random Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 σε συνέχεια του "μια καλη μητρικη για 9550 στα 100-130ευρο" .. 1. Θελω μια μητρική με πάνω απο 6 sata ports, επιβεβαιωμένη υποστήριξη Yorkfield (Q8200 ως Q9650) μόνο για DDR2 λογική τιμή. ιδανικά <150, παμε ως 180 για εξαιρετική. δεν μ'ενδιαφέρουν crossfire & sli. oc, ότι γίνει μόνο με αέρα. ------------------------------------------------------------------ μεχρι τώρα έχω ξεχωρίσει α. Asus P5Q (s775, DDR2, P45, 1600 MHz) 1 x ATA 133/8 x SATA II +Firewire = 118,00 β. ASUS P5Q PRO 8 sata = 134 γ. DFI Lanparty DK P45-T2RS Plus (s775, DDR2, P45,1333 MHz) 2 x ATA133/6+2 x SATAII = 129,00 δ. MSI P45 ZILENT 8 sata, 1 esata = 163 ε. άλλη που δεν ξέρω.... ποια προτιμάτε και γιατί; -------------------------------------------------------------- 2 . αν ξεχάσουμε τα 8 sata, και πάμε στα στάνταρ 6, ποιά προτίνετε; 3. Εκτός απο το P45, τα άλλα chipsets (Χ48 και άν υπάρχει κανενα Nvidia), έχουν καποιο σοβαρό πλεονέκτημα, για να αξιζουν εξτρα χρηματα;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Η dfi θελει λιγο παιδεμα με τις ρυθμισεις, και να αφιερωσεις πολυ χρονο ψαχνοντας τι ακριβως κανει η καθε επιλογη... Θα σου ελεγα μακρυα απο P5Q, ολο προβληματα διαβαζω. Παντως ολες αυτες που προτεινεις ειναι πολυ ωραιες λυσεις (εκτος της P5Q, οι ψυκτρες "εργοστάσια" δεν ειναι και ο,τι αποτελεσματικοτερο). Κατα τα άλλα, εγω προσωπικα θα πηγαινα για την msi (οι "αραιές" usb πισω σου λυνουν πραγματικα τα χερια αν χρησιμοποιεις χοντρες USBσυσκευες). Επισης δωσε βαση στο DRMos που αναγραφεται πανω στη ψυκτρα. Δεν ειναι για μοστρα... Τσεκαρε κι αυτο το video για το drmos, και δες τι παθαινει μια καημενη ASUS... Απο μενα go for msi ή dfi αν εχεις ορεξη να παιδευτεις.. Παντως για moderate oc, ακομα και για high oc με αερα, καμια δε θα σε απογοητευσει. [edit: Να συμπληρωσω πως εχω γενικα σπαστεί με τις asus, διοτι εχουν 451342453 διαφορετικα μοντελα, και διοτι τις ακριβυνανε για καποιο λογο]. edit2: Η dfi εχει ενα ide/
pappous_soulis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Τα chipset της Nvidia (780i που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, και αν μπορέσεις και βρεις) είναι ασταθή γενικώς, και δεν είναι ότι καλύτερο για OC. Το X48 είναι ίσως το καλύτερο s775 chipset με υποστήριξη DDR2. Βέβαια η τιμή για τέτοιες μητρικές είναι κατα γενική ομολογία τσουχτερές, και κυρίως απευθύνοντε σε high end users & overclockers. Το P45 πιστεύω πως είναι η χρησή τομή όσων αφορά τα features,o/c pottential και performance/€. Προσωπικά θα προτιμούσα μια P5Q Deluxe,άλλα δεδομένου του χρηματικού ορίου των 150€, θα πρότεινα P5Q Pro. Και η DFI είναι πολύ καλή απ'όσο έχω ακούσει, αλλά απο προσωπικό γούστο κινούμε προς Asus μεριά.
Tzimmys Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Σε έχω ακριβώς. Σαν ευτυχής κάτοχος μιας p5q deluxe, σου προτείνω την p5q-e. Την πήρα πριν από δυο βδομάδες για έναν φίλο μου. Σαφώς ανώτερη από την pro και με τίποτα να ζηλέψει από την deluxe, εκτός από το Intel Fast Memory Access. Στα 140 ευρώ είναι ότι πρέπει για σένα. Θα σε καλύψει σε όλους τους τομείς και θα τη χαρείς σίγουρα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Πρεπει να ξεφυγετε ομως ολοι απο το motto "Asus, θρησκεια, θυρα 73!" (δηλαδη απο το οτι asus=must), και να δειτε και λιγο παραπερα μηπως αντιστοιχα καλες (μη πω καλυτερες) υλοποιησεις εχει καποια αλλη εταιρεια don't stick somewhere guys!! χωρις να λεω οτι και οι asus δεν ειναι μια χαρουλα.
pappous_soulis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Προσωπικά δε συμπάθησα ποτέ το BIOS στις MSI. Όπως και στις Gigabyte. Τώρα με DFI δεν έχω ασχοληθεί ποτέ,άλλα αν έπαιζα σε αυτά τα λεφτά σίγουρα θα υπολόγιζα και την Lanparty DK P45-T2RS Plus.
random Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 ...ανώτερη από την pro και με τίποτα να ζηλέψει από την deluxe, εκτός από το Intel Fast Memory Access αν και δεν εψαξα σε τι μπορει να χρησιμευει αυτο το FMA, εδώ δειχνει οτι το έχουν όλες http://www.asus.com/products_compare_show.aspx?array_model=2164,2257,2312,2269,2267&l1=3
John-lamia Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522629 δες αυτη εδω. την εχω εδω και 3 μηνες και δεν εχω κανενα προβλημα! και απο αποψη o/c ειναι τελεια!!!! το bios της ειναι υπερ πλιρες απο θεμα επιλογων!!!
random Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 οι δύο ακριβές Asus PQ5xxxx (Deluxe 184e, και Premium 198 euros), εχουν ενσωματωμένη flash memory απο όπου τρέχει το ExpressGate (ή Splashtop. ενα mini linux os). Ενώ στις πιο φτηνές, αν το θελεις πρέπει να το εγκαταστήσεις σε σκληρό δίσκο. επίσης η 1η εχει 9 sata, και η premium 10 sata, 4 ή 5 lan.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Σε έχω ακριβώς. Σαν ευτυχής κάτοχος μιας p5q deluxe, σου προτείνω την p5q-e. Την πήρα πριν από δυο βδομάδες για έναν φίλο μου. Σαφώς ανώτερη από την pro και με τίποτα να ζηλέψει από την deluxe, εκτός από το Intel Fast Memory Access. Στα 140 ευρώ είναι ότι πρέπει για σένα. Θα σε καλύψει σε όλους τους τομείς και θα τη χαρείς σίγουρα. +1 και από μένα για την Asus P5Q-E, την έχει ο κολλητός μου και είναι μια χαρά
pettakos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 εφτιαξα πριν ενα μηνα ενα home server με την asus p5-q. κανενα προβλημα, ολα καλα μεχρι στιγμης. συστηνεται ανεπιφυλακτα.
F33L Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522629 δες αυτη εδω. την εχω εδω και 3 μηνες και δεν εχω κανενα προβλημα! και απο αποψη o/c ειναι τελεια!!!! το bios της ειναι υπερ πλιρες απο θεμα επιλογων!!! την εχω και δεν ειμαι ικανοποιημενος απο την καρτα ηχου τους.. η παλιες ειχαν καλυτερες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.