Προς το περιεχόμενο

Πληρωμή με Western Union

kpartsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Αναφέρω το θέμα ενός φίλου μου, γιατί εγώ δεν έχω εμπειρία πως λειτουργεί το όλο σύστημα και θα ήθελα την βοήθειά σας.

Στην ουσία το παλικάρι γνώρισε στο Ίντερνετ έναν πωλητή καινούργιων iphones σε καταπληκτική τιμή (μιλάμε κάπου στα 250$ το κομμάτι). Μάλιστα ο πωλητής του λέει ότι όσα περισσότερα κομμάτια παραγγείλει τόσο και καλύτερη τιμή μπορεί να του κάνει....

Ο πωλητής θέλει η μεταφορά των χρημάτων να γίνει με Western Union.

Οι απορίες μου εμένα τώρα είναι αν θα πρέπει ο φίλος μου να εμπιστευτεί τον πωλητή και στην χειρότερη αν ο πωλητής αποδειχτεί απατεώνας τι εγγυήσεις μπορεί να έχει ο φίλος μου ώστε να μην χάσει τα χρήματά του;;;;

Η Western Union είναι αξιόπιστος τρόπος μεταφοράς χρημάτων;;;

Μπορεί ο φίλος μου να καταθέσει τα χρήματα στην Western Union αλλά να μπλοκάρει την ανάληψη των χρημάτων από τον πωλητή έως όταν φτάσουν τα κινητά και να διαπιστώσει ότι όντως πρόκειται για αξιόπιστο πωλητή;;;

Εάν ο πωλητής εισπράξει τα χρήματα αλλά δεν στείλει ποτέ το εμπόρευμα ή το στείλει ελαττωματικό, με ποιόν τρόπο ο φίλος μου θα μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματά του;;;

Ξέρω ότι είναι πολλές οι ερωτήσεις αλλά επειδή πρόκειται για αρκετά χρήματα θα ήθελα να βαδίσουμε στα σίγουρα... Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις σας και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη :-)

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μου επειδή μόλις την περασμένη εβδομάδα πλήρωσα με western union, θα σε στεναχωρήσω: ΟΧΙ!

Σε ένα φυλάδιο της η ίδια η western union διατείνεται οτι κάνει μόνο wire money, και οτι μόλις φύγουν τα χρήματα δεν μπορείς να τα μπλοκάρεις... και μάλιστα έχει κάποια safety tips στα οποία προτείνει να την χρησιμοποιείς για αγορές μόνο όταν γνωρίζεις τον πωλητή κτλ.

Επιπλέον, χρεώνει 10-15 ευρώ και σε κλέβει και στη τιμή συναλλάγματος (εγώ έχασα περίπου 5,5 δολάρια στη μετατροπή που μου έκαναν με την τιμή western union).

Αν λοιπόν ο τύπος είναι απατεώνας, ο φίλος σου θα χάσει τα χρήματά του....Βέβαια αρκετοί κινέζοι/ κορεάτες την προτιμούν, γιατί το paypal τους κρατάει περίπου 10% προμήθεια, αλλά από την πλευρά του αγοραστή, το να στείλεις WU σε άγνωστο πωλητή από ιντερνετ νομίζω είναι πολύ ριψοκίνδυνο.

Δημοσ.

Απ' ότι έχω καταλάβει στη μεταφορά χρημάτων βάζεις έναν κωδικό.... Αυτός ο κωδικός δεν αποτελεί εγγύηση;;;; Δηλαδή να πω στον πωλητή ορίστε τα λεφτά τα έβαλα αλλά θα σου δώσω τον κωδικό να τα εισπράξεις μόνο όταν φτάσει το εμπόρευμα και διαπιστώσω ότι είναι εντάξει.

Δημοσ.

no f. way...το western union πρέπει να αποφεύγεται δια ροπάλου...μόνο paypal!

Δημοσ.

Από την στιγμή που στείλεις τα λεφτά ο πωλητής θα τα εισπράξει. Άμα στην κάνει μετά τα λεφτά σου τα έχασες. Απλό.

Γενικότερα όλο το concept μυρίζει τρελλή απάτη. Μπορεί να ακούγεται δελεαστική η τιμή αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι απάτη. Γι αυτό πρόσεχε για να μην κλαις τα χρήματα σου. Κρίμα θα είναι. :)

Δημοσ.
Απ' ότι έχω καταλάβει στη μεταφορά χρημάτων βάζεις έναν κωδικό.... Αυτός ο κωδικός δεν αποτελεί εγγύηση;;;; Δηλαδή να πω στον πωλητή ορίστε τα λεφτά τα έβαλα αλλά θα σου δώσω τον κωδικό να τα εισπράξεις μόνο όταν φτάσει το εμπόρευμα και διαπιστώσω ότι είναι εντάξει.

Στη θεωρία ο κωδικός αποτελεί κάποιου είδους εξασφάλιση, αλλά στην πράξη, αν δεν δώσεις τον κωδικό στον πωλητή πως θα ξέρει αυτός οτι έβαλες τα λεφτα??? Το σύστημα είναι αυτό που λέει, μεταφορά χρημάτων, δεν έχουν προβλεφθεί δικλείδες για αγοραπωλησίες....

Δημοσ.

Mακρια φιλε μου την εχω πατησει :o ,εχασα 150ε ,ειναι μουφα στανταρ ο πωλητης κ θα του μιλαει μεσω msn στανταρ ετσι δεν ειναι ? Μακρια απο τους π...δες. Λοιπον πες του να τους πει πως θα δουν λεφτα μονο οταν κ μονο δει καποια συσκευη στα χερια του . Να μην δεχτει ουτε να στειλει τα μισα λεφτα μπροστα διοτι θα τα χασει ,θα του δωσει κ τηλεφωνο ο πωλητης να μιλησει μαζι τους ,θα μιλησει θα σε διαβεβαιωσει αλλα κ παλι ειναι μουφα τα λεφτα του θα χασει αν τα στειλει ,οι κλεφτες :mad:.

-----Προστέθηκε 10/2/2009 στις 01 : 04 : 18-----

Επισης με την western union αυτος θα παρει τα λεφτα του ειτε με το ονομα που θα σου δωσει ειτε με τον αριθμο .Μακρια κ απο αυτην την κλεψια.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Πολυ ενδιαφερον το θεμα.Και χρησιμες οι απαντησεις σας.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.

Θελω να κανω μια αγορα απο κινα και βρηκα μεσω του alibaba.com που ειναι νομιζω γνωστο και αξιοπιστο site μια εταιρια η οποια χαρακτηριζεται απο το site ως "gold supplier"και verified απο HDBC.Πιστευετε οτι ειναι καποιο δειγμα αυτο για το αν ειναι ασφαλης η συγκεκριμενη εταιρια?Δεν ρωτω να μου πειτε αν θα χασω τα λεφτα μου η αν θα πιασουν τοπο.χαχαχα.

Απλα μια γνωμη θελω αν αποτελει εστω ενα δειγμα οτι διαθετει μια "σχετικη" αξιοπιστια".

Ευχαριστω

Δημοσ.
Γεια σας παιδια.Πολυ ενδιαφερον το θεμα.Και χρησιμες οι απαντησεις σας.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.

Θελω να κανω μια αγορα απο κινα και βρηκα μεσω του alibaba.com που ειναι νομιζω γνωστο και αξιοπιστο site μια εταιρια η οποια χαρακτηριζεται απο το site ως "gold supplier"και verified απο HDBC.Πιστευετε οτι ειναι καποιο δειγμα αυτο για το αν ειναι ασφαλης η συγκεκριμενη εταιρια?Δεν ρωτω να μου πειτε αν θα χασω τα λεφτα μου η αν θα πιασουν τοπο.χαχαχα.

Απλα μια γνωμη θελω αν αποτελει εστω ενα δειγμα οτι διαθετει μια "σχετικη" αξιοπιστια".

Ευχαριστω

Επικοινώνησε μαζί τους πρώτα. Αποτελεί δείγμα για σχετική αξιοπιστία. Πάντως το alibaba είναι περισσότερο για χονδρική απ' ότι ξέρω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...