fearwhatnow Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Κλεισε ολες τις μη απαραιτητες εφαρμογες απο task manager να δουμε αν υπαρχει καποιο conflict εκει. Η καρτα ειναι EVGA? Το ρωταω επειδη στις συγκεκριμενες εμφανιστηκε παρομοιο προβλημα μετα απο καιρο αν και δουλευαν καλα στην αρχη.
mariosCS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δοκίμασε να βάλεις τον παλιό σκληρό δίσκο και δες αν σου κάνει το ίδιο πρόβλημα αν δεν το κάνει απλά δεν είναι ο σκληρός αλλα τέτοιο κώλυμα δύσκολα είναι από την κάρτα επίσης προτού αλλάξεις τον σκληρό δες αν τρέχει κάποια υπηρεσία που χρησιμοποιεί τον σκληρό αν έχεις "Vista" αυτό είναι σχεδόν σίγουρο δοκίμασε να κλήσεις την υπηρεσία "windows indexing service" και ζόρικα προγράμματα antirirus Τον παλιό σκληρό δε μπορώ να τον βάλω γιατί έχει "χτυπήσει" και δεν αναγνωρίζεται κάν.. δυστυχώς.. Είμαι με winXP SP2, θα δοκιμάσω να βάλω το sp3, παρόλο που δεν νομίζω να παίζει ρόλο, αφού και πριν με sp2 ήμουν. Η windows indexing service είναι μόνο σε Vista? Antivirus έχω ακριβώς την ίδια έκδοση που είχα και πριν. Nod32 3.0.642.0. Αλλά θα δοκιμάσω να το απενεργοποιήσω και να προσπαθήσω ξανά. Κλεισε ολες τις μη απαραιτητες εφαρμογες απο task manager να δουμε αν υπαρχει καποιο conflict εκει.Η καρτα ειναι EVGA? Το ρωταω επειδη στις συγκεκριμενες εμφανιστηκε παρομοιο προβλημα μετα απο καιρο αν και δουλευαν καλα στην αρχη. Θα το δοκιμάσω κι αυτό! Η κάρτα είναι Sparkle nVidia GeForce 8800GT 512MB Ευχαριστώ και πάλι παιδιά
MadSheep Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 ναι το windows indexing service είναι για τα vista αφού όμως δεν έχεις vista τότε κάτι άλλο παίζει, πια games παίζεις ακριβώς και στο κάνει αυτό?? επίσης τι τροφοδοτικό έχεις και τι μητρική? έχεις αντιμετώπιση κωλύματα και στα windows?
fearwhatnow Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Σηκωνει 29amps η μητρικη που εχεις?μηπως με την τροφοδοσια γινεται κατι.
mariosCS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν δεν υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη, το τροφοδοτικό είναι ένα corsair 550w. Πρίν λίγο έκανα print screen τις τιμές από το cpuid http://farm4.static.flickr.com/3455/3272159518_bffe4424bb_o.jpg Αν οι παραπάνω τιμές είναι ακριβής, κάτι δεν πάει καλά με τη γραμμή των 12+ σωστά? Update: Άκυρο το πιο πάνω, απλά το πρόγραμμα δεν διάβαζε σωστά τις τιμές. -----Προστέθηκε 11/2/2009 στις 05 : 33 : 27----- Μάλλον φταίει η θερμοκρασία του CPU... πήγαινε καλά όταν ήταν κάτω από 60, και μόλις τα περνούσε, και χτυπούσε 65ρια, τότε αρχίζαν τα κολλήματα.. Θα σας πω το βράδυ πιο αναλυτικά γιατί τώρα έχω δουλειά, και μου λέτε και σεις τη γνώμη σας !
mariosCS Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν, έχουμε και λέμε! Αφού επιστράτευσα και ένα φίλο (thanks SpUgaS), και κάναμε διάφορα πειράματα, αποκλείοντας σιγά σιγά ενδεχόμενα, δίσκου, τροφοδοτικού κτλ, παρατηρήσαμε πως η θερμοκρασία του επεξεργαστή ήταν αφύσικα ψηλή (idle στους 60 από το bios). Άρα υποθέσαμε πως υπάρχει πρόβλημα στην ψύξη του. Κάναμε λοιπόν την δική μας διαμόρφωση ψύξης , και διαπιστώσαμε πως όταν η θερμοκρασία του CPU ήταν κάτω από 60, όλα καλά. 55-60 Fps όλη την ώρα, κολλήματα 0. Μόλις φεύγαμε την "ψύχτρα" μας, ανέβαιναν οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή, και άρχιζαν τα κλασικά κολλήματα... Άρα το πρόβλημα είναι εκεί, και κατά συνέπεια στην stock ψύχτρα του 5200+ Λογικά αν πάω και πάρω μία καλή ψύχτρα θα λυθεί το πρόβλημα? ή παίζει γενικότερο πρόβλημα επεξεργαστή.... ?
Finn Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μήπως δε πατάει καλάει η μανίσια η ψύκτρα? Δοκίμασε για αρχή να την βγάλεις,καθάρισε τα υπολείματα πάστας και βάλε φρέσκια θερμοαγώγιμη και προσεχτικά πάλι την ψύκτρα.
mihalakis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μήπως πειράζοντας το εσωτερικό του κουτιού μετακινήθηκε η ψύκτρα και δεν πατάει καλά; Μήπως έχει μαζέψει τρελή μπίχλα και δεν φυσάει στα πτερύγια της ψύκτρας; Μήπως όντως ο ανεμιστήρας τα έπαιξε και δεν γυρνάει, ή στροφάρει πολύ αργά;Μήπως έχεις ενεργοποιήσει από το ΒΙΟς κάποια λειτουργία smart fan και το έχεις ρυθμίσει να ανεβάζει στροφές τον ανεμιστηρα μόνο όταν ξεπεράσει κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία, και αν ναι μήπως ρύθμισες υπερβολικά ψηλά την θερμοκρασία; Κάνε έναν γρήγορο έλεγχο σε αυτά ξεκινώντας από το ευκολότερο, δοκίμασε να καθαρίσεις την ψύκτρα και να την σιγουρέψεις καλύτερα, ή βγάλε την και βάλε καινούρια πάστα στον επεξεργαστή. Αν δεν δεις φως τότε δρομολογείς αλλαγή
SpUga5 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Ήμουν εκεί σήμερα μελέτησα την κατάσταση, η ψύκτρα του επεξεργαστή είναι πεντακάθαρη και στροφάρει ~3500rpm που είναι φυσιολογικό. Το cool n quiet είναι απενεργοποιημένο. Θα δοκιμάσουμε να την επανατοποθετήσουμε αν και η επιλογή καινούριας ψύκτρας φαντάζει μονόδρομος επειδή ακόμα και να μην κάθεται καλά είναι η stock που ήρθε με τον επεξεργαστή και δεν φημίζεται για τις αποδόσεις της!
mariosCS Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Ήμουν εκεί σήμερα μελέτησα την κατάσταση
Ailuros Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Ήμουν εκεί σήμερα μελέτησα την κατάσταση, η ψύκτρα του επεξεργαστή είναι πεντακάθαρη και στροφάρει ~3500rpm που είναι φυσιολογικό. Το cool n quiet είναι απενεργοποιημένο. Θα δοκιμάσουμε να την επανατοποθετήσουμε αν και η επιλογή καινούριας ψύκτρας φαντάζει μονόδρομος επειδή ακόμα και να μην κάθεται καλά είναι η stock που ήρθε με τον επεξεργαστή και δεν φημίζεται για τις αποδόσεις της! Δεν θα συνιστούσα να την ξαναβάλει. Μια καλή και αθόρυβη ψύκτρα έχει πολύ μικρό κόστος και δεν αξίζει καν το κόπο να κάνετε επιπλέον πειράματα αφού βρήκατε την πηγή του προβλήματος. Το καλό (αλλά και κακό ταυτόχρονα) είναι ότι ο επεξεργαστής συνέχιζε να δουλεύει ακάθεκτος παρά τα προβλήματα σωστής ψύξης. ΄Ενας αντίστοιχος Intel συνήθως κλείνει εντελώς οπότε η προειδοποίηση είναι πιο ξεκάθαρη. LOL για την φωτογραφία by the way
SpUga5 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Για να επιβεβαιώσουμε 100% ότι το πρόβλημα είναι στην cpu, θα δοκιμάσουμε σήμερα (όταν επιτέλους ξυπνήσει ο μάριος....) με μία 9600gt. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται θα παραγγείλουμε αυτή τη ψύκτρα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650430 την οποία έχω κι εγώ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!
gtsamour Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μήπως πειράχθηκαν τίποτε βολτάζ της CPU από το bios κατα λάθος και θερμαίνεται ο επεξεργαστής περισσότερο? Κανένα overclock ίσως?
mariosCS Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν το πρόβλημα παραμένει και με την 9600GT, άρα σίγουρα το πρόβλημα είναι στην ψύξη του cpu Αφορμή γυρεύαμε για κάποια παραγγελία overclock δεν έγινε ποτε... εκτός αν έγινε από μόνο του :S
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.