Προς το περιεχόμενο

Ανεξήγητο πρόβλημα με 8800GT :(

mariosCS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κατάσταση είναι :

Ενώ πριν από κάποιο καιρό, μπορούσα να παίξω χωρίς κανένα πρόβλημα κάποια παιχνίδια που έχω (call of duty 4, Trackmania Nations συγκεκριμένα), τώρα όταν πάω να παίξω κάτι γίνεται αυτό:

Απ' ότι βλέπετε και στο video, η εικόνα "κολλάει" σε σταθερά χρονικά διαστήματα.

Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Το ίδιο παιχνίδι που έπαιζα πριν 2 μήνες, τώρα παθαίνει αυτό.

Η θερμοκρασία της κάρτας δεν πήγε πάνω από 55 βαθμούς όταν έπαιζα για αρκετή ώρα.

Η motherboard είναι MSI K9N neo V3 με nForce560 chipset, επεξεργαστής AMD 5200+ (2,61GHz), και 2 GB ram. Δε ξέρω αν παίζουν ρόλο όλα αυτά, αφού ηταν τα ίδια και πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα

το ΜΟΝΟ που άλλαξε, και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση θα μπορούσε να έχει, είναι πως χάλασε ο σκληρός (seagate 200GB sata1) και αντικαταστάθηκε με WD640GB sata2.

Παρακαλώ ιδέες και εισηγήσεις γιατί δεν ξέρω τι να κάνω... Έγινε Format σήμερα ο υπολογιστής για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο προβληματικών windows ή drivers.

μπήκαν οι τελευταίοι drivers για όλα (κάρτα, μητρική, cpu) από το Internet..

Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν ! (σόρρυ για το μακρύ πόστ :P)

Δημοσ.

Αλήθεια ρε μεγάλε...Συγγνώμη για την άσχετη ερώτηση...Πως λέγεται το παιχνίδι που παίζεις;Εκείνο που λέει paradise city...Ακούς και G'n'R βλέπω! :P(ή από το παιχνίδι είναι;;; :X)

Δημοσ.
Αλήθεια ρε μεγάλε...Συγγνώμη για την άσχετη ερώτηση...Πως λέγεται το παιχνίδι που παίζεις;Εκείνο που λέει paradise city...Ακούς και G'n'R βλέπω! :P(ή από το παιχνίδι είναι;;; :X)

hahaha

απ' το παιχνίδι είναι ! αλλά ακούω και λίγο GnR :P

το παιχνίδι είναι το "Burnout Paradise - The ultimate box"

όχι ακριβώς simulation, αλλά μπόλικο fun :)

EliasKir Ευχαριστώ για την απάντηση ! Δοκιμάζω παλαιότερους και επιστρέφω με αποτελέσματα !

Δημοσ.
hahaha

απ' το παιχνίδι είναι ! αλλά ακούω και λίγο GnR :P

το παιχνίδι είναι το "Burnout Paradise - The ultimate box"

όχι ακριβώς simulation, αλλά μπόλικο fun :)

Ευχαριστώ πάρα πολύ :o

Δημοσ.

Τζίφος...

Δοκίμασα 4-5 διαφορετικές εκδόσεις drivers της κάρτας γραφικών.

Δοκίμασα και τους drivers από το CD

Απενεργοποίησα την on board κάρτα ήχου, και έβαλα μία sound blaster live PCI

Το άνοιξα και του φύσηξα με πεπιεσμένο αέρα να φύγουν οι σκόνες..

Δεν λέει να μου κάνει τη χάρη...

ΟΥΦ !!!

Δημοσ.

Στο κανει σε ολα τα παιχνιδια?Και μετα το format?δοκιμασε να βαλεις τα τελευταια fixes για physx.βαλε riva tuner και κανε μεσω του προγραμματος reset τους drivers.

Παντως το προβλημα αυτο παρατηρειται συνηθως σε προβληματικους σκληρους δισκους.Αυτα τα κοψιματα στα καρε δειχνουν οτι κατι δεν παει καλα με τον σκληρο.

Επισης δοκιμασε να ανεβασεις το page file swap και θα σκεφτω και αλλα ενδεχομενα για να δουμε τι μπορει να φταιει.

Δημοσ.

Λοιπόν..

Έβαλα και physx, και riva tuner (εδώ αν μπορείς βοήθησε με σχετικά με τι μπορώ να πειράξω για να δω διαφορά).

το page file swap το έκανα από 2048-4096 που ήταν, σε 4096-8140.

Διαφορά καμία σε τίποτα...

Όχι δε μου το κάνει σε ένα παιχνίδι μόνο.

Άν όντως είναι ο δίσκος το πρόβλημα (πράγμα που μου φαίνεται κουλό, αλλά από την άλλη είναι το μόνο που άλλαξε), τότε:

1) πως το σιγουρεύω?

2) αν το σιγουρέψω, πως τους το αποδεικνύω στο ΠΛΑΙΣΙΟ ότι έχει πρόβλημα ο Δίσκος, αφού γενικά δουλεύει ΟΚ ?

Δημοσ.

΄Εναν σκληρό δίσκο είχες/έχεις;

Πέρα από αυτό ρίξε μια ματιά αν όλα μα όλα τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα μέσα στο PC μετά την αλλαγή του σκληρού.

Δημοσ.
΄Εναν σκληρό δίσκο είχες/έχεις;

Πέρα από αυτό ρίξε μια ματιά αν όλα μα όλα τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα μέσα στο PC μετά την αλλαγή του σκληρού.

Ναι, έναν !

Το είχα ανοίξει και έσπρωξα μνήμες κάρτες και καλώδια για να σιγουρευτώ πως δεν έχει φύγει κάτι από τη θέση του..

Δημοσ.
Ναι, έναν !

Που σημαίνει ότι βάζοντας τον καινούργιο σκληρό δίσκο έκανες καθαρή εγκατάσταση λογισμικού από την αρχή σωστά;

Το είχα ανοίξει και έσπρωξα μνήμες κάρτες και καλώδια για να σιγουρευτώ πως δεν έχει φύγει κάτι από τη θέση του..

Συγχώρα τις χαζές ερωτήσεις αλλά βαδίζουμε στα τυφλά. Το καλώδιο επιπλέον τροφοδοσίας είναι σίγουρα συνδεδεμένο με την κάρτα γραφικών;

Το πιθανότερο είναι κάτι να έχει γίνει σε βάση λογισμικού ή και να μην έχεις εγκαταστήσει σωστά κάποιο λογισμικό (όπως chipset drivers), γιατί κάτι φρενάρει την όλη επεξεργασία ξεκάθαρα.

Δημοσ.
Που σημαίνει ότι βάζοντας τον καινούργιο σκληρό δίσκο έκανες καθαρή εγκατάσταση λογισμικού από την αρχή σωστά;

Συγχώρα τις χαζές ερωτήσεις αλλά βαδίζουμε στα τυφλά. Το καλώδιο επιπλέον τροφοδοσίας είναι σίγουρα συνδεδεμένο με την κάρτα γραφικών;

Το πιθανότερο είναι κάτι να έχει γίνει σε βάση λογισμικού ή και να μην έχεις εγκαταστήσει σωστά κάποιο λογισμικό (όπως chipset drivers), γιατί κάτι φρενάρει την όλη επεξεργασία ξεκάθαρα.

Μα τι λες? Ούτε λόγος ! Λογικό να πρέπει να καλυφθούν όλες οι δυνατές αιτίες !

Λοιπόν:

Ναι έγινε καθαρή εγκατάσταση λογισμικού from scratch. Ήταν καινούριος ο δίσκος.

Το καλώδιο επιπλέον τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένο με την κάρτα. Γενικά δεν είχε αλλάξει κάποια διαρρύθμιση εκτός από τον δίσκο.

Εγκατέστησα τα drivers της μητρικής (nVidia nForce 560) που κατέβασα από τη σελίδα της MSI.

Προσπαθώ τώρα να βρω κάποιο δίσκο να δανειστώ, για να δω αν είναι εκεί το πρόβλημα, αλλά φαίνεται κανείς δεν έχει κάποιον επιπλέον :P

Ίσως τα αποσυνδέσω όλα από το motherboard και να τα συνδέσω πάλι...

Δε ξέρω είμαι σε ψιλο-αδιέξοδο!

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις τον παλιό σκληρό δίσκο και δες αν σου κάνει το ίδιο πρόβλημα αν δεν το κάνει απλά δεν είναι ο σκληρός αλλα τέτοιο κώλυμα δύσκολα είναι από την κάρτα επίσης προτού αλλάξεις τον σκληρό δες αν τρέχει κάποια υπηρεσία που χρησιμοποιεί τον σκληρό αν έχεις "Vista" αυτό είναι σχεδόν σίγουρο δοκίμασε να κλήσεις την υπηρεσία "windows indexing service" και ζόρικα προγράμματα antirirus

Δημοσ.

Δεν είναι αδιέξοδο και μην απελπίζεσαι. Δες και τις συμβουλές του προλαλίσαντα.

Αν δεν έχει πρόβλημα ο καινούργιος σκληρος, τότε θα'ναι μάλλον κάτι πολύ απλό που έχεις παραβλέψει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...