Προς το περιεχόμενο

Ανώφελο το <<κυνήγι>> για FullHD?

_BASSstarlet_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά, κάθομαι σχετικά κοντά στην τηλεόραση, αποκλείεται να είναι παραπάνω απο 3 μέτρα, αλλά ο λόγος που την πήρα Full HD ήταν γιατί ήθελα μεγάλη ανάλυση όταν σύνδεα τον Η/Υ.

Δημοσ.

Από την στιγμή που μπορώ (και φαντάζομαι όλοι μας) να καταλάβω την διαφορά μεταξύ μίας TFT 22"@ 1680χ1050 και μίας TFT 24" @ 1920x1200 (ειδικά σε οφέλειμο χώρο - pixels) τότε με πιά λογική χρειάζετε τόσο μεγάλη οθόνη για να "καταλάβεις" το FullHD ? εκτός εάν μιλάμε μόνο για ταινίες, αλλά και πάλι νομίζω ότι είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα...

Δημοσ.
Από την στιγμή που μπορώ (και φαντάζομαι όλοι μας) να καταλάβω την διαφορά μεταξύ μίας TFT 22"@ 1680χ1050 και μίας TFT 24" @ 1920x1200 (ειδικά σε οφέλειμο χώρο - pixels) τότε με πιά λογική χρειάζετε τόσο μεγάλη οθόνη για να "καταλάβεις" το FullHD ? εκτός εάν μιλάμε μόνο για ταινίες, αλλά και πάλι νομίζω ότι είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα...

Mόνο δηλαδή στις περιπτώσεις που είτε βλέπετε πιο κοντά από τα 2.7 μέτρα, είτε έχετε οθόνη άνω των 46 ή καλύτερα των 50 ιντσών θα πρέπει να ‘επενδύσετε’ σε μία οθόνη 1920x1080 pixels!

Σε τι απόσταση κάθεσαι σε μια οθόνη του υπολογιστή και σε τι απόσταση μπροστά από την τηλεόραση? Το άρθρο λέει ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος..

:lol::lol::lol:

Δημοσ.

επισης μιλαμε για ταινιες και γραφικα και οχι για αποικονιση παραθυρων, γιατι σε ταινια μαλλον δεν προκειται να δεις περισσοτερη λεπτομερεια σε τοσο μικρο χωρο οπως 24 ιντσες

Δημοσ.
νομίζω ότι είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα...

Κάθε άλλο, το θέμα είναι απόλυτα αντικειμενικό και μάλιστα δεν λέει κάτι καινούργιο. Μιλάμε για τη διακριτική ικανότητα του ανθρώπινου ματιού και αυτά είναι στάνταρ πράγματα, όσο 1+1=2 (και να φανταστείς πως το άρθρο αναφέρεται σε ανθρώπους με άριστη όραση).

;)

Δημοσ.
Γιατί όμως ρε παιδιά στις προδιαγραφές της ιδανικής τηελόρασης έχει αντίθεση μόνο 1000:1;

γιατι το παραπανω ειναι dynamic και δηλωνεται ως χαρακτηριστικο μονο για marketing σκοπους

Δημοσ.

Δηλαδη εγω ρε παιδια που θελω να βαλω τηλεοραση στο σαλονι πρεπει να βαλω 52αρα για να οφεληθω απο το full hd? Η αποσταση ειναι περιπου 3-3.5 μετρα.

Αυτο που δεν λεει το αρθρο ειναι οτι στο αναλογικο σημα η 42αρα ειναι υπεραρκετη και αν βαλεις 52αρα θα τυφλωθεις

Δημοσ.
Δηλαδη εγω ρε παιδια που θελω να βαλω τηλεοραση στο σαλονι πρεπει να βαλω 52αρα για να οφεληθω απο το full hd? Η αποσταση ειναι περιπου 3-3.5 μετρα.

Αυτο που δεν λεει το αρθρο ειναι οτι στο αναλογικο σημα η 42αρα ειναι υπεραρκετη και αν βαλεις 52αρα θα τυφλωθεις

δεν ειναι θεμα αναλογικου ή ψηφιακου. Ειναι θεμα αναλυσης. Οταν λες τωρα εσυ αναλογικου προφανως εννοεις το τηλεοπτικο σημα των Ελληνικων καναλιων. Γιατι και το sport+ ψηφιακο ειναι αλλα δε νομιζω οτι εκπεμπει σε HD

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...