louben Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Γεια χαρα σε ολους.Παιδια εχω μητρικη asus a8n και αεπεξεργαστη athlon 3200 >Οταν ξεκιναω τον υπολογιστη μου βγαζει συχνα μηνυμα(fan speed fail or speed too low press F1 to continue) το οποιο και παταω για να συνεχισω.ΕΙναι πολυ σπαστικο και μου ειπαν απο το ΒΙΟΣ μπορει να ρυθμιστει και να ανοιγει κατευθειαν απλα ανεβαζοντας το οριο των στροφων(η κατι τετοιο).Ξερει καποιος απο που μπορω να το κανω μπας και ηρεμησω??Thanks.
John-lamia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Γεια χαρα σε ολους.Παιδια εχω μητρικη asus a8n και αεπεξεργαστη athlon 3200 >Οταν ξεκιναω τον υπολογιστη μου βγαζει συχνα μηνυμα(fan speed fail or speed too low press F1 to continue) το οποιο και παταω για να συνεχισω.ΕΙναι πολυ σπαστικο και μου ειπαν απο το ΒΙΟΣ μπορει να ρυθμιστει και να ανοιγει κατευθειαν απλα ανεβαζοντας το οριο των στροφων(η κατι τετοιο).Ξερει καποιος απο που μπορω να το κανω μπας και ηρεμησω??Thanks. λοιπον. μιπως εχεις το fan σε καποιο πανελ? διλαδι, εχεις σινδεσει το fan της cpu καπου αλλου εκτος απ την θεση που ειναι διπλα στο Socket ? στο λεω γιατι οταν δεν το βαζεις εκει σου βγαζει το παρων προβλημα! υπαρχει ομως μια επιλωγη στο bios οπου κανεις καποιες επιλωγες για το speed fan γενικα. κιτα να δεις που σου λεει cpu configuration στην καρτελα του bios advancet... για δες...........
tmjuju Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μπορεί να σημαίνει ότι το ανεμιστιράκι δεν φτάνει γρήγορα τις στροφές του. Άνοιξε το pc και με ένα σπρέι καθαρισμού διώξε τη σκόνη που έχει μαζευτεί στα ανεμιστιράκια και ψήκτρες. Πρόσεξε μήπως και κάποιο ακουμπάει σε καλώδια κ.τ.λ που το εμποδίζουν. Μην απενεργοποιήσεις στα BIOS το stop on all errors έτσι απλά. Σκέψου ότι μια μέρα μπορεί να καεί τελείως ένας ανεμιστήρας, και εσύ να μην το μάθεις ποτέ και τελικά να κάψεις τίποτες.
Delirium Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Σκέψου ότι μια μέρα μπορεί να καεί τελείως ένας ανεμιστήρας, και εσύ να μην το μάθεις ποτέ και τελικά να κάψεις τίποτες. Στους 939 cpus κι αν χαλασει το cpu fan δε καιγονται, [το πιθανοτερο να κλεισει - shut down το συστημα ]
louben Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Ναι και εγω αυτο ξερω.ΚΑι δυστυχως τα ανεμιστηρακια των A8N asus της μητρικης ειναι προβληματικα ετσι και αλλιως και κανουν θορυβο ή χαλανε.Οποτε απενεργοποιησα την επιλογη .Ετσι και αλλιως το κουτι εχει στο πλαι τζαμι οποτε βλεπω το ανεμιστηρακι της μητρικης.Και στην τελικη αν χαλασει απλα θα το καταργησω εντελως.Thanks.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.