Προς το περιεχόμενο

Αν όχι Acer τοτε τι ..? Στα ίδια λεφτά ??

B@GOS.GR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας..

:-D

Ανοίγω αυτό το θέμα για έναν Acer που έχω "πωρωθεί":mrgreen: και θέλω να αγοράσω..

Acer Aspire 5930G-734G25MN

Ωστόσο το θέμα του Σέρβις είναι κάτι που όλου μας καίει.. κυρίως όταν πρόκειται για ένα Laptop..

Έτσι ζητώ την βοήθεια σας αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο άλλο Laptop με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως και του αναφερόμενου Acer ( ο οποίος προσφέρει πολύ καλά χαρακτηριστικά για την τιμή του .. τουλάχιστον κατά την γνώμη μου;)).

το ποσό που διαθέτω είναι μέχρι 800 Ε:rolleyes:

ο φορητός αυτός προορίζεται σαν "desktop replacement" επειδή αυτόν που έχω τήνει να σκουριάσει και δν με βοηθά καθόλου.

Επίσης τον προορίζω σε Επαγγελματική και φοιτητική χρήση.. Βέβαια να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρουν τα γραφικά σε επίπεδο gamer.. δλδ μια μέτρια ΑΤΙ μπορώ να πω ότι θα με κάλυπτε..:rolleyes:

Σας Ευχαριστώ..!

:mrgreen:

Δημοσ.

Όπως έχει χιλιοειπωθεί σε πολλά thread το συγκεκριμένο μοντέλο πωλείται στα carefour στα 549 ευρώ. Επίσης η φωτογραφία που υπάρχει στο συγκεκριμένο link είναι λανθασμένη καθώς απεικονίζει την σειρά Ν της Lenovo και όχι την σειρά R THINKPAD.

Δημοσ.

Χμ... να πω την αλήθεια από τις αναφορές σας εδώ το έψαξα παραπάνω το ενδεχόμενο του Lenovo.. Βεβαία ο Acer που αναφέρω ξεπερνά (κατά την γνώμη μου) κατά πολύ τον Φορητό της IBM. lenovo θα έπαιρνα αν είχα ήδη έναν καλό Desktop PC και με ενδιέφερε κυρίως η μεταφορά..

Acer

Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo P7350 2.00GHz

Μνήμη 4096MB DDR2

FSB 1066MHZ

Lenovo

Επεξεργαστής Intel® Core 2 Duo T8100 2.10GHz

Μνήμη 2GB DDR2

FSB 800MHZ

Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος...:rolleyes:

αν και δεν τον έχω βγάλει σαν πιθανότητα απο το μυαλό μου... θα ήθελα να πάρω και άλλες προτάσεις... :o

Δημοσ.

ειπες οτι δεν θες παιχνιδια 1

η διαφορα στην τιμη ειναι σχεδον 150€ υπερ του Lenovo 2

η ποιοτητα κατασκευης ειναι μερα με την νυχτα υπερ του Lenovo 3

οι επιδοσεις θα ειναι χοντρικα οι ιδιες 4

ο Lenovo εχει εγγυηση 3 χρονια, κατι που σε οποιοδηποτε αλλο φορητο θα το πληρωσεις minimum +150€ και η επεκταση εγγυησης στους φορητους ειναι σοφη κινηση 5

μνημη δεν θα χρειαστεις παραπανω αλλα και να χρειαστεις το κοστος προσθηκης αλλων 2GB δεν θα παει πανω απο 50€ και πολλα σου λεω 6

θες και αλλα?

Δημοσ.
Χμ... να πω την αλήθεια από τις αναφορές σας εδώ το έψαξα παραπάνω το ενδεχόμενο του Lenovo.. Βεβαία ο Acer που αναφέρω ξεπερνά (κατά την γνώμη μου) κατά πολύ τον Φορητό της IBM. lenovo θα έπαιρνα αν είχα ήδη έναν καλό Desktop PC και με ενδιέφερε κυρίως η μεταφορά..

Acer

Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo P7350 2.00GHz

Μνήμη 4096MB DDR2

FSB 1066MHZ

Lenovo

Επεξεργαστής Intel® Core 2 Duo T8100 2.10GHz

Μνήμη 2GB DDR2

FSB 800MHZ

Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος...:rolleyes:

αν και δεν τον έχω βγάλει σαν πιθανότητα απο το μυαλό μου... θα ήθελα να πάρω και άλλες προτάσεις... :o

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

- Οι διαφορές των δύο επεξεργαστών είναι μηδαμινές με τον έναν ή τον άλλο επεξεργαστή να περνάει μπροστά ανάλογα με το benchmark test που χρησιμοποιείτε.

- Οι κάρτες γραφικών έχουν περίπου την ίδια απόδοση

- Η διαφορά στην τιμή (150 ευρώ) είναι υπερ του Thinkpad

- To Thinkpad έχει 3ετη εγγύηση (υπολόγισε το κόστος για να κάνεις κάτι αντιστοιχο στο acer)

- Το κόστος για ένα dimaki των 2gb ddr2/800 είναι περίπου 15 ευρώ. Εχε υπόψη σου όμως ότι τα windows 32bit δεν μπορούν να "δούν" πέρα των 3gb όση μνήμη και αν έχεις.

- To 5930g έχει καλύτερα ηχεία και πιθανόν και HDMI.

- Τα Thinkpad έχουν όνομα βαρύ σαν ιστορία.

Δημοσ.

- Τα Thinkpad έχουν όνομα βαρύ σαν ιστορία.

Δεν διαφωνώ!!!

Αλλά μία απορία, γιατί τόσο βαρύ όνομα το αλάξανε???

χιλιες φορές ΙΒΜ απο lenovo και πιστεύω έχει χάσει πολούς πελάτες με την αλαγή διότι λίγοι ξέρουν ότι πρόκειται για την ίδια εταιρία!!!!

Δημοσ.

Κοίτα.. μέσα στα 200€ είναι:

το Design.. σίγουρα το Acer είναι πιο όμορφο (όχι to οτι Η "κασα" ειnai καθοδηγητικός παράγοντας αλλά δεν παύει να ισχύει)

Μετά φοβάμαι Διότι από την στιγμή που θα πάω να σκάσω τόσα € έστω και η "χοντρική διαφορά" στην Επεξεργασία με διστάζει.. θα είναι ο μόνος Η/Υ μου :fear: (κλασική νοοτροπία Τσιγκουνο-Έλληνα :-D)

και τελευταίο Η απόδοση στα γραφικά των δύο μηχανημάτων είναι αισθητή...:rolleyes:

Για να είμαι πιο συγκεκριμένος το μόνο που με διστάζει είναι Η εγγύηση και σε περίπτωση βλάβης του Acer...

Δημοσ.

και τελευταίο Η απόδοση στα γραφικά των δύο μηχανημάτων είναι αισθητή...:rolleyes:

Αισθητη που? Ετσι κι αλλιως παιχνιδια δε θα παιζεις, ασε που η καρτα του lenovo θεωρειται ελαχιστα καλυτερα απο αυτην του acer με μια ματια που εριξα

Η διαφορα στους επεξεργαστες ειναι μηδαμινη, για μενα προηγειται αυτος που εχει τη μεγαλυτερη cache (δεν το κοιταξα αυτο), αλλα και παλι οι επεξεργαστες ειναι της ιδιας ισχυος πανω κατω

Το lenovo σαφως και εχει καλυτερη εγγυηση και μαλιστα 3 χρονια χωρις παραπανω χρηματα

Δημοσ.

:-)

Κοίτα.. μέσα στα 200€ είναι:

το Design.. σίγουρα το Acer είναι πιο όμορφο (όχι to οτι Η "κασα" ειnai καθοδηγητικός παράγοντας αλλά δεν παύει να ισχύει)

Μετά φοβάμαι Διότι από την στιγμή που θα πάω να σκάσω τόσα € έστω και η "χοντρική διαφορά" στην Επεξεργασία με διστάζει.. θα είναι ο μόνος Η/Υ μου :fear: (κλασική νοοτροπία Τσιγκουνο-Έλληνα :-D)

Για να είμαι πιο συγκεκριμένος το μόνο που με διστάζει είναι Η εγγύηση και σε περίπτωση βλάβης του Acer...

Τα ξαναλέω για τελευταία φορα: :P:-D

1, Οι επεξεργαστές είναι σχεδόν ίδιοι σε απόδοση. Κανεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιός από τους 2 είναι καλύτερος γιατί απλά εξαρτάται από την εφαρμογή που θα τρέχεις. Αν καταφέρεις να δεις αισθητή/πρακτική διαφορά μεταξύ των 2 επεξεργαστών να μου τρυπήσεις την μύτη.

2. Οι κάρτες γραφικών είναι σε απόδοση ιδιες και κυριολεκτώ!!! Τεστ 3dmark05: η Nvidia 140M στο IBM R61 περίπου 3500 και το ίδιο περίπου ισχύει και για την 9300gs στο ACER 5930g. Αν καταφέρεις να δεις διαφορά επίσης να μου τρυπήσεις την μύτη.

Δημοσ.

Χμμμ.. Μάλιστα..

Αρά αφού όλα πλέον συγκλίνουν στον IBM θα περάσω Μια από αυτές τις μέρες στα Carefour να το δω και εγώ τι θαύματα κανει αυτο το πολυσηζητημένο "Μηχανάκι"..:-)

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απόψεις σας και την βοηθεια σας :mrgreen:..

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι κορυφή και σε πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι άλλη κατηγορία (17αρι) και ότι είναι 350 ευρώ ακριβότερο από το R61. Αν ο φίλος μας ήθελε ένα laptop και για gaming χρήση τότε θα του έλεγα να πάει στο 8710 με κλειστά μάτια, διαφορετικά το R61 νομίζω ότι τον υπερκαλύπτει.

-----Προστέθηκε 11/2/2009 στις 12 : 37 : 04-----

Χμμμ.. Μάλιστα..

Αρά αφού όλα πλέον συγκλίνουν στον IBM θα περάσω Μια από αυτές τις μέρες στα Carefour να το δω και εγώ τι θαύματα κανει αυτο το πολυσηζητημένο "Μηχανάκι"..:-)

Δεν είπαμε ότι κάνει θαύματα, ούτε ότι θα το δείς και θα το ερωτευτείς. Απλά είναι ένα μηχάνημα σε τιμή χώμα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, εντελώς αθόρυβο, με πολύ καλή θερμική συμπεριφορά, με το καλύτερο πιθανώς πληκτρολόγιο που κυκλοφορεί, με 3ετή εγγύηση και πολλά ακόμη καλούδια. Αν παρόλο αυτά μπορείς να διαθέσεις 300-400 ευρώ επιπλέον τότε σίγουρα θα βρείς κάτι καλύτερο για να αγοράσεις.

Δημοσ.

Δεν είπαμε ότι κάνει θαύματα, ούτε ότι θα το δείς και θα το ερωτευτείς. Απλά είναι ένα μηχάνημα σε τιμή χώμα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, εντελώς αθόρυβο, με πολύ καλή θερμική συμπεριφορά, με το καλύτερο πιθανώς πληκτρολόγιο που κυκλοφορεί, με 3ετή εγγύηση και πολλά ακόμη καλούδια. Αν παρόλο αυτά μπορείς να διαθέσεις 300-400 ευρώ επιπλέον τότε σίγουρα θα βρείς κάτι καλύτερο για να αγοράσεις.

Εμμ όχι το budget μου είναι στα 800€ Ουτε "bit" παραπάνω ..!!!

και τα 100€ παραπάνω είναι Υπερβολικά για έναν φοιτητή...

Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω (αν και το έψαξα στο νετ για το Lenovo).. Επειδή το Laptop που θα πάρω προορίζεται για Fedora.. Υπάρχει κάποιος από εδώ μέσα που του έχει δοκιμάσει Fedora ή έστω καπια άλλη Linux διανομή πάνω στο Lenovo..?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...