Προς το περιεχόμενο

The Ten Greatest PC Games Ever

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
τότε προφανώς δεν έχεις παίξει τα παλιότερα μεγαθήρια...

Μεγαθηρια λεγοντας?BG κλπ?

(αρκετα offtopic...αλλα τον χαβα μου εγω :lol:)

Δημοσ.

Καλά, ως συνήθως οι λίστες των περιοδικών διακατέχονται από μπόλικη δόση...κακού χιούμορ..

Επί του θέματος, εγώ μέσα στη 10αδα θα έβαζα και το Thief, επειδή ήταν πραγματικά καινοτόμο, κανείς δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο ως τότε...τώρα κάτι Sims και κουραφέξαλα... :lol:

• Super Moderators
Δημοσ.
Μεγαθηρια λεγοντας?BG κλπ?

(αρκετα offtopic...αλλα τον χαβα μου εγω :lol:)

προφανώς, Βaldur's Gate, Icewind Dale, Planescape Torment...

Δημοσ.

Μια ερώτηση ρε παιδιά…. η αρχική λίστα με πια κριτήρια έγινε?

Το βασικότερο κατά την γνώμη μου είναι πως από την την στιγμή που αναφέρετε σε

‘’’GAMES’’’ το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε υπ όψη μας είναι το ενδιαφέρον και την αποδοχή του κόσμου σε παγκόσμια κλίμακα.

Και για να γίνω πιο κατανοητός θα σας δώσω ένα παράδειγμα..

Το σκάκι θεωρείται σχετικά απ όλους το απόλυτο παιχνίδι για ένα κάρο λόγους ( όσοι δεν το πιάσατε με την μία …γιατί….. ψαχτείτε λίγο )... και όμως την ίδια στιγμή το ποδόσφαιρο είναι βασιλιάς των σπορ. ΓΙΑΤΙ? (Μη βιαστεί να πει κανείς πως το σκάκι δεν είναι ΚΑΙ σπορ) .

Τώρα όλοι μας σίγουρα μας έχουμε διαφορετικά κριτήρια και όχι μόνο για τα games αλλά για τα πάντα. Το θέμα είναι όμως πως θα μετρήσει αυτό που είναι αποδεκτό στους 10, για τον σκοπό που έχει δημιουργηθεί σα ΠΑΙΧΝΙΔΙ , ή αυτό που είναι αποδεκτό στους 100000?

Δημοσ.

Η ερώτηση σου είναι εύλογη και λογικότατη. Οποιαδήποτε λιστα , θα πρέπει να αναφέρει τον τρόπο κατάρτισης της για να μπορέσει να γίνει σχολιασμός με τεκμηρίωση.

Ομως εδω δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, πρόκειται για μια συζήτηση "καφέ" , οπου ο καθένας μας με ευχάριστη και ανέμελη διάθεση σχολιάζει :)

Δημοσ.

Τα 10 κορυφαία ή καλύτερα οι 10 σταθμοί όλων των εποχών στο PC είναι τα :

1.DIABLO (όλα)

2.TOMB RAIDER (1,2,3,4.....)

3.HALF LIFE (όλα)

4.THIEF (1 και 2)

5.AGE OF EMPIRES (όλα)

6.NEED FOR SPEED (1,2,3 άντε με το ζόρι και το 4)

7.MYST & RIVEN : THE SEQUEL TO MYST

8.RETURN TO CASTLE WOLFENSTEIN

9.QUAKE

10.F1 RACING CHAMPIONSHIP (UBISOFT)

Σαν πρώην Amigas έχω παίξει και τερματίσει εκατοντάδες παιχνίδια και στην Αmiga αλλά και στο PC.

Αυτά τα 10 παιχνίδια έχουν κάνει την διαφορά και έχουν εντυπωθεί μέσα μου.

Αυτά τα 10 παιχνίδια μου προσέφεραν τις περισσότερες συγκινήσεις.

Πάρα πολλά αριστουργήματα είναι εκτός 10άδας αλλά θα είναι σίγουρα στην πρώτη 20άδα, 50άδα,100άδα.

Ζητήσατε 10 και τα έχετε.

Ευχαριστώ τους προγραμματιστές για τις ευχάριστες ώρες που μου προσέφεραν.

(Είμαι πλεόν 31 ετών και η 10άδα μου θα συγκριθεί μόνο με ανάλογες 10άδες παραπλήσιων ηλικιών).

Δημοσ.
Α, θα αρχίσουμε να βάζουμε και δικές μας λίστες; :P

Ωπα! Εδω βαζουμε τις δικες μας λιστες?...και επειδη ειμαι δυσκολος αντι για 10 να βαλω 20?....και κατι ακομα...να ευχαριστησω τον κυριο Spielberg για την καλπαζουσα φαντασια μου, που μου εχει μεταδωσει......gong!

Δημοσ.

Έκανα μερικές αλλαγές στην λίστα μου και νιώθω περισσότερο ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Θεωρώ ότι έχω καλύψει ένα μεγάλο μέρος από τα είδη των παιχνιδιών που υπάρχουν.

Στη θέση του ATLANTIS έβαλα το MYST και το RIVEN (ναι τα χώρεσα και τα 2) που είχαν μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό.

Στη θέση του UNDYING έβαλα το QUAKE που ήταν πραγματικά σταθμός στην εξέλιξη των FPS.

Το DIABLO δεν μπορεί να βγει από την 10άδα.

To TOMB RAIDER δεν μπορεί να βγει από την 10άδα.

Το AOE δεν μπορεί να βγεί από την 10άδα.

Το THIEF δεν μπορεί να βγει από την 10άδα. (όποιος δεν έχει παίξει THIEF να νιώσει την ανάσα των zombie δίπλα του δεν έχει παίξει τίποτα.Εκεί τα είχα δει όλα με τα αγκωμαχητά τους.)

Το HALF LIFE επίσης δεν μπορεί να βγει από την 10άδα.

Το NEED FOR SPEED δεν μπορεί να βγει από την 10άδα.

Για τα υπόλοιπα 2 (RETURN TO CASTLE WOLFENSTEIN και F1 RACING CHAMPIONSHIP) τα οποία ήταν εξαιρετικά σηκώνει συζήτηση αφού θα μπορούσα να συμπεριλάβω στην 10άδα παιχνίδια διαφορετικών ειδών όπως το GRAND THEFT AUTO και το FALCON 3.0 ή τους SIMS.

Δημοσ.

Δεκα ε?

1. OBLIVION

2. Neverwinter Nights 1+exp.

3. Neverwinter Nights 2+exp.

4. Morrowind

5. Diablo

6. Two Worlds

7. The Witcher

8. Sacred 2

9. Titan Quest

10. Age Of Mythology

Aπ'οτι καταλαβατε μισω πολυ τα rpg's

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...