Προς το περιεχόμενο

Η Διαφορά mp3 των 320kbps με 96 kbps με παραδειγματικό αρχείο...

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικά αν κάποιος ακούει μουσική πολλές αξίζει να πάρει έστω 1 ζευγάρι ακουστικά όχι τίποτα τρελό με 30 ευρό περίπου παίρνεις τα CX 300

καμία σχέση!!

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγώ προτιμάω αυθεντικό CD (κατα προτίμηση γερμανικής κατασκευής) κατά πολύ περισσότερο από το παρωχημένο βινύλιο.Η καραμέλα του "ζεστού" ήχου κυκλοφορεί εδώ κ 20 χρόνια.Αν ο δίσκος είχε την δυνατότητα ίδια ακριβώς αναπαραγωγής όπως την 1η φορά που θα παίξει θα έλεγα "Εντάξει ναι,είναι πιο ευχάριστο." Αλλά από την στιγμή που η κεφαλή και ο δίσκος δεν είναι ποτέ στην ίδια κατάσταση και μετά από κανα 2 παιξίματα αρχίζει να τηγανίζει πατάτες και να ακούγονται χτύποι "ντουπ νταπ" επειδή έκατσε ένα μόριο σκόνης μέσα στο αυλάκι,κάθε άλλο παρά ποιότικό μπορώ να το χαρακτηρίσω.Είμαι της ίδιας άποψης και για οτιδήποτε "λαμπάτο".Κλασσικό ναι,ρετρό ναι,όμορφο και καλαίσθητό ναι αλλά όχι πιο ποιοτικό!Ούτε κατα διάνοια...
Κι εγώ προτιμώ το cd για καθαρά πρακτικούς λόγους. Τον ήχο του βινυλίου όμως δεν τον πιάνει, τουλάχιστον σε "παραδοσιακά" κιθαριστικά είδη όπως blues, rock, metal, κτλ. Δεν το λέω στον αέρα αυτό, αφού έχω ακούσει αρκετούς ίδιους δίσκους και στα 2 φορμά. Για μια εποχή πριν 10-13 χρόνια (γεράσαμε ρεεεε :confused: ) είχα 2 κολλητούς με σχεδόν τα ίδια ακούσματα, ο ένας αγόραζε αποκλειστικά βινύλια, και ο άλλος αποκλειστικά CD. Εγώ και τα δύο, ότι μπορούσα να βρώ πιο εύκολα αρκεί να έχω το album όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα χέρια μου! :-)

Το αποτέλεσμα λόγω παρόμοιων ακουσμάτων ήταν να έχουμε πολλά albums κοινά. Ο ένας σε βινύλιο και οι άλλοι 2 σε cd ή αντίστροφα. Εχω λοιπόν ακούσει τον ίδιο δίσκο στο ίδιο μηχάνημα (και όχι μόνο το δικό μου, αλλά και στα μηχανήματα των 2 φίλων μου) και σε cd και σε βινύλιο. Αυτό συνέβαινε επί 2-3 χρόνια αρκετά συχνά με πολλούς & διαφορετικούς δίσκους. Οι περισσότεροι ακούγονταν καλύτερα σε βινύλιο. Και όχι μόνο στα δικά μου αυτιά. Δεν γνωρίζω που μπορεί να οφείλονταν αυτό, αν έφταιγε η ξερή παραγωγή του cd ή κάτι άλλο, αλλά ήταν κοινή διαπίστωση και στους 3 μας. Και δεν ήταν αυθυποβολή η οτιδήποτε ψυχολογικό αφού είχαμε βρεί και μερικά albums που ακούγονταν καλύτερα σε cd, αλλά αυτά ήταν ελάχιστα, ένα 5-10%.

Σχετικά με την ηλεκτρονική μουσική δεν το έχω ψάξει αλλά πιστεύω ότι εκεί το cd θα υπερτερεί αφού οι μουσικές αυτές είναι γραμμένες εξαρχής σε ψηφιακά μέσα, οπότε είναι πολύ λογικό και η αναπαραγωγή τους να είναι καλύτερη από ψηφιακά μέσα.

Όσον αφορά το θέμα με τη σκόνη, τα γδαρσίματα, και το κλασικό "τηγάνισμα πατάτας" :-D , έχεις ένα δίκιο εν μέρει. Αν όμως έχεις ένα σχετικά καλό πικάπ, όχι απαραίτητα κάτι τρελά ακριβό, απλά να έχει ένα καπάκι για τη στοιχειώδη προστασία από τη σκόνη, αν έχεις ρυθμίσει το αντίβαρο της βελόνας σωστά έτσι ώστε να μην "ξύνει" το δίσκο σε κάθε παίξιμο, και προσέχεις λίγο τους δίσκους σου (πχ όταν τελειώνει να μην τον αφήνεις στο πικάπ αλλά να τον βάζεις στην θήκη), τότε τα παραπάνω συμπτώματα ελαχιστοποιούνται, και μπορείς να απολαμβάνεις τους δίσκους σου για χρόνια σε κατάσταση πολύ κοντά σε αυτή που είχαν όταν τους αγόρασες. Ξέρω, είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά αν προσέχεις λίγο οι δίσκοι σου παραμένουν σε πολύ καλή κατάσταση.

Τέλος μπορεί το βινύλιο να ήταν παρωχημένο όπως λες, αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια η κατάσταση αλλάζει, και παρουσιάζει θεαματική επανάκαμψη, πολλές νέες κυκλοφορίες βγαίνουν πλέον και σε αυτο το φορμά!

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να δηλώσω ότι δεν είμαι κανένας "γραφικός" vinyl junkie, τα βινύλια που έχω άντε να είναι μετα βίας ένα 5-6% σε σχέση με τα cd's μου. :-)

Όσο για τους λαμπάτους ενισχυτές, λες: "Είμαι της ίδιας άποψης και για οτιδήποτε "λαμπάτο".Κλασσικό ναι,ρετρό ναι,όμορφο και καλαίσθητό ναι αλλά όχι πιο ποιοτικό!Ούτε κατα διάνοια..."

Αν ισχύει αυτό που έχεις γράψει στην υπογραφή σου, και όντως ακούς Zeppelin (οπότε υποθέτω και άλλες γκρουπάρες των '70s), θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής: Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί όλες αυτές οι γαμάτες μουσικές που ακούμε είναι γραμμένες κατά 99% από λαμπάτους ενισχυτές??? Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των blues/rock/metal συγκροτημάτων που έχουν περάσει από τη μουσική σκηνή τις τελευταίες 5 δεκαετείες διαλέγει και χρησιμοποιεί λαμπάτους ενισχυτές στις ηχογραφήσεις και στα live τους? Υπάρχουν και αρκετοί τρανζιστοράτοι ενισχυτές για ίδια χρήση. Αν ήταν πιο ποιοτικοί από τους λαμπάτους δεν θα τους προτιμούσαν? ;)

ps. offtopic once again! :X

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μα οι λαμπάτοι ενισχυτές βγάζουν μια ελαφριά παραμόρφωση που την θέλουμε γιατί "φτιάχνει" τον ήχο στα συγκεκριμένα είδη μουσικής.Είναι επιθυμητή παραμόρφωση όπως το distorion στην ηλεκτρική κιθάρα.

Δημοσ.

Ωραίο το test. Όσο για τον τίτλο του thread, η διαφορά 96 με 320 είναι τεράστια και (πιστεύω πως) την ακούει το μέσο αυτί. Το θέμα είναι από 128 και πάνω...

Δημοσ.

Thanks for submitting your answer. The correct answer is Clip #1.

You selected Clip# 1 …Congratulations!

Clip #1 is encoded at 320kbps (691 votes)

Clip #2 is encoded at 128kbps (772 votes)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...