Kostaskouk Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μενού "Έναρξη ->Όλα τα Προγράμματα" στα Win XP Για σας φίλοι μου. Έχω κι’ εγώ ένα θέμα, που έχει έντονη ανάγκη για απάντηση. Επειδή έχω κάποιο πρόβλημα όρασης, έχω αναγκαστεί να κάνω τέτοιες ρυθμίσεις στα Windows XP Professional που διαθέτω, ώστε να υπάρχουν παντού μεγάλα γράμματα. Έτσι, και στο μενού "Έναρξη ->Όλα τα Προγράμματα", τα προγράμματα που έχω εγκαταστήσει ξεπερνούν τις 2 στήλες (λόγω του μεγέθους των γραμμάτων), οπότε τα προγράμματα της 3ης στήλης δεν φαίνονται (είναι έξω από το πλάτος της οθόνης). Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει πώς θα μπορούσα να ρυθμίσω (σε στενότερο) το πλάτος αυτών των στηλών, ώστε να φαίνονται στην οθόνη και οι τρεις (και πιθανόν αργότερα και οι τέσσερις) στήλες;
PCharon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δε μπορείς, δυστυχώς. Εκτός αν μετονομάσεις κάποια από τα στοιχεία του υπομενού ώστε να έχουν πιο λίγους χαρακτήρες (η κάθε στήλη παίρνει αυτόματα το πλάτος της μεγαλύτερης φράσης στο μενού αν προσέξεις). Το μόνο που θα σε βόλευε σε αυτή την περίπτωση είναι να επιλέξεις να τα δείχνει κυλιόμενα ώστε να μπορείς να βρεις τουλάχιστον αυτό που θες. Υ.Γ. Αν υπάρχουν γυαλιά που βοηθάνε χρησιμοποίησέ τα, είναι καλύτερα.
micos000 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μια άλλη λύση είναι η εξής: Κάνε Δεξί κλικ-Εξερεύνηση στο κουμπί Έναρξη. Θα σου ανοίξει η Εξερεύνηση των Windows και θα λέει Προγράμματα. Αυτός είναι ο φάκελος με τα προγράμματα που έχεις στο μενού Έναρξη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να Δημιουργήσεις φακέλους με κατηγορίες προγραμμάτων. Π.χ. GAMES, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ κτλ και να μεταφέρεις μέσα σε αυτά όλα τα υπόλοιπα προγράμματα και φακέλους που σε ενδιαφέρουν. Αν βάλεις και μια κάτω παύλα πριν το όνομα του φακέλου, π.χ. _GAMES, όταν κάνεις δεξί κλικ-Ταξινόμηση κατά όνομα, στο μενού Όλα τα προγράμματα, οι φάκελοι αυτοί θα μεταφέρωνται στην αρχή της λίστας. Έτσι θα συμμαζευτούν κατά πολύ. Μπορείς να επαναλάβεις την διαδικασία με το δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέγοντας τώρα Εξερεύνηση όλων των χρηστών. Αν δεν θέλεις να το κάνεις έτσι και προτιμάς κάποιο πρόγραμμα, υπάρχει το Start Menu Organizer που κάνει την ίδια δουλειά.
Kostaskouk Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δε μπορείς, δυστυχώς. Εκτός αν μετονομάσεις κάποια από τα στοιχεία του υπομενού ώστε να έχουν πιο λίγους χαρακτήρες (η κάθε στήλη παίρνει αυτόματα το πλάτος της μεγαλύτερης φράσης στο μενού αν προσέξεις). Το μόνο που θα σε βόλευε σε αυτή την περίπτωση είναι να επιλέξεις να τα δείχνει κυλιόμενα ώστε να μπορείς να βρεις τουλάχιστον αυτό που θες. Υ.Γ. Αν υπάρχουν γυαλιά που βοηθάνε χρησιμοποίησέ τα, είναι καλύτερα. Ευχαριστώ PCharon. Όταν μου λες να μετονομάσω κάποια από τα στοιχεία του υπομενού ώστε να έχουν πιο λίγους χαρακτήρες, τί εννοείς; Θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα; Επίσης όταν λες να επιλέξω να τα δείχνει κυλιόμενα.... πώς θα κάνω αυτή την επιλογή;
micos000 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δες και το Startup manu organizer που σου λέω στο προηγούμενο post. Νομίζω θα σε βοηθήσει. Για να κάνεις μετονομασία, απλά κάνεις δεξι κλικ-μετονομασία στην καταχώρηση που θέλεις.
Kostaskouk Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μια άλλη λύση είναι η εξής:Κάνε Δεξί κλικ-Εξερεύνηση στο κουμπί Έναρξη. Θα σου ανοίξει η Εξερεύνηση των Windows και θα λέει Προγράμματα. Αυτός είναι ο φάκελος με τα προγράμματα που έχεις στο μενού Έναρξη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να Δημιουργήσεις φακέλους με κατηγορίες προγραμμάτων. Π.χ. GAMES, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ κτλ και να μεταφέρεις μέσα σε αυτά όλα τα υπόλοιπα προγράμματα και φακέλους που σε ενδιαφέρουν. Αν βάλεις και μια κάτω παύλα πριν το όνομα του φακέλου, π.χ. _GAMES, όταν κάνεις δεξί κλικ-Ταξινόμηση κατά όνομα, στο μενού Όλα τα προγράμματα, οι φάκελοι αυτοί θα μεταφέρωνται στην αρχή της λίστας. Έτσι θα συμμαζευτούν κατά πολύ. Μπορείς να επαναλάβεις την διαδικασία με το δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέγοντας τώρα Εξερεύνηση όλων των χρηστών. Αν δεν θέλεις να το κάνεις έτσι και προτιμάς κάποιο πρόγραμμα, υπάρχει το Start Menu Organizer που κάνει την ίδια δουλειά. Ευχαριστώ micos000. Η λύση που μου παρουσιάζεις είναι πολύ ενδιαφέρουσα, και θα την ακολουθήσω υποχρεωτικά, αν δεν μπορέσω να υλοποιήσω την υπόδειξη του PCharon (απ' τον οποίο και περιμένω κάποιες πιό αναλυτικές εξηγήσεις).
Βασίλειος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Το πλάτος των στηλών ρυθμίζεται αυτόματα και εξαρτάται από το μήκος των ονομάτων που χρησιμοποιούμε στις συντομεύσεις μας. Δεν υπάρχει "ορατός" τρόπος να αυξομειώσουμε τις διαστάσεις των στηλών. Μπορεί να υπάρχει κάποια ρύθμιση στη registry, αλλά δεν τη γνωρίζω. Μπορείς πάντως να κάνεις τα περιεχόμενα των στηλών να είναι πάντα ορατά, απλώς μετονομάζοντας τα μακροσκελή ονόματα των αρχείων, με άλλα μικρότερα. Αντί π.χ, να χρησιμοποιήσεις το όνομα "Macromedia Adobe Flash Player 9.0", να το μετονομάσεις σε "Flash Player 9". Έτσι, με το χώρο που γλυτώνεις χρησιμοποιώντας μικρότερα ονόματα, στο τέλος θα βρεθείς με όλα σου τα προγράμματα ορατά και σε πολλές μάλιστα στήλες. Στα συνημμένα που ακολουθούν, σου δείχνω πώς είναι τρεις στήλες που δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία τα ονόματα των αρχείων -στην τελευταία δεν φαίνεται σχεδόν κανένα όνομα- και στη δεύτερη εικόνα, πώς είναι ένα μενού έναρξης με απολύτως ευκρινείς τέσσερις ολόκληρες στήλες. Οι εικόνες προέρχονται από σχετικό άρθρο στη σελίδα http://www.translatum.gr Βέβαια, όσον αφορά το χρόνο που απαιτείται για τις μετονομασίες...νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εξάλλου, θα γίνει μια φορά για όλα τα προγράμματα. Ελπίζω όλα αυτά να σε βοήθησαν σε κάτι.
PCharon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Όταν μου λες να μετονομάσω κάποια από τα στοιχεία του υπομενού ώστε να έχουν πιο λίγους χαρακτήρες, τί εννοείς;Θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα; Πατάς Έναρξη > Όλα τα προγράμματα οπότε σου ανοίγει το μενού με τις στήλες. Παρατήρησε σε κάθε στήλη ποιο είναι το στοιχείο με τους πιο πολλούς χαρακτήρες. Κάνεις δεξί κλικ πάνω του, το μετονομάζεις σε κάτι πιο σύντομο και τότε θα δεις πως αμέσως η στήλη θα πάρει το πλάτος του στοιχείου με το αμέσως μικρότερο μήκος λέξης. Επίσης όταν λες να επιλέξω να τα δείχνει κυλιόμενα.... πώς θα κάνω αυτή την επιλογή; Λοιπόν τελικά αυτό σου προτείνω να κάνεις, διότι αν τα μετονομάσεις ή τους αλλάξεις θέση όπως πρότεινε ο συμφορουμίτης όταν πας να κάνεις αφαίρεση κάποιου προγράμματος θα πρέπει να σβήνεις το μενού που έμεινε με το χέρι. Για να το κάνεις λοιπόν κυλιόμενο το μενού κάνε δεξί κλικ στη μπάρα εργασιών και από την καρτέλα μενού εκκίνησης επέλεξη προσαρμογή. Στη δεύτερη καρτέλα ρυθμίσεων "για προχωρημένους" κοίτα κάπου που θα λέει κύληση προγραμμάτων και τσέκαρέ το. Δες πως τα δείχνει τώρα...
Kostaskouk Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δες και το Startup manu organizer που σου λέω στο προηγούμενο post. Νομίζω θα σε βοηθήσει. Για να κάνεις μετονομασία, απλά κάνεις δεξι κλικ-μετονομασία στην καταχώρηση που θέλεις. Δοκίμασα ήδη να κάνω μετονομασία σε κάποια προγράμματα που έχουν ¨μακρυές" καταχωρήσεις, αλλά μου παρουσιάζεται το μύνημα: "Η τροποποίηση αυτού του φακέλου θα επηρεάσει όλους τους χρήστες που συνδέονται με αυτόν τον υπολογιστή. Θέλετε να συνεχίσετε;" Οπότε δεν ξέρω αν είναι ασφαλές να συνεχίσω. Ποιά είναι η γνώμη σου;
PCharon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Οπότε δεν ξέρω αν είναι ασφαλές να συνεχίσω. Ναι ρε συ πάτα ΟΚ, μην ψαρώνες από τις χαζομάρες των Windows.
Kostaskouk Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Για να το κάνεις λοιπόν κυλιόμενο το μενού κάνε δεξί κλικ στη μπάρα εργασιών και από την καρτέλα μενού εκκίνησης επέλεξη προσαρμογή. Στη δεύτερη καρτέλα ρυθμίσεων "για προχωρημένους" κοίτα κάπου που θα λέει κύληση προγραμμάτων και τσέκαρέ το. Έχω τα Windows XP Pro. Κάνοντας δεξιό κλικ στην μπάρα εργασιών, δεν βρίσκω πουθενά την καρτέλα με το μενού εκκίνησης. Τι συμβαίνει; Συγνώμη άν γίνομαι κουραστικός με το πρόβλημά μου. -----Προστέθηκε 11/2/2009 στις 11 : 49 : 37----- Στα συνημμένα που ακολουθούν, σου δείχνω πώς είναι τρεις στήλες που δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία τα ονόματα των αρχείων -στην τελευταία δεν φαίνεται σχεδόν κανένα όνομα- και στη δεύτερη εικόνα, πώς είναι ένα μενού έναρξης με απολύτως ευκρινείς τέσσερις ολόκληρες στήλες. Οι εικόνες προέρχονται από σχετικό άρθρο στη σελίδα http://www.translatum.gr Βέβαια, όσον αφορά το χρόνο που απαιτείται για τις μετονομασίες...νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εξάλλου, θα γίνει μια φορά για όλα τα προγράμματα. Ελπίζω όλα αυτά να σε βοήθησαν σε κάτι. Ευχαριστώ πολύ Βασίλειε. Ήσουν απόλυτα σαφής
adi32 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δεξι κλικ properties Start menu Customize Advanced Scroll programs Δε γινεσαι καθολου κουραστικος μη σε απασχολει εδω ειμαστε για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο
PCharon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Κάνοντας δεξιό κλικ στην μπάρα εργασιών, δεν βρίσκω πουθενά την καρτέλα με το μενού εκκίνησης. Τι συμβαίνει; Έχω αγγλικά Windows και μπορεί να μην το μετάφρασα σωστά. Στις ρυθμίσεις του μενού έναρξης τέλος πάντων, κάπου εκει είναι, κάνε κανά κλικ, δε διαλύεται τίποτα... Υ.Γ. Ωραίος βρε συ adi32, δεν το βρήκε στα ελληνικά και θα το βρει στα αγγλικά...
Kostaskouk Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Για να το κάνεις λοιπόν κυλιόμενο το μενού κάνε δεξί κλικ στη μπάρα εργασιών και από την καρτέλα μενού εκκίνησης επέλεξη προσαρμογή. Στη δεύτερη καρτέλα ρυθμίσεων "για προχωρημένους" κοίτα κάπου που θα λέει κύληση προγραμμάτων και τσέκαρέ το. Εντάξει. Βρήκα τελικά την "κύληση προγραμμάτων" και την τσέκαρα. Ευχαριστώ πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.