censOred Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα πάνω σε κωδικες ασκήσεων σε c++ κια οποιος μπορεί βοηθάει. 1η απορία: Δίνεται εκφωνηση: Να γραφεί το πρόγραμμα στο οποίο να ορίζονται: • η κλάση Point, η οποία περιέχει ως public στοιχεία τους float αριθμούς x και y που αντιστοιχούν στις συντεταγμένες ενός σημείου του επιπέδου. • μία επικάλυψη του τελεστή +, τέτοια ώστε η έκφραση p1+p2, όπου p1 και p2 αντικείμενα τύπου Point, να επιστρέφει ένα αντικείμενο τύπου Point, οι συντεταγμένες του οποίου είναι ίσες με το άθροισμα των συντεταγμένων των p1 και p2. και μετά στον κώδικα στην επικαλυψη του τελεστή π με ενδιαφέρει Point Point :: operator+(Point p2) { Point p; p.x=this->x + p2.x; p.y=this->y + p2.y; return p;} γιατι έχω για όρισμα point p2 ενώ έχω πρόσθεση 2 αντικειμένων,βασικα λεει στο βιβλιο κατι με τον pointer this παίζει αλλα θα ήθελα ακριβως να μάθω τι γίνεται (δν κτλβα τι λεει στο βιβλιο). 2η δεν έχω καταλαβει ποτε ας πούμε με συμφέρει να χρησιμοποιησω static μεταβλητες. θα παραθετω σιγα σιγα και αλλες απορίες. -----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 10 : 57 : 00----- Αλλη ερώτηση: Δημιουργείστε μία κλάση με όνομα Computer με private ιδιότητες τον τύπο του (κατασκευαστή) επεξεργαστή (char cpuType[10]), την ταχύτητα του επεξεργαστή (float cpuPerf), τη διαθέσιμη μνήμη RAM (float ramSize) και την τιμή του (float price). Ορίστε συνάρτηση αρχικών συνθηκών που δίνει αρχικές τιμές στις μεταβλητές. Δημιουργείστε τη συνάρτηση calcSum, εκτός κλάσεων, η οποία θα υπολογίζει το κόστος αγοράς ενός Computer λαμβάνοντας υπ όψιν τον τύπο και το επιθυμητό μέγεθος του σκληρού δίσκου . #include <iostream.h> #include <conio.h> #include <string.h> class Desktop; class Computer{ protected: char cpuType[10]; float cpuPerf; float ramSize; float price; public: Computer(char *type, float perf, float ram, float pr); friend float calcSum(Desktop C, float hdsize); Δημιουργείστε τη συνάρτηση calcSum, εκτός κλάσεων, η οποία θα υπολογίζει το κόστος αγοράς ενός Computer λαμβάνοντας υπ όψιν τον τύπο και το επιθυμητό μέγεθος του σκληρού δίσκου . Γιατι στην αρχικων συνθηκων βάζω σαν όρισμα Pointer type?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.