQ6 και τωρα εχω Gigabyte P45-Extreme...

καμια διαφορα... εκτος απο λιγο καλυτερο o/c (overklocking)

Edit:

μονο μειονεκτημα του P35 ισως ειναι οτι δεν υποστηριζει PCI-E 2.0 x16 αλλα το 1.0...

υπολογισε -5% περιπου στα παιγνιδια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...