Vasilisxd Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα...Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μάλλον γενικά για Firewall Εχω αγοράσει το Little Snitch και θέλω να μου πείτε εάν ισχύει ο λόγος της αγοράς μου. Οκ, ας πούμε κατεβάζω μια εφαρμογή η οποία μου ζητάει SN, το βάζω και μετά απο κάποιο διαστημά αυτή η εφαρμογή ίσως επικοινωνήσει με την Κατασκευάστρια Εταιρια και αποστήλει το SN, εγώ μπορώ απο το Little Snitch να το εμποδίσω. Ισως αργότερα αυτή η εφαρμογή επικοινωνήσει για updates και πάλι μπορώ να το εμποδίσω. Οπότε ΜοΝο εάν επιτρέψω εγώ, τότε θα μπορέσει να συνδεθεί... Yπάρχει τρόπος αυτή η εφαρμογή να επικοινωνήσει με τον εξω κόσμο και να μην το πάρει χαμπάρι το Little Snitch ? Υπάρχει περιπτωση να επικοινωνει καποια εφαρμογή με τον έξω κόσμο και να μήν το δείχνει στο monitor του Little Snitch ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WizeMan Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα...Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μάλλον γενικά για Firewall Εχω αγοράσει το Little Snitch και θέλω να μου πείτε εάν ισχύει ο λόγος της αγοράς μου. Οκ, ας πούμε κατεβάζω μια εφαρμογή η οποία μου ζητάει SN, το βάζω και μετά απο κάποιο διαστημά αυτή η εφαρμογή ίσως επικοινωνήσει με την Κατασκευάστρια Εταιρια και αποστήλει το SN, εγώ μπορώ απο το Little Snitch να το εμποδίσω. Ισως αργότερα αυτή η εφαρμογή επικοινωνήσει για updates και πάλι μπορώ να το εμποδίσω. Οπότε ΜοΝο εάν επιτρέψω εγώ, τότε θα μπορέσει να συνδεθεί... Yπάρχει τρόπος αυτή η εφαρμογή να επικοινωνήσει με τον εξω κόσμο και να μην το πάρει χαμπάρι το Little Snitch ? Υπάρχει περιπτωση να επικοινωνει καποια εφαρμογή με τον έξω κόσμο και να μήν το δείχνει στο monitor του Little Snitch ? Μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει κάτι τέτοιο! Ότι πάει να επικοινωνήσει με τοπικό και μη δίκτυο περνάει από το Little Snitch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα...Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μάλλον γενικά για Firewall Εχω αγοράσει το Little Snitch και θέλω να μου πείτε εάν ισχύει ο λόγος της αγοράς μου. Οκ, ας πούμε κατεβάζω μια εφαρμογή η οποία μου ζητάει SN, το βάζω και μετά απο κάποιο διαστημά αυτή η εφαρμογή ίσως επικοινωνήσει με την Κατασκευάστρια Εταιρια και αποστήλει το SN, εγώ μπορώ απο το Little Snitch να το εμποδίσω. Ισως αργότερα αυτή η εφαρμογή επικοινωνήσει για updates και πάλι μπορώ να το εμποδίσω. Οπότε ΜοΝο εάν επιτρέψω εγώ, τότε θα μπορέσει να συνδεθεί... Yπάρχει τρόπος αυτή η εφαρμογή να επικοινωνήσει με τον εξω κόσμο και να μην το πάρει χαμπάρι το Little Snitch ? Υπάρχει περιπτωση να επικοινωνει καποια εφαρμογή με τον έξω κόσμο και να μήν το δείχνει στο monitor του Little Snitch ? Οχι δεν παιζει κατι τετοιο..(απο την στιγμη που εχεις βαλει τους αναλογους κανονες) Διαφορετικα δεν θα λεγοταν firewall.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Θα την κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω. Εγώ το εγκατέστησα γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και πέταξα φλούμπες μέχρι να καταλάβει ότι σε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα ήθελα να είναι always off σαν firewall... Ελέγχει μέχρι και core εφαρμογές του OS που διακινούν data μέσω network, ακόμα και σε local κατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Sorry κιολας αλλά έχω την εντύπωση ότι το LittleSintch δεν είναι firewall,αυτό που κάνει είναι να ελέγχει την κίνηση και νομίζω μόνο outbound Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Θεωρείται firewall για outbound traffic, όντως. Αλλά αυτό δεν κάνει και ένα firewall, από την στιγμή που μάλιστα ερωτάται ο χρήστης ώστε να επιτρέψει την σύνδεση με το internet της εκάστοτε εφαρμογής που το ζητάει; Λειτουργικά είναι firewall. Από εκγυκλοπαιδικής απόψεως είναι όντως "λειψό firewall" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Ναι αλλά το firewall έχει και inbound προστασία και νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του,ούτε λειτουργικά δλδ δεν είναι Firewall,ένας απλός τροχονόμος είναι Τες πα κουβέντα να γίνεται ,για όποιον ενδιαφέρεται για firewall ας δει τα NoobProof και WaterRoof Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Εννοείται... To WaterRoof το έχω ακουστά ως το καλύτερο = ευρύτερα χρησιμοποιούμενο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ είχα την εντύπωση ότι inbound firewall υπάρχει έτσι κι αλλιώς (κάπου από την περιγραφή στο επίσημο site του little snitch). Ή τουλάχιστον ότι είναι άχρηστο, γιατί κανείς ποτέ δε μου πρότεινε να βάλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antzen Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Τουλαχιστον καταλαβαινεις αν εχεις καποιο υποπτο προγραμμα οταν παει να κανει συνδεση με την βαση. Το θεμα βεβαια ειναι να μην εχει εισχωρισει στον υπολογιστη απο την αρχη, αλλα καποια σχετικη ασφαλεια ειναι και αυτη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.