hariskar Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς στο παρακάτω;: Έχω ένα ιατρικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το MSSQL 2005 για να φτιάξει τη βάση δεδομένων του. Υπάρχει στο φάκελο C:\MSSQL ένα αρχείο ***.mdf που περιέχει όλες τις πληροφορίες. Πως μπορώ να μεταφέρω αυτό το αρχείο σε έναν δικτυακό δίσκο; Προσπάθησα να εγκαταστήσω τον SQL στο δικτυακό δίσκο, αλλά δε μου επιτρέπει να κάνω εγκατάσταση του SQL σε απομακρυσμένο δίσκο. Υπάρχει κάποια λύση; Ευχαριστώ!
ilias_t Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς στο παρακάτω;:Έχω ένα ιατρικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το MSSQL 2005 για να φτιάξει τη βάση δεδομένων του. Υπάρχει στο φάκελο C:\MSSQL ένα αρχείο ***.mdf που περιέχει όλες τις πληροφορίες. Πως μπορώ να μεταφέρω αυτό το αρχείο σε έναν δικτυακό δίσκο; Προσπάθησα να εγκαταστήσω τον SQL στο δικτυακό δίσκο, αλλά δε μου επιτρέπει να κάνω εγκατάσταση του SQL σε απομακρυσμένο δίσκο. Υπάρχει κάποια λύση; Ευχαριστώ! Χμμ... δεν έχω παίξει πολύ με MSSQL, αλλά νομίζω οτι το ακόλουθο θα παίξει: Δοκίμασε να κάνεις mount τον απομακρυσμένο δίσκο ώστε να φαίνεται ως fixed disk, δηλαδή σαν F: για παράδειγμα. Μετά κάνε copy το mdf στο F: και από τα Properties του administration άλλαξε το location των data. Just a thought...
hariskar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Χμμ... δεν έχω παίξει πολύ με MSSQL, αλλά νομίζω οτι το ακόλουθο θα παίξει: Δοκίμασε να κάνεις mount τον απομακρυσμένο δίσκο ώστε να φαίνεται ως fixed disk, δηλαδή σαν F: για παράδειγμα. Μετά κάνε copy το mdf στο F: και από τα Properties του administration άλλαξε το location των data. Just a thought... Ευχαριστώ. Έχω κάνει αντιστοίχιση δίσκου δικτύου και μάλιστα με το γράμμα F:! Τα properties του administration που τα βρίσκω; Sorry αν ρωτάω κάτι πολύ απλό, αλλά δεν έχω ιδέα από MSSQL...
ilias_t Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δε θυμάμαι ακριβώς ρε γμτ. Λογικά είναι Start->Programs->SQL server κτλ. Σίγουρα εκεί θα βρεις ένα tool που λέγεται Query Analyzer. Μαζί με αυτό θα είναι. Επίσης βρήκα και κάποια άρθρα ψιλοσχετικά: http://windowscoding.com/blogs/blake/archive/2007/10/06/how-to-attach-a-ms-sql-database-mdf-file-with-a-missing-log-file-ldf.aspx http://en.allexperts.com/q/MS-SQL-Server-1801/sql-help-1.htm NOTE: Just checking, αλλά φαντάζομαι έχεις κρατήσει backup των αρχείων έτσι? Ειδικά εφόσον πρόκειται για επαγγελματικά δεδομένα. Πριν κάνεις οτιδήποτε backup όλα τα data.
hariskar Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Το πρόβλημα από ότι έχω καταλάβει είναι ότι υπάρχει δυσκολία στο να κάνει κανείς attach της db σε δικτυακό δίσκο.
Xionis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 o MsSQL Server δεν βλέπει δικτυακό δίσκο, και δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο. Μπορείς απο ένα απομακρισμένο PC να δείς το instant του SQL Server, και να συνδεθείς σε αυτόν και να τρέχει αλλού ο Application Server και αλλού ο File Server.
hariskar Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 o MsSQL Server δεν βλέπει δικτυακό δίσκο, και δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο.Μπορείς απο ένα απομακρισμένο PC να δείς το instant του SQL Server, και να συνδεθείς σε αυτόν και να τρέχει αλλού ο Application Server και αλλού ο File Server. Οπότε η βάση δεδομένων θα είναι στο δικτυακό δίσκο; Πως μπορώ να κάνω αυτά που λες; Σε ευχαριστώ!
100 010 00 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Πηγαινε στις βασεις και κανε attach τη db, θα σου βγαλει path απο που να τη κανεις attach
Xionis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Αν κατάλαβα καλά, έχεις ένα PC που εκτελεί χρέη SERVER. Σ 'αυτόν έχεις την εγκατάσταση της εφαρμογής και τρέχει κανονικά. Θέλεις να Μεταφέρεις το MDF Αρχείο ? Άν ΝΑΙ. το αρχείο αυτό δεν μπορείς να το πειράξεις όσο τρέχει το service του MsSQL Server. Κάνε Stop το service και μετά μπορείς να μεταφέρεις το MDF και το LDF αρχείο σε ένα άλλο pc που τρέχει MsSQL Server.Κάνε attach την database. Αν το πρόβλημά σου δεν είναι αυτό, διάβασε τα παρακάτω: Μία βάση MsSQL μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μπορεί να κάθετε σε ένα σύστημα σε ένα data room και να δουλεύεις πάνω σ' αυτή απομακρυσμένα μέσω internet. ΔΕΝ χρειάζεται να βλέπεις τον δίσκο που κάθετε η βάση. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να δεις τον MsSQL server και ανάλογα με τα δικαιώματα που έχεις, θα δουλέψεις πάνω στην βάση. Το Ιατρικό πρόγραμμα που δουλεύεις κατά την εγκατάστασή του ή με κάποιο utility αργότερα, θα ρωτάει όλες τις πληροφορίες που πρέπει, για να κάνει την σύνδεση στον SQL Server. Άρα κάνεις εγκατάσταση την εφαρμογή στο νέο PC και φροντίζεις να δεις τον SQL Server που θα τρέχει στο άλλο PC. Αν δεν σε κάλυψα, τότε πρέπει να αναφέρεις εκτενώς ποιο είναι το πρόβλημα και όχι τι θέλεις να κάνεις.
hariskar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Αν κατάλαβα καλά, έχεις ένα PC που εκτελεί χρέη SERVER. Σ 'αυτόν έχεις την εγκατάσταση της εφαρμογής και τρέχει κανονικά.Θέλεις να Μεταφέρεις το MDF Αρχείο ? Άν ΝΑΙ. το αρχείο αυτό δεν μπορείς να το πειράξεις όσο τρέχει το service του MsSQL Server. Κάνε Stop το service και μετά μπορείς να μεταφέρεις το MDF και το LDF αρχείο σε ένα άλλο pc που τρέχει MsSQL Server.Κάνε attach την database. Αν το πρόβλημά σου δεν είναι αυτό, διάβασε τα παρακάτω: Μία βάση MsSQL μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μπορεί να κάθετε σε ένα σύστημα σε ένα data room και να δουλεύεις πάνω σ' αυτή απομακρυσμένα μέσω internet. ΔΕΝ χρειάζεται να βλέπεις τον δίσκο που κάθετε η βάση. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να δεις τον MsSQL server και ανάλογα με τα δικαιώματα που έχεις, θα δουλέψεις πάνω στην βάση. Το Ιατρικό πρόγραμμα που δουλεύεις κατά την εγκατάστασή του ή με κάποιο utility αργότερα, θα ρωτάει όλες τις πληροφορίες που πρέπει, για να κάνει την σύνδεση στον SQL Server. Άρα κάνεις εγκατάσταση την εφαρμογή στο νέο PC και φροντίζεις να δεις τον SQL Server που θα τρέχει στο άλλο PC. Αν δεν σε κάλυψα, τότε πρέπει να αναφέρεις εκτενώς ποιο είναι το πρόβλημα και όχι τι θέλεις να κάνεις. Σε ευχαριστώ για την εκτενή απάντηση, το πρόβλημα είναι ότι θέλω να μεταφέρω τη βάση ή και το server σε δικτυακό σκληρό. Κατά την εγκατάσταση δε με αφήνει να τον επιλέξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.