Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

A δηλαδή είναι ωραίο και φυσιολογικό για αρκετούς οι άνθρωποι στη χώρα μας μεταξύ 40-55 ετών να είναι τεχνοφοβικοί και συνάμα βαθιά θρησκευόμενοι και στενόμυαλοι την ίδια στιγμή που συνομήλικοί τους σε ανεπτυγμένες χώρες παίζουν την τεχνολογία στα δάκτυλα και καινοτομούν κιόλας.Εμ βέβαια στη χώρα που πριν καμια 10ετία (ακόμη κ τώρα) άκουγες οτι "Έβαλε ίντερνετ" ="Νοίκιασε τσόντες" τι περιμένεις κάτι σωστό.Ευτυχώς που υπάρχουν κι εξαιρέσεις και οι γονείς μου κ αρκετοί άλλοι δεν είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Η επόμενη γενιά των Ελλήνων γονιών που δεν θα είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι τί το συνταρακτικό θα αλλάξουν στην πορεία μας ως Έθνος; Μήπως θα πάρουν πίσω την Πόλη και την Αγια Σοφιά;

Όλο βλακείες...

Απο την στιγμη που πιστευεις οτι οποιαδηποτε αλλαγη τροπου ζωης/γνωση αποκομιζουμε κατα την εξελικτικη μας πορεια ως εθνος,μπορει να εχει ως αποτελεσμα την Πολη,εχει καποιο νοημα να συζητας σε αυτο το thread? :rolleyes:

Παω να κανω καμια 10αρια παιδια για να εχει το εθνος μου στρατιωτες για να παρει την πολη-brb...

Τουλαχιστον οταν τα δικα μου παιδια θα γραφουνε καποιο κειμενο σε word/παιζουν καποιο game,δεν θα τα κοιταω και θα σκεφτομαι οτι βλεπουνε τσοντα/θα γινουν σατανιστες/θα αυτοκτονησουν/θα χρεωνουν το τηλεφωνο με brazil και αλλα κουφα που εχουμε ακουσει κατα καιρους απο γονεις.Και αν σκεφτονται να κανουν κατι απο τα παραπανω θα μπορω να μιλησω μαζι τους και να τα καταλαβω και οχι να τα κοιταω λες και μιλανε κινεζικα.

http://www.youtube.com/watch?v=sIiwiZfekpg&feature=PlayList&p=4B43156F6D5562CA&playnext=1&index=3

Δημοσ.

"μένοντας πολλές φορές πίσω και από πρώην κομμουνιστικές χώρες"- μαλλον το πολιτικη του παπαρια ηθελε απλα να ριξει ο δημοσιογραφισκος κ βρικε αφορμη μια μπουρδα για να την πει.

Δημοσ.
"μένοντας πολλές φορές πίσω και από πρώην κομμουνιστικές χώρες"- μαλλον το πολιτικη του παπαρια ηθελε απλα να ριξει ο δημοσιογραφισκος κ βρικε αφορμη μια μπουρδα για να την πει.

Περιμένεις κάτι σοβαρό από την Καθημερινή; Με απογοητεύεις! :P

Έτσι δουλεύει η συγκεκριμένη "πηγή". :lol:

Δημοσ.
-Το 1/3 (δηλαδή το 35%) δε θέτει κανόνες στη χρήση του διαδικτύου, όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος των γονέων που ρυθμίζουν την χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους είναι 25%.

Εγώ αυτό δεν το κατάλαβα.. Το 35% των Ελλήνων γονιών δε θέτει κανόνες (άρα το 65% θέτει) όταν στην Ευρώπη θέτει το 25%.. Πως είναι κακό αυτό και δείχνει αναλφαβητισμό? Μάλλον τυπογραφικό λάθος θα είναι..

Δημοσ.

Νέα συγκλονιστική έρευνα αποκαλύπτει πως Η γή περιστρέφεται γύρω απο τον ήλιο!. Περισσότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star...

Δημοσ.
Απο την στιγμη που πιστευεις οτι οποιαδηποτε αλλαγη τροπου ζωης/γνωση αποκομιζουμε κατα την εξελικτικη μας πορεια ως εθνος,μπορει να εχει ως αποτελεσμα την Πολη,εχει καποιο νοημα να συζητας σε αυτο το thread? :rolleyes:

Παω να κανω καμια 10αρια παιδια για να εχει το εθνος μου στρατιωτες για να παρει την πολη-brb...

Τουλαχιστον οταν τα δικα μου παιδια θα γραφουνε καποιο κειμενο σε word/παιζουν καποιο game,δεν θα τα κοιταω και θα σκεφτομαι οτι βλεπουνε τσοντα/θα γινουν σατανιστες/θα αυτοκτονησουν/θα χρεωνουν το τηλεφωνο με brazil και αλλα κουφα που εχουμε ακουσει κατα καιρους απο γονεις.Και αν σκεφτονται να κανουν κατι απο τα παραπανω θα μπορω να μιλησω μαζι τους και να τα καταλαβω και οχι να τα κοιταω λες και μιλανε κινεζικα.

http://www.youtube.com/watch?v=sIiwiZfekpg&feature=PlayList&p=4B43156F6D5562CA&playnext=1&index=3

Είναι πολύ παράξενο πώς μερικοί άνθρωποι κουρδίζονται από συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις, θολώνουν και δεν μπορούν να σκεφτούν. Στην περίπτωσή σου, οι λεξεις "έθνος", "Πόλη" "Αγιά Σοφιά" με χαρακτήρισαν αυτόματα Εθνικιστή και έβγαλαν στην επιφάνεια όλα τα αντίθετα αισθήματά σου, χωρίς να μπορείς να διαβάσεις τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να συμφωνείς με αυτά που γράφω παρακάτω, αλλά να μην το καταλαβαίνεις!

Για να σου το κάνω πιο εύκολο (επειδή βλέπω δεν έπιασες την ειρωνία στα γραφόμενά μου) θα σου αντικαταστήσω την πρότασή μου "Μήπως θα πάρουν πίσω την Πόλη και την Αγια Σοφιά;" με μερικές άλλες, που θα μπορούσα να γράψω και να αποδίδουν το ίδιο νόημα:

-Μήπως θα βελτιωθούν ως άνθρωποι;

-Μήπως θα προκόψουν ως κοινωνία;

-Μήπως θα γίνουν λιγότερο στενόμυαλοι;

Και τόσες άλλες χιλιάδες, που βαριέμαι να γράψω.

Παρακάτω λες

"Τουλαχιστον οταν τα δικα μου παιδια θα γραφουνε καποιο κειμενο σε word/παιζουν καποιο game,δεν θα τα κοιταω και θα σκεφτομαι οτι βλεπουνε τσοντα/θα γινουν σατανιστες/θα αυτοκτονησουν/θα χρεωνουν το τηλεφωνο με brazil και αλλα κουφα που εχουμε ακουσει κατα καιρους απο γονεις.Και αν σκεφτονται να κανουν κατι απο τα παραπανω θα μπορω να μιλησω μαζι τους και να τα καταλαβω και οχι να τα κοιταω λες και μιλανε κινεζικα."

Αυτό μου μοιάζει αρκετά με αυτό που λέω εγώ, ότι δηλαδή η επόμενη γενιά γονιών δεν θα είναι "τεχνολογικά αναλφάβητη", αλλά και πάλι θα εχει αλλά, εξίσου βασικά προβλήματα.

Προτείνω σύνεση, νηφαλιότητα και ανοιχτότερα μυαλά σε όλους μας. Όσο καλά και να ξέρει κανείς τα κομπιουτεράκια, άλλα είναι τα βασικά ανθρώπινα στοιχεία που πρέπει να έχει κατακτήσει από πριν, και μετά ας φτάσει και στα μηχανήματα του διαβόλου.

Δημοσ.
Ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων είναι ότι τα παιδιά τους βλέπουν πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο.

(μιας και δεν έχει αναφερθεί ακόμα)...

internets is for pron.

Δημοσ.

Καλά γίνε 50 χρονών να δεις τι χάσμα θα υπάρχει τότε, το Internet καταρχάς θα είναι παλιομοδίτικο εκείνες τις εποχές, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα άμα δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει ;)

Δημοσ.
Καλά γίνε 50 χρονών να δεις τι χάσμα θα υπάρχει τότε, το Internet καταρχάς θα είναι παλιομοδίτικο εκείνες τις εποχές, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα άμα δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει ;)

+1

Η τεχνολογία σίγουρα θα έχει προχωρήσει πάάάρα πολύ...Και θα μας δουλεύουν τα δικά μας παιδιά/εγγόνια :lol:(όπως εμείς τώρα τους δικούς μας γονείς/παππούδες-γιαγιάδες :-D)

Δημοσ.
Τεχνολογικά αναλφάβητοι οι Έλληνες γονείς

... ενώ οι Έλληνες νέοι είναι "τεχνολογικά καταρτισμένοι".

ε, βέβαια! αφού παίζουν στα δάχτυλα τα mp3, sms, WoW, blog, chat, msn, iphone, ipod, iher, ikefal, k' imo... εχουν περάσει πια σε άλλο τεχνολογικό επίπεδο :-(

iκουνια που σας ικούναγε

Δημοσ.
... ενώ οι Έλληνες νέοι είναι "τεχνολογικά καταρτισμένοι".

ε, βέβαια! αφού παίζουν στα δάχτυλα τα mp3, sms, WoW, blog, chat, msn, iphone, ipod, iher, ikefal, k' imo... εχουν περάσει πια σε άλλο τεχνολογικό επίπεδο :-(

iκουνια που σας ικούναγε

lulz +1, ειδικά τα emo-tard-glitter-girls, με τα Hi5 τους και τα chat τους, είναι για πολλές μούντζες. Ξέρω.. τις τρώω στη μάπα καθημερινά...

Δημοσ.

Σιγά μην έχω την απαίτηση οι γονείς μου (και φυσικά όχι μόνο οι δικοί μου), που δούλευαν από 9 χρονών παιδιά και έχουν ζήσει εποχές και καταστάσεις που εμείς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, να έχουν και γνώσεις πληροφορικής. Όταν έχεις κουραστεί για τόσα πράγματα στη ζωή σου, δεν έχεις δυνάμεις να ασχοληθείς με ενδιαφέρουσες -αλλά περιττές- πολυτέλειες.

Προσωπικά, θεωρώ επαρκέστατες γνώσεις τη χρήση του κινητού για κάθε μορφής επικοινωνία που παρέχει και τη δυνατότητα να μπορεί η μάνα μου να μου κάνει βιντεο-κλήσεις με τον Windows Live Messenger.

Δημοσ.
internet3.gif
Ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων είναι ότι τα παιδιά τους βλέπουν πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο.

Μεγαλος φοβος. Και αφου ειναι μεγαλος φοβος πρεπει να εχει σημαντικες και αρκετες επιπτωσεις. Και ρωταω:

Ποιες σοβαρες επιπτωσεις μπορουν να δημιουργησουν σε καποιο παιδι(προυποθετω ηλικιας μεγαλυτερης των 10 πχ γιατι αν ειναι μικροτερο των 6 χρονων πχ ουτε θα καταλαβει τι βλεπει) η παρακολουθηση πορνογραφικου υλικου(σε λογικα πλαισια)?

Ο δεύτερος, ότι πέφτουν θύματα bullying (θύματα προσβλητικών/εκφοβιστικών /εκβιαστικών συμπεριφορών).

Αλλο παλι και τουτο. Παιζει να μην ξερω ουτε εναν που να εχει πεσει θυμα(:rolleyes:) bullying μεσω ιντερνετ. Αντε και να εχει πεσει, το πολυ πολυ να αναγκαστηκε να κουνησει το χερι του για να πατησει το Χ και να κλεισει το παραθυρο του chat.:lol:

Αντιθετα ξερω αρκετους ή καλυτερα παρα πολλους οπου απο την πρωτη ταξη δημοτικου εως και 2α ή και 3η γυμνασιου το bullying καποιων απεναντι σε καποιους αλλους πιο "αδυναμους" ειτε στο χαρακτηρα, ειτε σωματικα, ειτε και τα 2, δινει και παιρνει. 10000000 φορες μεγαλυτερο προβλημα απο το bullying μεσω internet που βασικα για εμενα ειναι ανουσιο φαινομενο να συζητειται.

Σιγά μην έχω την απαίτηση οι γονείς μου (και φυσικά όχι μόνο οι δικοί μου), που δούλευαν από 9 χρονών παιδιά και έχουν ζήσει εποχές και καταστάσεις που εμείς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, να έχουν και γνώσεις πληροφορικής. Όταν έχεις κουραστεί για τόσα πράγματα στη ζωή σου, δεν έχεις δυνάμεις να ασχοληθείς με ενδιαφέρουσες -αλλά περιττές- πολυτέλειες.

Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι αυτος ειναι ο λογος. Πιο πολυ μαλλον τεινω στο να πιστευω οτι ο πραγματικος λογος ειναι κυριως οτι δεν εχουν ενδιαφερον για αυτα και οτι τα θεωρουν ως ασχολια των νεων που δεν χρειαζεται να μπλεχτουν.

Πιστευω οτι αν τα παιδια τους τους δειξουν 4-5 πραγματα που μπορουν να κανουν με το ιντερνετ αλλα και γενικοτερα με το PC τοτε θα κολλησουν και οι γονεις.

Δημοσ.

Πιστεύεις ότι η μάνα μου μόνη της έμαθε τι εστί video call??? :lol::lol:

Αν πείσεις έναν άνθρωπο των 50-60 ετών ότι η ενασχόλησή του με την τεχνολογία σε συκγκεκριμένα θέματα θα του λύσει τα χέρια, τότε θα κάτσει να το μάθει. Αν αυτά δεν βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινότητά του, τότε θα τα δεί σαν χάσιμο χρόνου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...